Αγορά τηλεόρασης με 600 ευρώ

Vaggolas

New member
23 March 2008
10
ΑΘΗΝΑ
Καλημέρα και από εμένα.

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα για να μην κουράζω και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και τη βοήθειά σας.
Θέλει να αγοράσει ένας εκ των κολλητών μια τηλεόραση για το σαλόνι και οι παράμετροι είναι οι εξής:

Χρήματα:
600(+-100) ευρώ. Εντάξει μην κοροϊδευόμαστε το – δεν υπάρχει πουθενά και δε θα χαλάσουμε τις καρδίες μας αν παέι 720 αλλά μην ξεφύγουμε.

Απόσταση θέασης:
3 μέτρα.

Χρήση:
Σειρές και ταινίες HD, αθλητικά κυρίως τηλεοπτικού σήματος αλλά έχοντας και το future proof (HD μέσω ΟΤΕ ή Nova?) στο μυαλό μας και PS4.

Φωτισμός:
Σκοτεινός κατά ένα 90% της χρήσης της καθώς θα παίζει βράδυ κυρίως.

3D:
Ναι.

Smart TV:
Αδιάφορο έως και αχρείαστο αλλά αναπόφευκτο αν δεν κάνω λάθος.

Εξτρα:
Αν θεωρείτε ότι χρειάζεται κάποιο εξωτερικό media player ή κάτι άλλο που μου διαφεύγει παρακαλώ πείτε μου. Σε media player έχω μείνει στο WD TV LIVE. Έχει βγει κάτι καλύτερο?

Σας ευχαριστώ και αν ξέχασα κάτι θα είμαι εδώ για να απαντήσω.
Φιλικά, Βαγγέλης.

Στα λεφτά που ψάχνεις νομίζω ότι οι πιο ολοκληρωμένες προτάσεις είναι αυτές...

http://www.skroutz.gr/s/3005505/Samsung-UE46F6400.html
http://www.skroutz.gr/s/3006224/Samsung-UE46F6500.html

Εκτός από την μέτρια γωνία θέασης δεν υστερούν κάπου αλλού , ο ενσωματωμένος media player είναι ο καλύτερος που θα βρεις σε τηλεόραση (ουσιαστικά θα δεν χρειάζεσαι εξωτερικό πλέον) ενώ και το smart tv πολύ καλό (σε σχέση με τον ανταγωνισμό). Η 6500 έχει πιο λεπτά περιθώρια γύρω από την οθόνη και ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη (για free κανάλια όχι συνδρομητικά).

Η 6500 είναι και η πρωτη που είδαμε ουσιαστικά. θελω να ρωτήσω ομως και για την Panasonic TX-L47ET60. σε σχεση με την UE46F6500?

Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης με 600 ευρώ

Στα λεφτά που ψάχνεις νομίζω ότι οι πιο ολοκληρωμένες προτάσεις είναι αυτές...

http://www.skroutz.gr/s/3005505/Samsung-UE46F6400.html
http://www.skroutz.gr/s/3006224/Samsung-UE46F6500.html

Εκτός από την μέτρια γωνία θέασης δεν υστερούν κάπου αλλού , ο ενσωματωμένος media player είναι ο καλύτερος που θα βρεις σε τηλεόραση (ουσιαστικά θα δεν χρειάζεσαι εξωτερικό πλέον) ενώ και το smart tv πολύ καλό (σε σχέση με τον ανταγωνισμό). Η 6500 έχει πιο λεπτά περιθώρια γύρω από την οθόνη και ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη (για free κανάλια όχι συνδρομητικά).

Συγνωμη, ο ενσωματομενος παιζει 24 & 23.976 ???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης με 600 ευρώ

Υπήρχε περίπτωση να μην παίζει 24p?

Εκτός αν εννοείς την χρήση frame interpolation οπότε δες το ποστ #1297...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/107688-Samsung-UE-F6500-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page131

Ναι, σαφεστατα κι οπως πολυ καλα γραφει ο Γιαννης, δεν παιζει 24π και χρησιμοποιησε εξωτερικο player. Τα διαβαζεις τα λινκ που βαζεις ?
Κανενα εσωτερικο player τηλεορασης δεν αναπαραγει σωστα 24 και 23.976, ολα παιζουν με pull down.
Εκτος αν βγηκε κανα μοντελο εχθες , που σαφεστατα και δεν θα το ξερω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης με 600 ευρώ

Κανενα εσωτερικο player τηλεορασης δεν αναπαραγει σωστα 24 και 23.976, ολα παιζουν με pull down.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόδειξη ότι δεν παίζει ο εσωτερικός player "σωστά" σε τηλεοράσεις με το συγκεκριμένο τσιπ επεξεργασίας ή απλά είναι μια υπόθεση που κάνεις?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης με 600 ευρώ

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόδειξη ότι δεν παίζει ο εσωτερικός player "σωστά" σε τηλεοράσεις με το συγκεκριμένο τσιπ επεξεργασίας ή απλά είναι μια υπόθεση που κάνεις?

