Αγορα τηλεορασης μεχρι 2000 ευρω

Μου ειπαν κι αλλοι να περιμενω, νομιζα ομως πως το ελεγαν γιατι αν βγουν τα καινουρια μοντελα, τα παλιοτερα θα πωλουνται φτηνοτερα. Λογικα αν ειναι να σταματησω το ψαξιμο τωρα, οταν θα βγουν τα καινουρια μοντελα δε θα ειναι κ πιο ακριβα??

Το επαγγελμα που κανω εχει πολλα ταξιδια. Οποτε κ ο ελευθερος μου χρονος ειναι παντα περιορισμενος κ θελω να το εκμεταλευομαι οσο πιο πολυ μπορω. Ετσι, λεω να προβω στην αγορα τηλεορασης τωρα, εκτος κ αν πρεπει να φυγω σε ταξιδι.

Για το δοματιο παιδια, σημερα μου ηρθε η επιφωτιση: Το δωματιο ειναι ανατολικο, κ εχει μπολικο ηλιο το πρωι. Οπως κ οι περισσοτεροι απο εσας φανταζομαι, ετσι κ γω δουευω πρωι, οποτε το απογευμα που εχω ελευθερο χρονο, ο ηλιος δε "βλεπει" σε αυτο το δωματιο. Οποτε κανενα προβλημα.

Θελω να ευχαριστησω ολους οσους με τις απαντησεις τους με βοηθησαν. Οσοι εχουν καποια αποψη πανω στο θεμα, ειμαι ολος :ears:

Όταν βγουν τα καινούργια μοντέλα, τα καινούργια δεν θα πωλούνται φθηνότερα, θα έχουν αποσυρθεί...Ή θα συμβαίνει το τραγελαφικό να είναι ακριβότερα τα παλαιότερα μοντέλα σε σχέση με τα καινούργια, όπως φαίνεται σε σελίδες μαγαζιών.

Επειδή πρόκειται να διαθέσεις τέτοιο ποσό, το πιο πιθανό είναι σε τρεις μήνες με 2000 να αγοράζεις πολύ καλύτερη τβ από σήμερα, έχουν και την τάση να φθηναίνουν κάθε χρόνο, είναι και το θέμα της ανεξάρτητης σάμσουνγκ από τα νέα μοντέλα, είναι και η κρίση στη μέση,είναι και το θέμα του μεταβατικού 3d...

Ρίξε μια ματιά και εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=71457
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=72499
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=71740

Από την άλλη επειδή εγώ είμαι τύπος που περιμένω...έχω βαρεθεί το περίμενε...αν βρεις καμιά καλή ευκαιρία χτύπα την

Ειδα (στον κουμπαρο) μια Σαμσουνγκ 46" σειρας 7000 (LED,3D) με εντυπωσικακωτατη εικονα (την πηρε, σε προσφορα ομως, 1500 εναντι 2100 αλλων). Χθες ειδα στο εδω Καρφουρ μια Σαμσουνγκ 55" (σειρα 7000 ή 8000 - θα σε γελασω) σε προσφορα στα 2300 , -300 , κι αυτη πολυ καλη εικονα (κυριολεκτικα ...μπαινεις μεσα στην εικονα). Εαν ο χωρος μου το επετρεπε, θα την...χτυπουσα και θα χαριζα τον προβολεα;)

Όταν βγουν τα καινούργια μοντέλα, τα καινούργια δεν θα πωλούνται φθηνότερα, θα έχουν αποσυρθεί...Ή θα συμβαίνει το τραγελαφικό να είναι ακριβότερα τα παλαιότερα μοντέλα σε σχέση με τα καινούργια, όπως φαίνεται σε σελίδες μαγαζιών.

Επειδή πρόκειται να διαθέσεις τέτοιο ποσό, το πιο πιθανό είναι σε τρεις μήνες με 2000 να αγοράζεις πολύ καλύτερη τβ από σήμερα, έχουν και την τάση να φθηναίνουν κάθε χρόνο.....

