Αγορά τηλεόρασης και media player

HugeG

New member
8 October 2015
35
Καλησπέρα συνφορουμίτες, είμαι καινούργιο μέλος και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με αγορές. Ρώτησα και αλλού, αλλά αποφάσισα να ρωτήσω και εδώ.Θέλω να αγοράσω μία τηλεόραση και έναν media player.

Τη θέλω για υπνοδωμάτιο και για αυτό να είναι καμιά 27-28 έως 32 ίντες (προτιμότερο το 28) και Full HD. H απόσταση θέασης είναι κάνα δυο μέτρα. Η γωνία θέασης να είναι τέτοια, ώστε και να την βάλω σε κάποιο σχετικά υψηλό σημείο, να μην βλέπω αυτή την αντίθεση χρωμάτων, δηλ.
τα λευκά σημεία να γίνονται μαύρα και τα μαύρα λευκά (εδώ παίζει ρόλο και το contrast ratio, έτσι;).
Η εικόνα να φαίνεται καλά, ξέρω 'γω να μην είναι πολύ σκοτεινή, αλλά ούτε και πολύ φωτεινή, ούτως ώστε άμα καμιά σκηνή π.χ από μια ταινία είναι με χαμηλό φωτισμό, να φαίνεται καλά ή τουλάχιστον να υπάρχει η σχετικά ρύθμιση.
Και τουλάχιστον μία θύρα HDMI και USB 2.0.
Η τιμή να κυμαίνεται από 200-300 άντε και 350.
Βρίσκεις κάτι με τα παραπάνω;

Toν media player τον θέλω βλέποντας τον ενσωματωμένο player της τωρινής τηλεόρασης του σπιτιού που δεν είναι αρκετός και αυτό διότι δεν αναγνωρίζει τον ήχο σε κάποιες ταινίες, δηλ. αυτές που έχουν Dolby Digital και κάτι άλλα format ήχου, έτσι μένω μόνο με εικόνα. Α, επίσης δεν διαβάζει ούτε τους υπότιτλους, εκτός και αν τους κάνω UTF-8.
Τέλος πάντων, θέλω έναν media player που να διαβάζει τα περισσότερα format ήχου ή και όλα και να διαβάζει υπότιτλους .ass.
Βάση δώστε στο τελευταίο κυρίως, αυτό με τους υπότιτλους. Άμα υπάρχει τέτοιος media player, τους υπότιτλους, θα τους διαβάζει σωστά, δηλ. θα δείχνει και τους διαμορφωμένους υπότιτλους, δηλ. π.χ με κόκκινα γράμματα, μεγάλα γράμματα, κινούμενα γράμματα κτλ;
Οι τιμές εδώ δεν ξέρω πως πάνε, τι τιμές υπάρχουν;

Για media player, μου προτάθηκε στην αρχή κάποιο android box, όμως δεν διάβαζε σκληρούς δίσκους ntfs 1-2ΤΒ και στην συνέχεια το Raspberry Pri 2 Model B, αλλά όσον αφορά αυτό, έχω μια απορία.
Άμα του βάλω το OSMC, μπορούν να διαβαστούν και αρχεία από σκληρό δίσκο; Συγκεκριμένα, θέλω να μάθω, αν μπορεί το hardware του Raspberry να αντεπεξέλθει στις ταινίες blu-ray 50GB και να παίξουν από το OSMC.

Οι τηλεοράσεις που μου προτάθηκαν είναι οι κάτωθι.

32" LG LED TV 32LF5610 32" Full HD
32" SAMSUNG UE32J5500AWXXH
27" SAMSUNG LT27D390

Μπορείτε να μου προτείνετε και εσείς κάτι (τηλεόραση και media player) και να απαντήσετε στην ερώτηση με το Raspberry Pi 2 Model B;

Για την απόσταση θέασής σου, κοιτάζεις για 40" τουλάχιστον, διαφορετικά η full HD ανάλυση είναι πρακτικά άχρηστη. Αν δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα χώρου, δες την Samsung H5003.

