Aγορά τηλεόρασης LED 50" στα +/- 1000 ευρώ

DarthVader

New member
12 August 2013
35
Καλησπέρα παίδες! :) Μετά από 1 περίπου μήνα που παρακολουθώ το forum προσπαθώντας να διαλέξω μια τηλεόραση, αποφάσισα να γραφτώ και να ζητήσω μια βοήθεια μήπως και καταφέρω τελικά να καταλήξω κάπου...
Η ιστορία μου έχει ώς εξής:
Είχα μια CRT για πολλά χρόνια μέχρι που πρίν 3-4 μήνες τίναξε τα πέταλα... Δεν έχω εμπειρία με αυτές τις τηλεοράσεις που κυκλοφορούν τώρα, και η αλήθεια είναι ότι όταν πήγα σε μια έκθεση πρίν λίγο καιρό περίμενα ότι θα ήταν εύκολο να βρώ μια να πάρω... αλλά ανακάλυψα ότι όλες έχουν τα κουσούρια τους και η σωστή επιλογή μοιάζει με γρίφο για δυνατούς λύτες.
- Το μπάτζετ είναι 1000 γιούρο (+/-100) εκτός πια και αν κάποια γιούρο ακόμα θα κάνουν κάποια συγκλονιστική διαφορά
- Η απόσταση θέασης είναι 2,5 μέτρα
- Η κύρια και σημαντικότερη χρήση θα είναι τα αθλητικά του ΟΤΕ ΤV (θα χρειαστω διάβασμα και στο forum των δορυφορικών) που θα βάλω σύντομα και δευτερευόντως οι ταινίες, φαντάζομαι λοιπόν ότι χρειάζομαι μία που να έχει καλή κίνηση για να το ευχαριστιέμαι και να μην μιζεριάζω με την επιλογή μου.
- Υπάρχει πιθανότητα στο κοντινό μέλλον για αγορά κάποιας κονσόλας
- Μου αρέσουν περισσότερο τα χρώματα των plasma, αλλά κατέληξα ότι δεν μπορώ να αγχώνομαι πόσες ώρες θα παρακολουθήσει η μάνα μου τον Ιμπραήμ και την Αϊσέ όταν έρχεται στο σπίτι, και να μαλώνω...
- Η smart tv και το 3d δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :a0210:

Θα σου πρότεινα Plasma για την χρήση που την θέλεις.Δες σε Panasonic και Samsung,έχουν πολύ αξιόλογα μοντέλα.Σε κάθε περίπτωση εάν θέλεις οπωσδήποτε LED-LCD τότε να έχει τουλάχιστον 100hz Interpolation,όπου θα δεις αρκετή διαφορά στα αθλητικά.

Φοβάμαι ότι θα με ταλαιπωρήσει η plasma φίλε μου, για αυτό προσπαθώ να την αποφύγω. Από ότι καταλαβαίνω θέλει προσοχή στην χρήση της και το βλέπω να γίνεται εστία άγχους και καβγάδων και στο τέλος θα το μετανιώσω που την πήρα... Σκέφτηκα μέχρι και το σενάριο να πάρω και μια μικρότερη led να την χρησιμοποιώ σαν μόνιτορ στον υπολογιστή, και όταν έχω την μάνα μου στο σπίτι που θα θέλει να δει τηλεοπτικό πρόγραμμα με τις ώρες, να την βάζω σε αυτήν για να μην χρησιμοποιεί την plasma... αλλά μου μοιάζει υπερβολή. Δεν ξέρω είμαι ψιλομπερδεμένος. Νομίζω πως με τις CRT ήταν πιο απλά τα πράγματα. Υποτίθεται ότι η τεχνολογία προοδεύει για να κάνει την ζωή μας ευκολότερη, αλλά στις τηλεοράσεις φαίνεται ότι προς το παρόν δεν ισχύει...
Έχεις κάποια συγκεκριμένα μοντέλα που έχεις υπ' όψιν σου? Έλεγα να συγκεντρώσω κάποιες προτάσεις από ανθρώπους που έχουν ήδη εμπειρία, και να πάω να τις τσεκάρω από κοντά

Η Samsung UE50F6800 που την έβγαλε σήμερα σε προσφορά ο κωτσο στα 999, ταιριάζει στη χρήση που την θέλω?

