Αγορά τηλεόρασης 75" έως 1200€

lentozo

AVClub Enthusiast
25 May 2012
788
Περιστέρι
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.

Σκέφτομαι μαζί με την αγορά του PS5 να προχωρήσω και σε αναβάθμιση της τηλεόρασης.
Δεν είναι κάτι άμεσο, πιο πολύ θα ήθελα γνώμες για εταιρείες & επερχόμενα μοντέλα αφού μπορώ να το καθυστερήσω αν υπάρχει λόγος να βρω φτηνότερα ένα ήδη "παλιό" μοντέλο ή στα ίδια λεφτά (αν έχουμε εικόνα από νέους τιμοκαταλόγους) να βρω κάποιο καινούριο που πρόκειται να κυκλοφορήσει.

Στα της τηλεόρασης:

Απόσταση κύριας θέασης : 3~3,5m

Θέση θέασης:
Απέναντι από την τηλεοραση

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού:

Συνήθως βλέπω βράδυ με ελάχιστο φωτισμό. Γενικά ο χώρος έχει μέτριο φωτισμό.

Κύρια χρήση-περιεχόμενο:

Ταινίες,σειρές,digea & λίγο PS όταν το παραλάβω

Πηγές: streaming, PS

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Θα ήθελα καλύτερο μαύρο από αυτό που ήδη έχω & να μην έχω αυτό το ενοχλητικό λευκό πλαίσιο γύρω από τους διαλόγους ( local dimming; )
Επίσης λόγω PS, HDMI 2.1

Απαιτήσεις άλλες:

Οπωσδήποτε μεγαλύτερη από αυτή που ήδη έχω.
Λογικά χρειάζομαι 75" αν & πολλοί μου λένε πως και με 65” θα έχω ήδη σημαντική διαφορά.
Στα ίδια λεφτά νομίζω θα πάω με τη μεγαλύτερη & όχι την καλύτερη εικόνα.

Media player ή android TV αν υπάρχουν καλοδεχούμενα αλλά δεν θα παίξουν αυτά το σημαντικότερο ρόλο.
Υπάρχουν και εξωτερικές συσκευές για αυτό.

Προϋπολογισμός : Ιδανικά έως τα 1200€

Προηγούμενη τηλεόραση : Panasonic TX-L50ET60E LCD 2013 model

Μη κοιτάς τίποτε λιγότερο από 75´´. Το τελευταίο καιρό διαβάζω καλά λόγια για τις TCL.

• Like
Reactions: lentozo
Επανέρχομαι γιατί μπήκαμε σε μήνα προσφορών και αν δεν γίνει κίνηση τώρα, με βλέπω να περιμένω άλλο έναν χρόνο.

Κάποια στιγμή, πριν 15 μέρες περίπου, πέρασα από ένα Sony Center & μου πρότειναν την 75" X90L η οποία μου είπαν πως προβλέπουν να φτάσει κοντά στα 1300€.

Αξίζει σε αυτή την τιμή ή είναι παραπλήσια σε εικόνα με την TCL 805 που προτάθηκε παραπάνω;
Κάποιος φίλος μου μίλησε & για μια Philips 75pml9008 που αν δεν κάνω λάθος είναι τεχνολογίας mini led που "πλησιάζει" την εικόνα μιας Oled.

Να σημειώσω πως δεν είμαι από τους ανθρώπους που αλλάζουν τηλεόραση κάθε 2-3 χρόνια.
Για την ακρίβεια, αν δεν χαλάσει η παλιά, δεν παίρνω νέα.

Επίσης δεν πρόκειται να θυσιάσω ιντσες θα πάω στις 75" τουλάχιστον.

Το budget παραμένει ως τα 1300, το PS5 παραλήφθηκε & χρησιμοποιείται αρκετά.

Media player/android αν υπάρχουν στα θετικά αλλά μόνο αν η τηλεόραση & ο player μπορούν να περάσουν Atmos ήχο καθώς υπάρχει ενισχυτής & ηχεία.
Καλοδεχούμενα αλλά δεν θα είναι αυτά το βασικό κριτήριο της αγοράς.

Κάτι τελευταίο, αντιπαθώ τις συσκευές Samsung

Καλημέρα.
Από upscaler στο τηλεοπτικό σήμα πως πάνε οι παραπάνω τηλεοράσεις;
Υπάρχει κάποιος κάτοχος να παραθέσει την εμπειρία του;
Ευχαριστώ

επειδή γλυκοκοιταω κ εγώ την TCL 75c805 εχουμε καποια αλλη προταση σε αυτα τα λεφτα η ειναι το καλυτερο VFM ?

Σήμερα πήγα να δω από κοντά τηλεοράσεις.
Τη Sony XR90L δεν την βρήκα αλλά είδα την tcl c805 στις 65".

Δεν ξετρελαθηκα αλλά από την άλλη δεν έπαιζε και κάτι φοβερό για να μπορώ να κρίνω, ούτε στις ρυθμίσεις μπορούσα να μπω για να δω.
Κάτι απλά διαφημιστικά βιντεάκια σε χαμηλή ποιότητα στον Κωτσόβολο.

Το θέμα είναι πως είδα στις ίδιες ίντσες την LG b4 & προφανώς μου άρεσε η εικόνα.
Οπότε τα πράγματα έμπλεξαν ακόμα περισσότερο γιατί αφού δεν με κέρδισε η 805 & πήγαινα για τη Sony στις 75", στα ίδια λεφτά βρίσκω 65αρα Oled.

Και έρχεται το αιώνιο δίλημμα.
Πάμε για τις ίντσες ή για την ποιότητα;

Να θυμίσω πως η μετάβαση θα γίνει από 50αρα ips οπότε αναβάθμιση στην εικόνα θα έχω οποία και να διαλέξω.
Απλά δεν ξέρω τι είναι πιο σημαντικό.

Γνώμες;