Αγορά τηλεόρασης για εξοχικό (400-500 ευρώ)

george_z

New member
26 November 2013
16
Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα τα φώτα σας καθώς έχω πέσει σε κάποια διλήμματα. Θέλω να εξοπλίσω το εξοχικό με μια καινούρια τηλεόραση, καθώς λόγω remote work θα είμαι σε θέση να το χρησιμοποιήσω περισσότερο από ποτέ αυτή τη χρονιά. Το budget είναι γύρω στα 400-500, καθώς λόγω φόβου κλοπών δε θέλω να βάζω πολύ ακριβά πράγματα στο σπίτι. Η απόσταση θέασης είναι 2.3-2.5 μέτρα, γενικά μπορώ να παίξω με τους καναπέδες κλπ. Είχα μισοκαταλήξει σε 50-55 ίντσες και σε κάποια από τη σειρά UM7XXX της LG, μέχρι που είδα την προσφορά https://www.plaisio.gr/tileoraseis/tvs/lg-led-tv-65um7100-65-4k-ultra-hd_3282724 που με σόκαρε λίγο. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο για μια τόσο μεγάλη τηλεόραση στο εξοχικό, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται εφικτό.

Τα διλήμματα μου είναι τα εξής:

1. Μήπως είναι υπερβολικός ο συνδυασμός τόσο μεγάλης οθόνης για entry level μοντέλο και με δεδομένης της απόστασης? Π.χ. αν έπαιρνα την UΜ7450 στις 55', θα είχα καλύτερη εικόνα?
2. Υπάρχει και ένα πιθανό θέμα με το χώρο και συγκεκριμένα με τη ύπαρξη σώματος καλοριφέρ στον τοίχο. Ο συγκεκριμένος τοίχος της φωτό είναι ο μόνος που μπορεί να μπει η τηλεόραση. Η απόσταση από τη γωνία μέχρι εκεί που ξεκινά το παράθυρο είναι 2 μέτρα, οποτέ μια 65 θα τον κάλυπτε σε μεγάλο βαθμό. Το ερώτημα είναι το ρίσκο του καλοριφέρ το οποίο τερματίζει στα 85 εκατοστά από το πάτωμα. Φαντάζομαι η τοποθέτηση της tv στον τοίχο (κάτι που θα έδινε ίσως μια αίσθηση από σινεμά) είναι αδύνατη? Λόγω θερμότητας αλλά και ύψους? Αν βάλω επιπλάκι μπροστά από το καλοριφέρ, ποια είναι μια καλή απόσταση ασφαλείας?

Ζητώ συγγνώμη για το κατεβατό και αν έχετε να προτείνετε κάποια άλλη λύση στο δεδομένο budget, είμαι όλος αυτιά, δεν έχω κάποιο κόλλημα ως προς την εταιρία.

20200607_154227.jpg

Ξεχασα να γραψω, η χρηση ειναι Netflix, PS4 (οχι pro) και ταινιες και σειρες απο εξωτερικο σκληρο

Exεις μετρήσει αν χωρά η τηλεόραση στο έπιπλο γιατί βλέπω πως έχει ποδαράκια στις άκρες. Η απόσταση για την 65" πρέπει να είναι στα 1,35 μ.

Οι ταινίες που έχεις στον εξωτερικό σκληρό δίσκο είναι με ήχο DTS; Αν ναι τότε θα πρέπει και η τηλεόραση να αποκωδικοποιεί τον ήχο DTS αν συνδέσεις τον εξωτερικό σκληρό δίσκο στο usb διαφορετικά θα πρέπει να αγοράσεις media player. H συγκεκριμένη σειρά της LG έχει από τους καλύτερους media player με υποστήριξη DTS.

Για το μέγεθος της τηλεόρασης αφού βλέπεις κυρίως ταινίες που σημαίνει πως εξαιτίας της μαύρης μπάρας πάνω και κάτω μειώνεται η ωφέλιμη επιφάνεια της οθόνης, ίσως είναι ιδανική για την απόσταση σου.

Για το καλοριφέρ δε νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα από τη στιγμή που δεν εφάπτεται με τη τηλεόραση.

Κοίτα καλύτερα την 60" UM7100. Οι 50", 60" και 70" από την LG έχουν VA panels, οπότε αν δεν είναι απαραίτητες σχετικά μεγάλες γωνίες θέασης είναι προτιμότερα, σε σύγκριση με τα IPS panels.

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης για εξοχικό (400-500 ευρώ)

Δεν έχω έπιπλο κατάλληλο αυτή τη στιγμή. Να υποθέσω ότι το πιο συνηθισμένο για 65' είναι να μπει στον τοίχο? Το να ξεκινάει στο 1 μέτρο δεν θα την πάει πολύ ψηλά (αν υποθέσουμε ότι πχ χαμηλώνω την ένταση στο καλοριφέρ) ? Η αλήθεια είναι ότι έχοντας τα θέματα ήχου υπόψιν έδωσα έμφαση στην LG.

Με αυτή τη προσφορά η 65 βγαίνει πιο φτηνή από την 60αρα. Ίσως λογω της διαφοράς στο πάνελ? Οι γωνίες μπορεί να παίξουν πράγματι ένα ρόλο για τον ένα καναπέ. Υπάρχει κάποια πρόταση με IPS στις 60' ? Γενικά είναι τόσο καλύτερα τα VA?