Αγορά τηλεόρασης Led-Lcd

VilosopheR

New member
16 January 2014
18
Χαίρεται σε όλους σας.. Είμαι καινούριος στο φόρουμ και ήδη έχω χάσει τη μπάλα βρίσκοντας πολυ σημαντικές πληροφορίες εδώ μέσα οπότε να είστε όλοι καλά ;)
Ενδιαφέρομαι για την αγορά μιας τηλεόρασης στο καινούριο σπίτι μου και καθότι άσχετος με την αγορά προσπαθώ να βρω την καλύτερη λύση αρκετό καιρό..

Λοιπόν καταρχάς η θέση της TV θα είναι πάνω από τζάκι. Αρχικά με προβλημάτισε το όλο θέμα αλλά ρωτώντας διάφορους και κυρίως τζακάδες μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Εσείς τι γνώμη έχετε παρεπιπτόντως;
Η απόσταση από τον καναπέ (καναπές "Γάμμα")είναι ας πούμε 2 - 2,5 μέτρα. Προσανατολίζομαι σε αγορά Led Lcd 42''.. H σύζυγος επιμένει ότι μεγαλύτερη θα είναι άκομψη και θα είναι υπερβολική καθώς ο τοίχος πάνω από το τζάκι ήδη εκατέρωθεν είναι περιορισμένος καθώς έχει κάτι σαν εντοιχισμένες βιτρίνες.

Θα πω πάνω κάτω τι ακριβώς μας ενδιαφέρει σαν χρήση και θα ήθελα κάποιες προτάσεις αν σας είναι εύκολο για να προσανατολιστώ κάπου.
Ενδιαφέρομαι λοιπόν κυρίως για:
  • ταινίες.
  • αθλητικά.
  • το 3d δε μου είναι αδιάφορο, αν πιστεύετε ότι αξίζει σαν feature αλλά δεν είναι και προτεραιότητα.
  • smart μου είναι παντελώς αδιάφορο θεωρώ ότι οτιδήποτε ιντερνετικό θέλω να κάνω, υπάρχουν και λάπτοπ και πισιά στο σπίτι.
  • θα ήθελα να μην έχω πρόβλημα σε σύνδεση με λάπτοπ ή να δω μια κατεβασμένη ταινία μέσω σκληρού ή USB ή απευθείας από λάπτοπ και να παίζουν σωστά υπότιτλοι..
  • Μπάτζετ ~400 - 450 Ε, ε οκ αν κάτι είναι εξαιρετική περίπτωση ίσως ανέβουμε λίγο.
  • Σε label προσανατολίζομαι σε LG Samsung χωρίς να απορρίπτω και κάτι άλλο.
Αυτά σε γενικές γραμμές φίλτατοι περιμένω με αγωνία τις επισημάνσεις σας, συμβουλές και προτάσεις σας..
Ευχαριστώ ήδη..

Καλωσόρισες. Κοίτα την Samsung F6100. Αν μπορούσες να ανεβάσεις το budget για κάποια στις 46"-47" θα ήταν καλύτερα όμως. Επίσης, αν η τηλεόραση θα τοποθετηθεί αρκετά ψηλότερα από το ύψος των ματιών όταν κάθεσαι, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς κάποια εναλλακτική θέση τοποθέτησης.

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα Michalis3.. Μωρέ το budget να το ανεβάσω, η γυναίκα είναι ανένδοτη στις ίντζες, ότι και καλά δε θα το κάνουμε καφετέρια ή σινεμά ή σινεμά το σπίτι κλπ.. Εγώ αρχικά για 46'' σκεφτόμουν. Κοίτα θα επανέλθω μέσα στο σ/κ με ακριβείς αποστάσεις μπας και βοηθήσει λίγο την κουβέντα μας.. Όσον αφορά το ότι ίσως να είναι κουραστική για θέαση η τοποθέτηση πάνω από το τζάκι ας πούμε ότι είναι η πιο προσιτή οικονομικά θέση της τηλεόρασης, καθώς ενώ το σαλόνι - καθιστικό έχει άπλα, το σημείο που είναι ο καναπές κοιτάζοντας τον τοίχο του τζακιού με τις βιτρίνες όπως ανέφερα πριν εκατέρωθεν είναι ας πούμε στενό. Οπότε κάτι σε έπιπλο - σύνθεση οτιδήποτε θα μας ζόριζε προς το παρόν οικονομικά χωρίς να αποκλείεται να γίνει κάτι μελλοντικά. Όντως οι ενστάσεις μου πάντως ήταν για το ύψος θέασης και για το μέγεθος..