Κατά την γνώμη μου η σειρά F6xxx (και ειδικά από 6500 και πάνω) είναι πολύ καλή για την χρήση που την θέλεις και η συγκεκριμένη βγαίνει και σε πολύ καλή τιμή.

Φίλε Υπερίωνα βλέπω ότι ασχολείσαι πολύ με το άθλημα και είσαι ενημερωμένος πάντα! μας βοηθάς πολύ εμάς που δεν το κατέχουμε καθόλου. Τώρα που σε βρήκα λοιπόν θα σε παιδέψω λίγο! :p
- Η F6800 τι διαφορές έχει από την 6500? δεν έχει δικό της thread απ'ότι βλέπω, και δεν βρίσκω και reviews. Στον Κωτσόβολο περιέργως παρότι η αρίθμησή της υπονοεί ότι είναι ανώτερο μοντέλο από την 6500, δείχνει ότι η 6800 δεν έχει composite και component ενώ η 6500 έχει ότι και η 6800 + αυτά.
- Αξίζει τον κόπο να περιμένω λίγο μήπως κάνουν μια ανάλογη έκπτωση στην 55F6500?

Και σε σχέση με τον Κωτσόβολο και την επέκταση εγγύησης:
- Τα πρώτα 2 χρόνια θα έχω να κάνω με την Samsung για τυχόν προβλήματα ή και τα πρώτα 2 χρόνια πάλι μέσω κωτσόβολου θα ψάχνω λύση?
- Για την συγκεκριμένη led η επέκταση κοστίζει 250Ε. Αν δηλαδή σε 3,5-4 χρόνια από τώρα μου βγάλει προβλήματα με banding, bleeding, clouding κλπ θα μου την αλλάξει ο Κώτσο?
- Θα μου δώσει μια άλλη που θα βρίσκεται εκείνη την εποχή σε ανάλογη τιμή/ίντσες ή υπάρχει και η δυνατότητα να μου πιστώσει το ανάλογο ποσό και να προσθέσω και εγώ π.χ άλλα 300Ε και να πάρω μια άλλη τηλεόραση που θα είναι τότε του γούστου μου?
Ρωτάω μήπως έχει εμπειρία κάποιος γιατί δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο τι ακριβώς περιλαμβάνει η εγγύηση

Last edited:
Χοντρικά θα σου πω ότι η επέκταση εγγύησης σημαίνει ότι μετά τα 2 χρόνια αν χαλάσει θα την στέλνει στο σέρβις ο Κωτσόβολος για επισκευή (μέχρι το πέρας της 5ετίας) και θα πληρώνουν αυτοι ότι χρειάζεται.

Αν δεν επισκευάζεται τότε σου δίνουν κάποιο αντίστοιχο μοντέλο που θα κυκλοφορεί τότε.

Βέβαια το καλύτερο είναι να διαβάσεις τους όρους της σύμβασης για να δεις τι ακριβώς γράφουν.

Η σειρά F6xxx έχει τον ίδιο επεξεργαστή από F6400 και πάνω (το firmware είναι κοινό) , και το ίδιο πάνελ από 6500 και πάνω. Οι διαφορές είναι αισθητικές (άλλες βάσεις , άλλο χρώμα πλαισίου κτλ).

Φοβάμαι ότι θα με ταλαιπωρήσει η plasma φίλε μου, για αυτό προσπαθώ να την αποφύγω. Από ότι καταλαβαίνω θέλει προσοχή στην χρήση της και το βλέπω να γίνεται εστία άγχους και καβγάδων και στο τέλος θα το μετανιώσω που την πήρα... Σκέφτηκα μέχρι και το σενάριο να πάρω και μια μικρότερη led να την χρησιμοποιώ σαν μόνιτορ στον υπολογιστή, και όταν έχω την μάνα μου στο σπίτι που θα θέλει να δει τηλεοπτικό πρόγραμμα με τις ώρες, να την βάζω σε αυτήν για να μην χρησιμοποιεί την plasma... αλλά μου μοιάζει υπερβολή. Δεν ξέρω είμαι ψιλομπερδεμένος. Νομίζω πως με τις CRT ήταν πιο απλά τα πράγματα. Υποτίθεται ότι η τεχνολογία προοδεύει για να κάνει την ζωή μας ευκολότερη, αλλά στις τηλεοράσεις φαίνεται ότι προς το παρόν δεν ισχύει...
Έχεις κάποια συγκεκριμένα μοντέλα που έχεις υπ' όψιν σου? Έλεγα να συγκεντρώσω κάποιες προτάσεις από ανθρώπους που έχουν ήδη εμπειρία, και να πάω να τις τσεκάρω από κοντά