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης και media player

Για την απόσταση θέασής σου, κοιτάζεις για 40" τουλάχιστον, διαφορετικά η full HD ανάλυση είναι πρακτικά άχρηστη. Αν δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα χώρου, δες την Samsung H5003.

Συγγνώμη για την καθυστέρηση. Η τηλεόραση που προτείνεις, έχει τα χαρακτηριστικά που αναφέρω στο αρχικό post;

Οι γωνίες θέασης σε τηλεοράσεις με VA/PSA panels, όπως η πιο πάνω, είναι περιορισμένες στον οριζόντιο άξονα, σε σύγκριση με τηλεοράσεις με IPS panels. Παρ' όλα αυτά, υπερτερούν σε αντίθεση και μαύρο. Με μεγαλύτερο μέγεθος στην διαγώνιο όμως, είναι λιγότερο πιθανό να έχεις πρόβλημα με τις γωνίες θέασης. Όσον αφορά την τοποθέτησή της, καλύτερα να μην μπει σε πολύ μεγάλο (σχετικά) ύψος. Ο ενσωματωμένος player της είναι αρκετά αξιόλογος, για προβολή υλικού από την USB θύρα της τηλεόρασης.

Οι γωνίες θέασης σε τηλεοράσεις με VA/PSA panels, όπως η πιο πάνω, είναι περιορισμένες στον οριζόντιο άξονα, σε σύγκριση με τηλεοράσεις με IPS panels. Παρ' όλα αυτά, υπερτερούν σε αντίθεση και μαύρο. Με μεγαλύτερο μέγεθος στην διαγώνιο όμως, είναι λιγότερο πιθανό να έχεις πρόβλημα με τις γωνίες θέασης. Όσον αφορά την τοποθέτησή της, καλύτερα να μην μπει σε πολύ μεγάλο (σχετικά) ύψος. Ο ενσωματωμένος player της είναι αρκετά αξιόλογος, για προβολή υλικού από την USB θύρα της τηλεόρασης.

Εγω που έχω μια 50 και απόσταση 1 μέτρο και κατι ; Είμαι πολυ κοντά ;

Εγω που έχω μια 50 και απόσταση 1 μέτρο και κατι ; Είμαι πολυ κοντά ;
Αν δε κάνεις πλάκα, πολύ καλύτερα θα ήταν να είσαι περίπου στα 2μ. Στο 1μ με τη 50αρα ειδικά στα χαμηλής ανάλυσης σήματα τα πράγματα θα πρέπει να είναι δραματικά......

Καλημέρα.
Ο ενσωματωμένος media player σε αυτές τις οικονομικές σειρές (Samsung H5003, LG 5610) παίζει DTS;
Γενικά με τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων υπάρχει λόγος να αγοράσουμε και ξεχωριστό media player;

Αν δε κάνεις πλάκα, πολύ καλύτερα θα ήταν να είσαι περίπου στα 2μ. Στο 1μ με τη 50αρα ειδικά στα χαμηλής ανάλυσης σήματα τα πράγματα θα πρέπει να είναι δραματικά......
Δεν κάνω πλάκα στις ταινίες δεν το καταλαβαίνω σειρές βλέπω 720p και ταινίες 1080p. Στα κανάλια της digea το έχω έτσι
8d3d03f83725d5d3ba985243feddedb5.jpg

Δεν κάνω πλάκα στις ταινίες δεν το καταλαβαίνω σειρές βλέπω 720p και ταινίες 1080p. Στα κανάλια της digea το έχω έτσι
8d3d03f83725d5d3ba985243feddedb5.jpg

Αμάν! Και να ανοίξει η πόρτα που βλέπω στην photo... Τι έχει να γίνει... Πάει η 50άρα!

Μάλιστα, ευχαριστώ! Το media player, τον θέλω, γιατί θέλω να παίζω σειρές με .ass υπότιτλους. Παίζει τέτοιους υπότιτλους; Αν ναι, δείχνει τα διαμορφωμένα γράμματα σωστά, άμα υπάρχουν κινούμενα γράμματα τα δείχνει και αυτά; Επίσης, άμα βάλω σε σκληρό δίσκο μια Full Bluray ταινία, θα μπορέσει να την παίξει;

Το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Όποιος θέλει να προτείνει κάτι άλλο ή να προσθέσει κάτι άλλο, ας το κάνει.