+1 !

nick αν περιμένεις λίγο καιρό θα πάρεις με τα ίδια λεφτά 10 ίντσες παραπάνω,με καλύτερη τεχνολογία,αλλιώς χτύπα τώρα κάποια.Όλα τα μοντέλα που έβαλες στην λίστα είναι φοβερά αλλά αν είναι ντε και καλά να πάρεις εγώ σου προτείνω την καλύτερη πλάσμα του 2010,PANASONIC 50VT20.
Αλλά καλύτερα περίμενε...η gt30 θα είναι λογικά η "καινούργια" vt20 και σε 60" !Και θα την πάρεις με τα ίδια λεφτά που "σήμερα" παίρνεις την vt20.

Και εξίσου σημαντικό είναι και ο χώρος που θα την βάλεις...
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=59452&page=93

+ 1 και από εμένα μιας και ημουν έτοιμος να πάρω 50v20 h 50vt20 και αποφάσισα να περιμένω. πιστεύω ότι κάποιος που θέλει να δώσει 2000 και θέλει και 3d καλό είναι να πάρει κάποιο καινούργιο μοντέλο που λογικά θάχει βελτιώσεις στον τομέα του 3d (ελπίζω βέβαια φτάχνοντας το 3d να μην χαλάσει to 2d!!!!).

πιστεύω ότι η εποχή είναι καλή για αγορές value for money μοντέλων που υπάρχουν σε προσφορά και πέφτει η τιμή τους ακόμα χαμηλότερα (πχ 46s20 στα 699).

επίσης καλό θα είναι οι νέες πανασόνικ (GT και ST) να έρθουν χωρίς τα γυαλιά όπως στην αμερική και να συγκρατηθεί ή μειωθεί κάπως το κόστος τους ή να το πληρώσεις σε λίγες ιντσες παραπάνω. αν τελικά προχωρήσει το 3d και αξίζει να δεί κάποιος κάτι καλό τότε μπορεί να πάρει και τα γυαλιά.

Όταν βγουν τα καινούργια μοντέλα, τα καινούργια δεν θα πωλούνται φθηνότερα, θα έχουν αποσυρθεί...

τα παλαιότερα εννοούσα, γιατί έτσι δε βγαίνει νόημα...

Δε ξερω αν αντεχω να περιμενω, αλλα για καλο κ για κακο αγορασα χειροπεδες, οποτε θα βαλω να με δεσουν στον καναπε αν παω για αγορες... Καποιος τα χαπια μου :nurse:....

Στα σοβαρα τωρα, τα βασικα πραγματα που ζηταω απο τη τηλεοραση ειναι να εχει καμποσες hdmi για να μπορω να φορτωσω διαφορα πραγματα πανω, να ειναι ευμεγεθης, να παιζει prgressive (μια λεπτομερεια που θα με βοηθησει παραπολυ στο μελλον) 1080p, το 3D δε μου ειναι απαραιτητο αλλα αν εχει δε θα κατσω να σκασω, κ να εχει καπως ευκολο μενου. Την ποιοτητα της εικονας κ του ηχου δε τη συμπεριλαμβανω παραπανω, γιατι τα θεωρω αυτονοητα (ειναι σα να παιρνεις αμαξι με τελειο A/C, GPS, κ HiFi, κ να μη μπορει να στριψει. γινεται?)

Γίνεται..γίνεται!Εφόσον δεν θέλεις 3D,πάρε μια 50V20,και κράτα τα υπόλοιπα χρήματα ώστε όταν τα αυγατίσεις ξανά να αγοράσεις tv μετά από κάποια χρόνια (2 πχ...για να είσαι μέσα στις εξελίξεις).

Το προβλημα με τις τεχνικες αναλυσεις ειναι οτι ο καθε κατασκευαστης βγαζει τα δικα του μετρα κ σταθμα, κ οταν διαβαζει κανεις ασχετος οπως εγω ειτε δε βγαζει νοημα, ειτε δε μπορει να αποφασησει αν οι εν λογο τεχνολογιες του ειναι απραταιτητες, ειτε σχηματιζει την αποψη οτι πρεπει να βρει μια τηλεοραση που να τα εχει ολα... Κ ετσι πιεζεται στο να παει στο μεγαλο μοντελο.

Απο την αλλη, οι κριτικες μιλανε για τις VT20 με τα καλυτερα λογια, οπως πολλοι μου υπεδειξαν απο εδω μεσα. Ελα μου ομως που οι 55 κ οι 60 ειναι μεγαλος πειρασμος...

