ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

ougros13

New member
24 April 2014
13
Παιδια Καλημερα
Ειμαι καινουργιος και οχι καλα ενημερωμενος πανω σε θεματα καινουργιας τηλεορασης.
Ο φιλος μου ομως μου ειπε για εσας και οτι θα βρω καποιον που θα με βοηθησει.
Ευχαριστω εκ των πρωτερον για τον χρονο σας.

Η αποσταση που εχω στο σαλονι ειναι 2 μ.
Εχω ΟΤΕ ΤV
Βλεπω αρκετη μπαλα -ντοκιματερ -ταινιες HD και λιγο τηλεοραση.
Ειμαι κοντα στις 46 - 47' θα ηθελα να εχει 3D και smart.Θα ηθελα να ειναι σιγουρα τουλαχιστον 100hz
Σε μια γρηγορη ερευνα αγορας που εκανα εχω βρει αυτες
UE46F6320AW 1 (630)
LG 3D LED 47'' 47LA660S 2 ( 700)

LG TV 47'' 47LB650V (Την εχω βρει στο stock 570 .Αξιζει??) 3
Samsung TV 48'' UE48H6400 4 (900)Ειμαι πιο κοντα στην 1 και για λογο τιμης. Mπορειτε να με βοηθησετε ?.​ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

UE46F6320AW 1 (630)
LG 3D LED 47'' 47LA660S 2 ( 700)

LG TV 47'' 47LB650V (Την εχω βρει στο stock 570 .Αξιζει??) 3
Samsung TV 48'' UE48H6400 4 (900)Ειμαι πιο κοντα στην 1 και για λογο τιμης. Mπορειτε να με βοηθησετε ?.​ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Καλησπέρα,σίγουρα αποφεύγεις την 2η la660 μιας και είναι στα 50hz.Για την 3η έχω επίσης επιφυλάξεις για τα hz αν και μάλλον είναι 100αρι το πανελ αλλά ips=χάλια αντίθεση.
Την πρώτη θα την απέφευγα για λόγους ομοιομορφίας στο πάνελ κυρίως σε θέματα banding.(Πολύ ενοχλητικό όταν βλέπεις ποδόσφαιρο) Άλλα είναι τίμια για τα λεφτά της.
Η 4η είναι η καλύτερη επιλογή μιας και έχει 100 πραγματικά hz αλλά και ένα πανελ ολοκαίνουργιο 2014 της samsung.
Επίσης ακόμα μια πολύ καλή επιλογή για ποδόσφαιρο κυρίως με πολύ καλές κριτικές σε θέματα ομοιομορφίας είναι και αυτή.
http://www.skroutz.gr/s/4452647/Sony-KDL-50W805B.html

Last edited:
Ευχαριστω για την απαντηση . Αλλα αυτη που μου προτεινεις ειναι Α) 50αρα .Δεν ειναι μεγαλη για 2μ αποσταση ? και Β) Εχω ακουσει οτι η SONY δεν παιζει ολα τα αρχεια αν βαλεις USB

Όχι δεν είναι μεγάλη θα είναι ότι πρέπει για HD υλικό.Αλλά για ποιότητα Αντ1 ναι μάλλον θα είναι μεγάλη όπως και 48".Βλέπει σχεδόν όλα (όπως όλες η τηλεοράσεις,όλα τα βλέπουν μόνο τα PC) τα αρχεία εικόνας-ήχου και εξωτερικούς υπότιτλους. Γενικά έχει πολύ καλό media player.

Το δυο μέτρα που λες αποσταση εινα σχετικα μικρο για τις διαστασεις 48'' που κοιταζεις.Εαν για καποιο λογο τα επομενα χρονια αυξησεις τις ωρες θεασης τηλεοπτικων προγραμματων ή προγραμματων full screen η διασταση που κοιτας ισως να σε κουραζει.Δεν θελω να ανοιξω θεμα αποστασης -ιντσες αλλα για δυο μετρα μαλλον θα πρεπει να το σκεφτεις καλυτερα. Μην παρασυρθεις απο τον ενθουσιασμο των κατακευαστων. 42 ιντσες maximum η γνωμη μου

Το δυο μέτρα που λες αποσταση εινα σχετικα μικρο για τις διαστασεις 48'' που κοιταζεις.Εαν για καποιο λογο τα επομενα χρονια αυξησεις τις ωρες θεασης τηλεοπτικων προγραμματων ή προγραμματων full screen η διασταση που κοιτας ισως να σε κουραζει.Δεν θελω να ανοιξω θεμα αποστασης -ιντσες αλλα για δυο μετρα μαλλον θα πρεπει να το σκεφτεις καλυτερα. Μην παρασυρθεις απο τον ενθουσιασμο των κατακευαστων. 42 ιντσες maximum η γνωμη μου

No way, 42'' είναι πεταμένα λεφτά όταν με λιγότερο απο χιλιάρικο παίρνεις πια 50αρα!!! Αν διαβάσεις λίγο στο φόρουμ θα δεις οτι όσο μεγαλύτερη διάσταση τόσο καλύτερα. Για τα μοντέλα που προτείνεις δεν έχω άποψη, έχω δει όμως κι εγώ την Sony και θα έλεγα οτι είναι απ τις καλύτερες επιλογές.

