Αγορά τηλεόρασης για σαλόνι! ώς 450 ευρώ max! help!!

tourist

New member
22 November 2012
6
Γεια σας και ευχαριστώ για τη βοήθεια!! Θέλω να πάρω τηλεόραση για το σαλόνι. Απόσταση θέασης 3 κ κάτι μέτρα και budget 350-400, το πολύ 450 ευρώ αν αξίζει. Προορίζεται κυρίως για ταινίες (με όσο γίνεται καλύτερη ποιότητα φυσικά) από φλασάκι ή μέσω σύνδεσης με υπολογιστή και για μπάλα ή μπάσκετ στα κανάλια. Μέρα δύσκολο να χρησιμοποιείται και το βράδυ ψιλορυθμίζεται η φωτεινότητα του χώρου. Τι να πάρω, 32´ ή 40´? Led ή Plasma?? Σε περίπτωση που μπορέσω να δώσω κάτι παραπάνω η προσφορά του e-shop με 465 ευρώ για την SAMSUNG 40EH6030 αξίζει? ή να κοιτάξω άλλες 40άρες?

Επίσης να συμπηρώσω ότι δεν έχω πρόβλημα για 3D ή WiFi, εφόσον θα συνδέομαι με το Laptop, εκτός αν αξίζει να έχει κάποιο απο αυτά, πχ για να βλέπω αγώνες μέσω internet..

Κανονικά θα έπρεπε να κοιτάζεις για 50" με τέτοια απόσταση θέασης και με δεδομένο πως βλέπεις αρκετές ταινίες. Εφόσον δεν μπορείς να δώσεις όμως περισσότερα από 500 ευρώ, κοίτα την Samsung E450.

Δυστυχώς το διαθέσιμο πλάτος είναι μέχρι 104mm, οπότε αναγκαστικά κινούμαι το πολύ σε 42"-43". Φαντάζομαι Μου προτείνετε plasma επιλογές λόγω ταινιών έτσι? Άρα απορρίπτεται η 40EH6030 παρά την καλή τιμή της?
Ακούω από αρκετούς ότι ειναι κρίμα να μην είναι Full HD, οπότε ψάχνοντας plasma και Full hD βρίσκω την Panasonic TX P42UT50 (http://www.skroutz.gr/s/445187/Panasonic-TX-P42UT50E.html). Πιστεύετε τα αξίζει τα σχεδόν 500 ευρώ η συγκεκριμένη τηλεόραση?

p.s. είμαι rookie όσον αφορά τις plasma και δεν ξέρω αν θα έχω πρόβλημα στο στρώσιμό της κλπ..

Στην απόσταση θέασης που έχεις δε μπορείς να διακρίνεις τις διαφορές μεταξύ HD ready και full HD στις 40"-42", οπότε δεν μπορεί αυτό να είναι κριτήριο αγοράς. Τώρα, μεταξύ EH6030 και E450, πάρε όποια σου αρέσει περισσότερο. Εφόσον δεν έχεις πρόβλημα με έντονο φωτισμό, δε βλέπω κανένα λόγο να προτιμήσεις την πρώτη.

Τελικά θα πάρω την 42άρα Panasonic UT50. Την βρήκα στα 400 ευρώ και παρά τη 1" λιγότερη σε σχέση με την E450 νομίζω αξίζει να την πάρω. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!