Αγορά τηλεόρασης μέχρι 1500Ε

firecaptain

New member
2 December 2013
6
Καλησπέρα στο φόρουμ. Μετά απο 12ετή συμβίωση με μια 32 CRT ήρθε το πλήρωμα του χρόνου μαζί με το πνεύμα των γιορτών να την αλλάξω.
Από σχετικές αναζητήσεις κατέληξα σε SAMSUNG αλλά είναι κάποιες απορίες που μου μένουν αναπάντητες.
Καταρχήν οι διαστάσεις του επίπλου είναι :Πλάτος 100 εκ Ύψος 90 εκ και είναι αυστηρές διότι οριοθετείτε απο έπιπλα και τοίχο.
Θέλω να έχει ασύρματη πρόσβαση στο net , skype ,ενσωματωμένο media player που να αποκωδικοποιεί το DTS έτσι ώστε τα mkv να μη τα περνάω από μετατροπή ήχου και το πάνελ να είναι δοκιμασμένο και να μη γίνω beta tester.
Επίσης εάν τοποθετήσω σε ένα σκληρό σε wifi case θα μπορώ να κάνω streaming περιεχόμενο στη TV μέσω του ήδη υπάρχοντος ασύρματου δικτύου;
Για 3D εννοείται ,απλά διαβάζω για διάφορες τεχνικές και έχω πελαγώσει.
Ευχαριστώ και συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.

Last edited:
Ουσιαστικά περιορίζεσαι στις 40"-42". Μετά από CRT 32" δε κερδίζεις κάτι αφού σε ύψος έχουν σχεδόν το ίδιο.

Καταρχήν οι διαστάσεις του επίπλου είναι :Πλάτος 100 εκ Ύψος 90 εκ και είναι αυστηρές διότι οριοθετείτε απο έπιπλα και τοίχο.
Πόσο αυστηρές είναι; Γιατί αν έχεις άλλα 4 εκ πλάτος μπορείς να πας σε 46"

Last edited:
Συγνώμη για τη καθυστέρηση αλλά δεν θα έχω νετ όλη τη μέρα μέχρι την παρασκευή.
Έχω δεξιά και αριστερά της τηλ. 2 ηχεία B&W με πλάτος 30εκ. έκαστο ,τα οποία εάν τα βάλω πίσω απο την νέα τηλ.φοβάμαι οτι δεν θα ακούγονται. Μη έχοντας τον περιορισμό των ηχείων πάμε στα 130 εκ.

Πάρε μεγαλύτερη τηλεόραση και βάλε τα ηχεία κάτω από αυτήν. Απόσταση θέασης ?

Δεν προσφέρεται το έπιπλο διότι έχει ράφια που έχουν ενισχυτή ,DVD, και δεν έχουν το υψος να χωρέσουν ,για το πάτωμα δεν γίνεται λόγω μικρών παιδιών ακόμα. Απόσταση θέασης ~4,5 μέτρα.

42" είναι υπερβολικά μικρή στα 4.5 μέτρα. Κοίταξε μήπως μετακινώντας τα ηχεία στο πάτωμα (δεν νομίζω ότι θα πάθουν και τίποτα) μπορέσεις να χωρέσεις καμία 50-55".

Αλλιώς πάρε μια 42" με 500-600 ευρώ , δεν αξίζει περισσότερα λεφτά για το μέγεθος αυτό.

Το θέμα δεν είναι μονο οι ίντσες ,είναι και τα άλλα χαρακτηριστικά που ανεφερα. Πράγματι θα ήθελα 55-60 ίντσες αλλά εφόσον δεν μπορώ ,κοιτάζω να πάρω τις δυνατότητες που χρειάζομαι.

Ποιες δυνατότητες ? Για 3D στις 42" με 4,5 μέτρα απόσταση ούτε λόγος να γίνεται. Ελάχιστα μεγαλύτερη από ένα μέτρο είναι η 46" Samsung F6500, με λιγότερα από 800 ευρώ. Τουλάχιστον πάρε αυτή και όχι μικρότερη. Όσα παραπάνω και αν δώσεις, δε βελτιώνεις ουσιαστικά κάτι στην εικόνα που θα βλέπεις.

Ευχαριστώ για τίς απαντήσεις σας, δεν είναι μονο η εικόνα, κατάλαβα οτι θα κάνω μεγάλο συμβιβασμό ,αλλά με καίνε και όλα τα υπόλοιπα και ειδικά το θέμα με το streaming.

Κανείς δεν έχει κάνει εξωτερικό σκληρό σε Ethernet και να streamαρει ασύρματα σε Samsung TV?