οι πλασμα εχουν καλυτερη ποιοτητα εικονας αλλα ειναι και λιγο απαιτητικες...εαν εισαι τυπος που αγχωνεται να μην μεινει αποτυπωμα τοτε κοιτα για led και θα εχεις την ησυχια σου προτεινω f6400 f6500 f6800

Απλα ειναι τα πραγματα...
Αν μεχρι το 2013 δεν σε ενοχλησε το μεγεθος και το αναλογικο σημα μιας CRT τοτε σιγουρα δεν προκειται να σε ενοχλησει ποτέ η σταμπα απο τα ελληνικα καναλια.

Η αληθεια ειναι οτι πρεπει να πεισεις την μανα σου να μην βλεπει τουρκικα.... και να παρεις πλασμα. :BDGBDGB53:

Χοντρικά θα σου πω ότι η επέκταση εγγύησης σημαίνει ότι μετά τα 2 χρόνια αν χαλάσει θα την στέλνει στο σέρβις ο Κωτσόβολος για επισκευή (μέχρι το πέρας της 5ετίας) και θα πληρώνουν αυτοι ότι χρειάζεται.

Αν δεν επισκευάζεται τότε σου δίνουν κάποιο αντίστοιχο μοντέλο που θα κυκλοφορεί τότε.

Βέβαια το καλύτερο είναι να διαβάσεις τους όρους της σύμβασης για να δεις τι ακριβώς γράφουν.

Η σειρά F6xxx έχει τον ίδιο επεξεργαστή από F6400 και πάνω (το firmware είναι κοινό) , και το ίδιο πάνελ από 6500 και πάνω. Οι διαφορές είναι αισθητικές (άλλες βάσεις , άλλο χρώμα πλαισίου κτλ).

Άρα δεν αξίζει τον κόπο σε αυτά τα λεφτά η επέκταση...
Σε αυτή την σειρά θα καταλήξω μάλλον. Από κοντά που τις είδα μου φάνηκαν πολύ καλές. Ευχαριστώ :a0210:

οι πλασμα εχουν καλυτερη ποιοτητα εικονας αλλα ειναι και λιγο απαιτητικες...εαν εισαι τυπος που αγχωνεται να μην μεινει αποτυπωμα τοτε κοιτα για led και θα εχεις την ησυχια σου προτεινω f6400 f6500 f6800

Δεν είμαι ιδιαίτερα αγχωτικός, αλλά νομίζω θα με ενοχλούσε μια μόνιμη στάμπα του ΜΑD π.χ. Σε led από αυτή τη σειρά θα καταλήξω. Το σκέφτομαι λίγο μήπως βάλω κάποια λεφτά παραπάνω να πάρω τελικά την 55". Δεν έχω σκοπό να αλλάξω σύντομα τηλεόραση (εκτός και αν αναγκαστώ) οπότε σκέφτομαι ότι μάλλον είναι καλύτερα να πάρω μια στις 55...

Απλα ειναι τα πραγματα...
Αν μεχρι το 2013 δεν σε ενοχλησε το μεγεθος και το αναλογικο σημα μιας CRT τοτε σιγουρα δεν προκειται να σε ενοχλησει ποτέ η σταμπα απο τα ελληνικα καναλια.