Δες το προσεκτικά το θέμα, γιατί αν είναι να κουράζεσαι κάθε φορά που βλέπεις ταινίες, ασ' το καλύτερα... :cool:

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης Led-Lcd

Κοίτα υπήρξε ένα σκεπτικό να υπάρξει κάτι σαν πάγκος - έπιπλο συνέχεια των βιτρινών που προείπα αλλά το πάνω από το τζάκι κοστίζει 0, το άλλο κοστίζει κανά 600 - 700 ευρώ όπως το ψιλοψάξαμε.. Και δεν τα διαθέτουμε προς το παρόν.. Άλλωστε το να το κάνουμε μελλοντικά είναι εύκολο και στη θέση της τιβι θα μπει ένας πίνακας. Θα επανέλθω με αποστάσεις ακριβείς θέασης και ύψους για περαιτέρω αναλύσεις.. Υπερευχαριστώ προς το παρόν κρατάω την πρόταση σου για τη Samsung ;)

1- Μην βάλεις την τηλεόραση πάνω από το τζάκι , και ζημιά μπορεί να πάθει από την θερμότητα , και αυχενικό σύνδρομο θα πάθεις κοιτώντας προς τα πάνω
2- Μην πάρεις τηλεόραση 42" , εκτός αν δεχτεί και η γυναίκα σου να πετάξει τις μεγάλες και αντιαισθητικές κατσαρόλες και να μαγειρεύει στο μπρίκι τα φαγητά.

Απο μαρκα μονο Samsung.οσο αφορα το τζακι καλο ειναι να μην το αναβεις οταν λειτουργει ακι η τηλεόραση. Βλακεια το ξερω αλλα... φιλος που ειχε PANASONIC και ηταν πισω απο το τζαμι του μπαλκονιου και την χτυπαγε ο ηλιος και δεν πολυ εδινε σημασια του βγηκε οff se 5 χρονια.Δεν ξερω αν ειχε σχεση απλα το αναφερω...

Παίδες ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση ;) Βοηθάτε πολύ..
Λοιπόν όσον αφορά το θέμα θερμότητα το τζάκι είναι αρκετά καλοφτιαγμένο, ήτοι έχει "κεφάλι μαρμάρινο" και δε σηκώνει θερμοκρασία ο τοίχος ούτε για αστείο. Επίσης η καμινάδα είναι αρκετά εσωτερική εντός του τοίχου αν μπορώ να το πω κατανοητά και θέμα θερμοκρασίας δεν υπάρχει, αυτό είπαν και κανά 2 σχετικοί που είδαν το χώρο..
Λοιπόν οι αποστάσεις από τον καναπέ είναι ας πούμε 2 - 3 μέτρα περίπου αν υποθέσεουμε τις ακτίνες θέασης νο´ς γωνιακού καναπέ. Για τις 42'' μάλλον θα πάμε και ας πληρώσει τα σπασμένα η γυναίκα. Για ρίχτε καμιά πρόταση κουβέντα να γίνεται.. Επίσης υπάρχει θέμα εκπτώσεων σε συσκευές αυτή την εποχή;

Ααααα επίσης ξέχασα να πω ότι το σπίτι είναι διαμπερές χωρίς μπατζούρια στις μπαλκονόπορτες και γενικά αρκετά φωτεινό και ευήλιο.. Σκίαση μόνο με κουρτίνες.. Αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό σε κάποιο feature της υποψήφιας Tv.

Αν χρειάζεσαι μεγάλες γωνίες θέασης ίσως θα ήταν καλύτερη λύση κάποια με IPS panel. Αλλιώς την F6100 που γράφω και πιο πάνω.

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης Led-Lcd

Όχι δεν υπάρχουν μεγάλες γωνίες θέασης νορμάλ θα έλεγα πως είναι.. Με το φωτισμό τι παίζει; Δηλαδή το σπίτι είναι αρκετά φωτεινό με μόνο τρόπο σκίασης κουρτίνες, που και πάλι μειώνουν το φωτισμό σε κάποιο βαθμό όχι όμως αρκετά; Το μοντέλο της F6100 μες καλύπτει Michalis3 ;;

Βασικα πανω στο τζακι θα πρεπει αν καθεσε κοντα να σηκωνεις το κεφαλι επισης με την θερμοτητα μπορει να σου αυξηθει και το clouding μπορει να στρεβλωσουν οι υγροι κρυσταλοι και θα χεις μεγαλυτερη διαρροη φωτος απο τον οπισθιο φωτισμο.Οι τζακαδες που ρωτας δεν γνωριζουν απλα θα σου ειπαν εμεις βαλαμε πολλες δεν παθαινουν τιποτα.Και εγω για τζακι την ειχα την δικη μου αλλα μπηκε διπλα.Καταρχην παρε 46 με λεπτο πλαισιο εναι σαν τις παλις 40αρες και δευτερον ενα φτηνο επιπλο στην αρχη.Απλα παρε τουλαχιστον 46.