Αμάν! Και να ανοίξει η πόρτα που βλέπω στην photo... Τι έχει να γίνει... Πάει η 50άρα!

Μάλιστα, ευχαριστώ! Το media player, τον θέλω, γιατί θέλω να παίζω σειρές με .ass υπότιτλους. Παίζει τέτοιους υπότιτλους; Αν ναι, δείχνει τα διαμορφωμένα γράμματα σωστά, άμα υπάρχουν κινούμενα γράμματα τα δείχνει και αυτά; Επίσης, άμα βάλω σε σκληρό δίσκο μια Full Bluray ταινία, θα μπορέσει να την παίξει;

Το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Όποιος θέλει να προτείνει κάτι άλλο ή να προσθέσει κάτι άλλο, ας το κάνει.
Είναι μόνιμα κλειδωμενη αυτή η πόρτα

Ο ενσωματωμένος media player σε αυτές τις οικονομικές σειρές (Samsung H5003, LG 5610) παίζει DTS;
Γενικά με τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων υπάρχει λόγος να αγοράσουμε και ξεχωριστό media player;

Κάποια άποψη;

Συγκεκριμένα είμαι έτοιμος να αγοράσω την Samsung 40H5003 η οποία μόλις σήμερα έπεσε στα 319 (350 ήταν την Παρασκευή)!!!

Ακριβώς από πάνω...

To διάβασα το ακριβώς από πάνω αλλά πουθενά δεν λέει για ήχο DTS που ρωτάω...

Τέλος πάντων κατέβασα το manual και απ' ότι λέει υποστηρίζει.

Επειδή έχω πλέον στην κατοχή μου μια 40άρα Samsung Η5003, όσον αφορά το θέμα του Media Player έχω να πω ότι πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος για αγορά ξεχωριστής συσκευής.
Ο ενσωματωμένος MP έπαιξε κάθε μορφή αρχείου βίντεο χωρίς κάνενα πρόβλημα και με απίστευτη ποιότητα εικόνας. Δοκίμασα σχεδόν τα πάντα, από βίντεάκια κινητών έως ταινίες HD υψηλού bitrate, κάθε μορφής (.mkv, .avi, .mp4, κλπ).
Σε ταινίες/σειρές όλοι οι υπότιτλοι (εσωτερικοί, εξωτερικοί) εμφανίζονται σωστά και ο ήχος DTS υποστηρίζεται κανονικότατα! Σε αντίθεση με την LG, της οποίας η αντίστοιχή σειρά (5610) δεν υποστηρίζει DTS αλλά και κάποιες μορφές AAC, σύμφωνα με το manual τους...

Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι όταν οι υπότιτλοι είναι εσωτερικοί (δηλ. μέσα στο container του .mkv για παράδειγμα), ενώ εμφανίζονται μια χαρά, δεν υπάρχει η δυνατότητα να πειράξεις το μέγεθός τους, την κωδικοποίησή τους, κλπ, μέσα από το σχετικό μενού υποτίτλων της Samsung. Το μενού αυτό είναι ενεργό μόνο όταν οι υπότιτλοι είναι σε εξωτερικό αρχείο (πχ .srt).

Επιβεβαιώνω λοιπόν κι εγώ ότι οι Samsung έχουν ΜΑΚΡΑΝ το καλύτερο media player, πολύ καλύτερο από το αντίστοιχο των LG!

Eπίσης να πω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο (Samsung UE40H5003) που αγόρασα στα 318,99 ευρώ (το οποίο για κάποιο λόγο μόλις ξανανέβηκε στα 341 :frown:) είναι απίστευτο vfm, για κάποιον που θέλει μια TV με το καλύτερο media player και δεν τον ενδιαφέρουν τα αθλητικά (άρα τα 100Hz), το Smart και το 3D...