Η αληθεια ειναι οτι πρεπει να πεισεις την μανα σου να μην βλεπει τουρκικα.... και να παρεις πλασμα. :BDGBDGB53:

Αυτό ξαναπές το! για την ψυχική της υγεία πάνω απ' όλα! Δεν έρχεται συχνά στο σπίτι, αλλά όταν έρχεται για λίγες μέρες να με δεί, δεν μπορώ να μπαίνω στην διαδικασία να την κυνηγάω από πίσω να προσέχει την τηλεόραση και να ζοχαδιάζομαι... Φαντάζομαι το σκηνικό να προσπαθώ να της εξηγήσω ότι μου χαλάει την τηλεόραση με αυτά που βλέπει και εκείνη να με κοιτάει γεμάτη απορία και γελάω από τώρα :flipout:

Ολοι οσοι εχουν πλασμα, λιγο πολυ βλεπουν καναλια tv Που και που διακρινουμε και καμια σταμπα.
Εχουμε και μεις παιδια, γυναικες, πεθερες...

Παρολα αυτα, αν ειναι να βαλω ειδικο φοντο για να το δω... εε απλα δεν υπαρχει και τελος.

Άσχετο αλλά εμπειρία από δορυφορικές εγκαταστάσεις έχετε? Θα βάλω ΟΤΕ ΤV και θα χρειαστώ εγκατάσταση, και αφού δεν το κάνει δώρο ο ΟΤΕ και πρέπει να πληρώσω εγώ 99Ε, λέω να αγοράσω δικά μου υλικά και να πάρω έναν τεχνικό για να στήσω από την αρχή ένα πιάτο που εκτός από ΟΤΕ θα πιάνει και 1-2 ελεύθερους δορυφόρους (astra & hotbird π.χ). Θα μου πάει ακριβά το μαλλί για κάτι τέτοιο?

Χοντρικά σου λέω ότι με ένα 80αρι κάτοπτρο (30-40 ευρώ) και παράκεντρα 2 lnb (20-25 ευρώ με την βάση) μπορείς να βλέπεις ταυτόχρονα 2 δορυφόρους και δεν θα δώσεις συνολικά παραπάνω από 150-180 ευρώ (μαζί με τον τεχνικό).

Μπορείς να ρωτήσεις στο αντίστοιχο τμήμα του avclub με τα δορυφορικά.

Είσαι θησαυρός! Έριξα χτές μια ματιά στο τμήμα με τα δορυφορικά, αλλά βλέπω ότι εκεί είναι για hardcore καταστασεις για αυτό ρωτάω κόστος στο περίπου. :p

Το γράφω εδω για να μήν ανοιξω καινουργιο νημα, ειμαι αναμεσα στις Sony KDL-47W805 και samsung 50'' f6800 που ειναι πλεον στα ιδια λεφτα
για αποσταση περιπου 2, εως 2,5 μετρα, περισσοτερο ταινιες, σειρες, συνδεση με mac , αθλητικα, και games με αυτην την σειρα
τις κοιταξα στα καταστηματα σημερα μου αρεσε πολυ παραπανω η sony (σαν design και εικονα, αν και η samsung επαιζε ταινια ενω η sony διαφημιστικα σποτ)..
ευχαριστω,,

Είσαι θησαυρός! Έριξα χτές μια ματιά στο τμήμα με τα δορυφορικά, αλλά βλέπω ότι εκεί είναι για hardcore καταστασεις για αυτό ρωτάω κόστος στο περίπου. :p

Ρίξε μια ματιά εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php/159-Εγκαταστάσεις-Εξοπλισμός-Υλικά

Το γράφω εδω για να μήν ανοιξω καινουργιο νημα, ειμαι αναμεσα στις Sony KDL-47W805 και samsung 50'' f6800 που ειναι πλεον στα ιδια λεφτα
για αποσταση περιπου 2, εως 2,5 μετρα, περισσοτερο ταινιες, σειρες, συνδεση με mac , αθλητικα, και games με αυτην την σειρα
τις κοιταξα στα καταστηματα σημερα μου αρεσε πολυ παραπανω η sony (σαν design και εικονα, αν και η samsung επαιζε ταινια ενω η sony διαφημιστικα σποτ)..
ευχαριστω,,

Δεν είναι δίκαιη η σύγκριση γιατί η μεγαλύτερη τηλεόραση πάντα είναι προτιμότερη από μια μικρότερη.