Προσπαθω να συγκεντρωθω στα πραγματα που πραγματικα εχω αναγκη απο μια τηλεοραση (οπως εγραψα παραπανω). Ξερει κανενας αν θα εχω προβλημα να παιξω 1080p60 σε μια τηλεοραση που υποστηριζει 1080p24? Ο λογος που ρωταω ειναι γιατι σκοπευω να εφοσιαστω με ψηφιακη καμερα που να τραβαει σε αυτο το frame rate, κ θα ηθελα να ξερω πως θα φαινεται σε μια τηλεοραση που δεν υποστειριζει κατι τετοιο.

Τελος ξερει κανεις να μου πει αν υπαρχουν full HD τηλεορασεις που να παιζουν μονον 1080i, κ αν ναι, τοτε πως θα φαινονται φιλμακια τραβηγμενα σε p?

Όλες οι full hd τηλεοράσεις δέχονται και progressive σήμα.Το θέμα είναι το πως θα τραβήξεις εσύ 1080p60 μιας και το bitrate που θα χρειαστεί θα είναι υπέρογκο...σε κάθε περίπτωση η τηλεόραση θα είναι σε θέση να το αναπαραγάγει.

για να γινω πιο κατανοητος οσον αφορα τις διαφορες τεχνολογιες "αιχμης", ενα απλο παραδειγμα ειναι οι τηλεορασεις που προσφερουν skype compatibility? Ο ασχετος (δηλαδη εγω) σκεφτεται: Μα γιατι να χρειαζομαι κατι τετοιο απο τη στιγμη που συνδεοντας την τηλεοραση με τον υπολογιστη εχω αυτοματα skype στη τηλεοραση ανεξαρτητα απο τις τεχνολογιες που κουβαλαει?? Θα μπορουσα να "παιξω" το skyp ακομα κ στη CRT που εχω αν τη συνεδεα με τον υπολογιστη. Τι παραπανω μπορει να μου προσφερει μια συνδεση ethernet πανω στη τηλεοραση? Μηπως τη δυναοτητα surfing? Αλλα κια αυτο γιατι να θεωρηται επιτυχια οταν αποδεδιγμενα, κανενα interface (οπως το τηλεκοντρολ, ή ενδεχομενως καποιο touch screen, ή δε ξερω κ γω τι αλλο) δε μπορει να ειναι το ιδιο αποτελεσματικο κ γρηγορο οσο το παλιο καλο κ πιστο keyboard κ mouse?

Αν ακουγομαι σαν νεατερνταλ στα θεματα των τεχνολογιων ειναι γιατι (πιστεψτε μαι) ΕΙΜΑΙ... :music-smiley-005:

Οι φιναλιστ τηλεορασεις ειναι οι εξεις:
Sony KDL-55NX810
Samsung UE55C8000
Panasonic TC-P50VT20

Sony 55ΕΧ710
LG 55LE7500
Υπαρχει κ μια τελευταια που θα ηθελα πολυ να ακουσω τις γνωμες σας κ ειναι μεσα στα λεφτα:
Philips 56PFL9954H
Με χαρα να ακουσω τις αποψεις σας για ολες τις παραπανω...

Την 9954 που την "ξεθαψες"?

Καταρχην ειναι αρκετα παλιο μοντελο πλεον (1.5 χρονο και παραπανω) κατα δευτερον εχει εικονα αναλογη με LCD των 500 ευρω.

Ο μονος λογος να την αγορασει καποιος ειναι το aspect ratio αν βλεπει συνεχεια ταινιες 2.35:1. Για τηλεοπτικο σημα 4/3 και 16/9 ομως δεν κανει λογω εντονης παραμορφωσης.

Παράθυρο 4 μέτρα; αυτό είναι ολόκληρη πλευρά τοίχου. Πάντως όσο καλύτερο το μοντέλο της plasma, τόσο καλύτερο αντιανακλαστικό φίλτρο έχει.

Οι φιναλιστ τηλεορασεις ειναι οι εξεις:
Sony KDL-55NX810
Samsung UE55C8000
Panasonic TC-P50VT20

Sony 55ΕΧ710
LG 55LE7500
Υπαρχει κ μια τελευταια που θα ηθελα πολυ να ακουσω τις γνωμες σας κ ειναι μεσα στα λεφτα:
Philips 56PFL9954H
Με χαρα να ακουσω τις αποψεις σας για ολες τις παραπανω...

Η Panny και η Samsung.Δες και την 58C6500 εάν την βρεις πάντως.