Για τα 2μ οι 50αρα είναι οριακή για Hd ( δηλαδή το μάξιμουμ που θα έβαζα ) και μεγάλη για τηλεοπτικό. Θα έλεγα μια μέση λύση και μάλλον πολύ καλά για όλα μια 46αρα. Πάντως η 48αρα που σου πρότειναν είναι πράγματι πάρα πολύ καλή σε όλα.

Για τα 2μ οι 50αρα είναι οριακή για Hd

Για ταινίες ναι, είναι οριακά μικρή, το ελάχιστο μέγεθος που πρέπει να ξεκινήσεις για να πεις ότι κάτι πάει να γίνει από κινηματογραφική αίσθηση... :p

No way, 42'' είναι πεταμένα λεφτά όταν με λιγότερο απο χιλιάρικο παίρνεις πια 50αρα!!! Αν διαβάσεις λίγο στο φόρουμ θα δεις οτι όσο μεγαλύτερη διάσταση τόσο καλύτερα. Για τα μοντέλα που προτείνεις δεν έχω άποψη, έχω δει όμως κι εγώ την Sony και θα έλεγα οτι είναι απ τις καλύτερες επιλογές.

συμφωνω...παρε οσο μπορεις μεγαλυτερη!!! ασχετο nmasters13 ωραιο avatar!!

Βρε παιδιά για 2μ απόσταση, μεγαλύτερη από 50 ίντσες, μήπως αρχίζουμε να το παρακάνουμε λιγάκι;
Οk και γω φαν των πολλών ιντσών είμαι, αλλά για 2μ δε θα πηγαινα πάνω από 50αρα, έστω και για χρήση μόνο HD. Τώρα αν ήταν και για συνδιαστικό δηλ. και τηλεοπτικό, το πολύ 46 θα έπαιρνα για 2μ.
Βέβαια γούστα είναι αυτά ( το τι επιτάσει το THX διόλου δε το κοιτάω ) απότε τα σέβομαι, αλλά κρίνοντας και από τη δική μου απόσταση, στα 2,8 μ άντε να πήγαινα ( αν δεν έπεφτε παντόφλα από το wife, θα το έκανα ) σις 65 ίντσες το πολύ, που αναλογικά είναι σχεδόν το ίδιο με 50 ίντσες στα 2μ ( για την ακρίβεια με 70 ίντσες είνα ίδια η αναλογία ). Κρίνοντας όμως από την 55αρα που έχω τώρα, και που είναι πάρα πολύ καλή και στο τηλεοπτικό ( Sony W905 ) με την 65αρα ή και 70αρα θα είχα σοβαρό πρόβλημα στο τηλεοπτικό. Οπότε λέω, μήπως λέω το παρακάνομε λιγάκι; Δεν επιμένω, απλά προβληματίζομαι.......

Last edited:
Βρε παιδιά για 2μ απόσταση, μεγαλύτερη από 50 ίντσες, μήπως αρχίζουμε να το παρακάνουμε λιγάκι;
Οk και γω φαν των πολλών ιντσών είμαι, αλλά για 2μ δε θα πηγαινα πάνω από 50αρα, έστω και για χρήση μόνο HD. Τώρα αν ήταν και για συνδιαστικό δηλ. και τηλεοπτικό, το πολύ 46 θα έπαιρνα για 2μ.
Βέβαια γούστα είναι αυτά ( το τι επιτάσει το THX διόλου δε το κοιτάω ) απότε τα σέβομαι, αλλά κρίνοντας και από τη δική μου απόσταση, στα 2,8 μ άντε να πήγαινα ( αν δεν έπεφτε παντόφλα από το wife, θα το έκανα ) σις 65 ίντσες το πολύ, που αναλογικά είναι σχεδόν το ίδιο με 50 ίντσες στα 2μ ( για την ακρίβεια με 70 ίντσες είνα ίδια η αναλογία ). Κρίνοντας όμως από την 55αρα που έχω τώρα, και που είναι πάρα πολύ καλή και στο τηλεοπτικό ( Sony W905 ) με την 65αρα ή και 70αρα θα είχα σοβαρό πρόβλημα στο τηλεοπτικό. Οπότε λέω, μήπως λέω το παρακάνομε λιγάκι; Δεν επιμένω, απλά προβληματίζομαι.......
για 2 μετρα 46-50 ειναι ιδανικο...ασε που μετα μεγαλωνει το θεμα clouding banding

για 2 μετρα 46-50 ειναι ιδανικο...ασε που μετα μεγαλωνει το θεμα clouding banding
Ε μα..... αυτό λέω. Να μην είχαν τα προβληματά τους σαν τεχνολογία, ΟΚ. Αν ήταν Oled, τότε μάλλον θα άλλαζε το πράγμα, αλλά με Led Lcd & plasma ακόμα, νομίζω πως υπάρχει θέμα.