Την αποδειξη την παρεθεσες μονος σου με το λινκ του Γιαννη που εβαλες.
Υλικο φιλμ 23.976 η 24 με pulldown δεν ειναι σωστη αναπαραγωγη.

Το εχουν γραψει 500 φορες εδω μεσα, αν δε σου φτανει, τον τροπο το ξερεις, google it.
Θα χαρω να μου βρεις μια τηλεοραση με εσωτερικο player που να παιζει 24 και 23.976 χωρις pull down.

Πάντως εγώ περιμένω συγκεκριμένη απόδειξη γι' αυτό που ισχυρίστηκες , δηλαδή ότι από τον εσωτερικό media player της συγκεκριμένης τηλεόρασης γίνεται pulldown στα 60 Hz ακόμη και αν βάλουμε μείωση θολότητας και τρεμοπαίγματος στο μηδέν.

Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης με 600 ευρώ

Πάντως εγώ περιμένω συγκεκριμένη απόδειξη γι' αυτό που ισχυρίστηκες , δηλαδή ότι από τον εσωτερικό media player της συγκεκριμένης τηλεόρασης γίνεται pulldown στα 60 Hz ακόμη και αν βάλουμε μείωση θολότητας και τρεμοπαίγματος στο μηδέν.

Για να μην περιμενεις, ρωτα το Γιαννη που το εγραψε στο λινκ που εσυ παρεθεσες. Εκτος κι αν δεν εχεις καταλαβει τι λεει το λινκ που εβαλες!
Τωρα "θολοτητες" και "τρεμοπαιγματοματζουνια", ειναι ασχετα με το θεμα του pull down και το ξερεις.

Και για να επανελθουμε στο θεμα του φιλου.
Εαν θελει να παιζει σωστα φιλμ απο οποια τηλεοραση κι αν επιλεξει, καλο ειναι να εχει στο νου του οτι θα χρειαστει κι ενα εξωτερικο media player.
Eκτος κι αν δεν τον ενοχλει το pull down.

Φιλε μου θα βρεις πολλα στην αντιστοιχη κατηγορια του φορουμ.

Καλη συνεχεια και καλως ηλθες!

ok. ευχαριστώ. θα πάμε αύριο να δούμε απο κόντα τις τηλεοράσεις. αν υπάρχει κάποια ιδέα-άποψη από κάποιον άλλο μέχρι τότε, ευπρόσδεκτη.

Μια χαρά θα τον βολέψει το WD TV Live. Δες όμως και το σχετικό κομμάτι του forum. Όπως επίσης και εναλλακτικές σε plasma στις 50", εφόσον όπως αναφέρεις δεν είναι πολύ φωτεινός ο χώρος ή πολύωρο το gaming που θα προκύψει μελλοντικά.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης με 600 ευρώ

Για να μην περιμενεις, ρωτα το Γιαννη που το εγραψε στο λινκ που εσυ παρεθεσες. Εκτος κι αν δεν εχεις καταλαβει τι λεει το λινκ που εβαλες!
Τωρα "θολοτητες" και "τρεμοπαιγματοματζουνια", ειναι ασχετα με το θεμα του pull down και το ξερεις.

Μια και έχω καταλάβει πολύ καλά τι έγραψε ο Γιάννης σου λέω και εσένα ότι για "αυθεντική" κίνηση 24p (ότι μπορεί να σημαίνει αυτό) πρέπει τα "τζούνια" (τα οποία δεν είναι καθόλου άσχετα) να είναι στο μηδέν.

Για media player αν θέλει κάποιος να αγοράσει εξωτερικό μπορεί να το κάνει βέβαια αν και ο ενσωματωμένος καλύπτει όλους εκτός από τους πολύ απαιτητικούς που θέλουν πχ. αναπαραγωγή BR ISO.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης με 600 ευρώ

Μια και έχω καταλάβει πολύ καλά τι έγραψε ο Γιάννης σου λέω και εσένα ότι για "αυθεντική" κίνηση 24p (ότι μπορεί να σημαίνει αυτό) πρέπει τα "τζούνια" (τα οποία δεν είναι καθόλου άσχετα) να είναι στο μηδέν.

Για media player αν θέλει κάποιος να αγοράσει εξωτερικό μπορεί να το κάνει βέβαια αν και ο ενσωματωμένος καλύπτει όλους εκτός από τους πολύ απαιτητικούς που θέλουν πχ. αναπαραγωγή BR ISO.

Επειδη εχεις κολλησει, και κακως, ξερεις τι refresh rate εχει η τηλεοραση οταν παιζεις φιλμ υλικο απο τον ενσωματωμενο media player της?