Αγορά τηλεόρασης LED 46', 47' μέχρι 800 ευρώ.

Καλημέρα,

Θα ήθελα την βοήθειά σας ώστε να γίνει μια καλή επιλογή σε αυτά τα χρήματα. Έχω εντοπίσει 1-2 μοντέλα που μου αρέσουν αλλά θα ήθελα και την γννώμη σας και τισ γνώσεις σας πάνω στο θέμα.
Η 1η επιλογή ειναι η LG 47LM615S και η 2η είναι η Samsung UE-46ES6100. Και οι 2 τηλεοράσεις είναι 3d αν και το 3d δεν είναι και η 1η μου προτεραιότητα αλλά οκ και οι 2 λένε ότι είναι στα 200Hz.
Η απόσταση θέασης είναι στα 3-4 μέτρα, αλλά δεν μου αρέσουν και πολύ οι Plasma που μου έχουν προτείνει καποιοι και πιστεύω ότι μια 46αρα η 47άρα θα είναι μια χαρά. Επειδη θα πάει με δώσεις κοιτάζω για Κωτσόβολο και Ηλεκτρονική και γιαυτό είπα και τα 2 αυτά μοντέλα.
Όλες οι γνώμεις και οι απόψεις είναι καλοδεχούμενες :music-smiley-005:

Από τις 2 που λες, σίγουρα η Σαμσούνγκ (που λένε και οι Κορεάτες!:chinese:).
Είναι πιο εξοπλισμένη, έχει καλύτερη εικόνα 2d, έχει και καλύτερη κίνηση.
Τα Hz πρέπει να είναι 100 πραγματικά στην Σαμσούνγκ, και 50 στην LG.
Μόνο αν έλεγες "θέλω μια tv για να βλέπω όλα σε 3d", θα είχε κάποιες ελπίδες η LG με το παθητικό 3d που είναι κάπως πιο ξεκούραστο.

Επίσης βλέπω ότι και η Panasonic TXL47E5 έχει καλά χαρακτηριστικά. Έχω μπερδευτεί λίγο..

To 3d δεν με πολυ ενδιαφέρει...αλλά βλέπω οτι η samsung υπερτερεί σε χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με διαχείριση αρχείων. Media player κλπ.. Οπότε μέχρι στιγμής πάω για την Samsung UE-46ES6100.
Σ'ευχαριστώ jimitsis!

Κατ' αρχάς δεν πρέπει να βασίζεσαι στα τεχνικά χαρακτηριστικά για την επιλογή μιας τηλεόρασης. Μόνο ιδίοις όμμασι μπορείς να κρίνεις την εικόνα μιας τηλεόρασης και να την συγκρίνεις με άλλες. Επίσης για την απόσταση θέασης που έχεις 46"-47" είναι πολύ λίγες, ειδικά για θέαση HD περιεχομένου. Εκτός αν προορίζεται για θέαση τηλεοπτικού σήματος (SD) κατά 90 % οπότε πάω πάσο. Άρα, για 55" δεν μπορείς να πας λόγω budget και σου μένουν πλέον επιλογές σε 50" plasma. Κοίτα LG PA5500 και Samsung E530.

Last edited:
Φιλε Michalis3 εννοείται οτι θα μου άρεσε να έπερνα 50-51 ίντσες και μην σου πω οτι μου αρέσει περισσότερο η εικόνα που έχουν οι Plasma, αλλά τις φοβάμαι....στη δουλειά έχουμε 2 50αρες Panasonic vierra και είναι για πέταμα από τα αποτυπόματα. Αλλά οκ εκεί έπαιζαν και στατικες εικόνες 24x7....

Δεν υπάρχει κάτι να φοβάσαι. Δεν αναφέρεις πιο πάνω ούτε χρήση για gaming, οπότε οι μόνες στατικές εικόνες που θα έχεις, θα είναι συνήθως τα λογότυπα των καναλιών. Αν δεν αφήνεις το ίδιο κανάλι για πάρα πολύ ώρα δεν θα έχεις πρόβλημα.

Ναι παιχνίδια δεν παίζω οπότε οκ από αυτό. Αλλά μου την δίνει και λίγο που δεν έχει τπτ απο smart..και λογικά θα χρειαστεί να πάρω και κάποιον media player, ενώ η Samsung UE-46ES6100 αποτελεί μια πιο ολοκληρομένη λύση. Απλά δεν ξέρω τι γίνεται σχετικά με την απόδοση εικόνας ανάμεσα σε αυτές τις 2..

Είναι και οι δύο καλύτερες σε εικόνα από την ES6100. Όσο για τoν ενσωματωμένο player, μεταξύ των Samsung είναι ίδιος, ενώ και των LG είναι επίσης πολύ καλός.

Φίλε Michalis3 αρχίζω και ψήνομαι για την Samsung E530..αλλά θα ήθελα να την δω και από κοντά.... στον Κωτσόβολο δεν ξέρω αν την εχουν για να την δω. Γνωρίζεις κάποιο κατάστημα που θα μπορούσα να την δω από κοντά?