Αγορά τηλεόρασης μέσα στο χάος:)

freak

New member
3 March 2011
15
Καλησπέρα παιδία και συγχαρητήρια για το forum και τις πληροφορίες που παρέχετε.Στο δια ταύτα τώρα.Αποφάσισα και εγώ εν μέσω κρίσης να πάρω τηλεόραση και θα ήθελα τα φώτα σας καθότι noob σε αυτόν τον τομέα.Εκεί που νόμιζα ότι είχα βρει την λύση στην LG 42LE5500 ή στην 42LE7500 διάβασα ότι ήταν προβληματικές. Θα μπορούσα να διαθέσω γύρω στα 800 ευρώ περίπου για μια 42αρα.Τι έχετε να μου προτείνετε?Διάβασα σε άλλα νήματα κάποιες προτάσεις σας αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις.Οι LED προσφέρουν από ότι είδα μεγάλη δυναμική αντίθεση σε σχέση με τις LCD; Αυτό είναι ορατό στο μάτι;Έχω στο pc μονιτορ LED και μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος αρκετά. Επίσης ο χρόνος απόκρισης έχει νομίζω άμεση σχέση με to shadowing σε γρήγορες κινήσεις και παιχνίδια ετσί(ακόμα και πσιλοψεύτικο να είναι στα specs θεωρώ το 2,4 msec καλύτερο από το 10 άλλων); Πρόκειται στην τηλεόραση που θα πάρω να παίζω κανα pro και άλλα πιο απαιτητικά παιχνίδια καθώς και να βλέπω ταινίες (και blue ray). Τα 100+ Hz είναι απαραίτητο. Προτίμησα τισ LG λόγω της εγγύησης zero pixel και δεν είδα κάπου αν αναφέρεται αυτό αλλά το βρίσκω σημαντικό πλεονέκτημα της εταιρίας έναντι σε samsung panasonic κτλ. Συγνώμη αν κούρασα με το post μου και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Περιμένω μοντέλα τούμπανα:music-smiley-005:

Samsung C650 η βαλε 199 ευρω και χτυπα την HX800.To blur των2 lg δεν παλευεται.Απο ομοιομορφοια και μαυρο και οι 2 lg ειναι να μην το σκεφτεσαι να τις δεις στο σπιτι.

δεν ξέρω τι απόσταση έχεις αλλά αν πάς στα 1000- κοίτα και τη 46c650 μιας και αυτές που σου πρότεινε ο πάνος παραπάνω είναι 40άρες.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας παιδιά αν ξέρει και κάποιος να μου απαντήσει στις ερωτήσεις που έκανα θα με βοηθούσε ακόμα περισσότερο στην τελική επιλογή μου.vas_papavas προσωρινα η αποσταση ειναι 3-4 μετρα περίπου (θα αλλάξουμε σπίτι μετα κ μπορει να ειναι παραπανω).Η 46αρα μου φαινεται τεραστια για να ειμαι ειλικρινής θα προτιμούσα την 42αρα.Μιας κ το εφερε το θέμα να προσθέσω στις παραπάνω ερωτήσεις μου αν εχει διαφορα οι 40" με 42" οσον αφορά widescreen και τετοια οπως τα pc η δεν παιζει ρόλο στις τηλεοράσεις;

εγώ παίζω games σε 27άρα από τους 50-60 πόντους. (monitor). στα 4+ μέτρα για τα δικά μου χούγια με 46άρα θα αγόραζα και κυάλια. σου φαίνεται μεγάλη σαν επιφάνεια θέασης ή σαν τηλεόραση γενικά στο χώρο σου???? το να βλέπεις από τα 3-4 μέτρα σε 40-42 χάνεις σχεδόν όλη την επιπλέον ανάλυση του hd.
βέβαια γούστα είναι αυτά. δές 46άρες και 42-40 άρες σε μαγαζιά (από την απόσταση σου βέβαια) και αποφάσισε.
έχε υπόψη σου ότι την τηλεόραση την συνηθίζει το μάτι σιγά σιγά. και όσο περνά ο χρόνος φαίνεται μικρότερη.

Επειδή έχω ακόμα CRT δεν παιζει θέμα χώρου μπροστά στο γουρούνι που έχω τώρα:) απλά φοβάμει μην παραείναι μεγάλη η 46αρα και στραβωνόμαστε.Αλλά έχεις δίκιο όσον αφορά το μέγεθος δεν μπορώ να κρίνω άμα δεν την δω από κοντα.

Σκέψου το ανάποδα. Πιο εύκολα στραβώνεται κάποιος όταν προσπαθεί να διακρίνει λεπτομέρειες σε μικρή οθόνη.

ΚΑι σου μιλάει κάποιος ο οποίος έχει μετανιώσει που πήρε 42άρα αντί 47άρα ενώ είχε το χώρο να τη βάλει (απόσταση θέασης 2.7 μέτρα).

Επειδή έχω ακόμα CRT δεν παιζει θέμα χώρου μπροστά στο γουρούνι που έχω τώρα:) απλά φοβάμει μην παραείναι μεγάλη η 46αρα και στραβωνόμαστε.Αλλά έχεις δίκιο όσον αφορά το μέγεθος δεν μπορώ να κρίνω άμα δεν την δω από κοντα.

distance.jpg

Έχω την 46c650 στα 2.8 μέτρα και μόνο μεγάλη δεν είναι. Άνετα θα έβλεπα και σε περισσότερες ίντσες. Στα 4 μέτρα που είσαι σε παίρνει για 60αρα και πάλι μικρή θα είναι. Άρα το λιγότερο 46.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας παιδιά αν ξέρει και κάποιος να μου απαντήσει στις ερωτήσεις που έκανα θα με βοηθούσε ακόμα περισσότερο στην τελική επιλογή μου.

LED

gaming

vas_papavas προσωρινα η αποσταση ειναι 3-4 μετρα περίπου (θα αλλάξουμε σπίτι μετα κ μπορει να ειναι παραπανω).Η 46αρα μου φαινεται τεραστια για να ειμαι ειλικρινής θα προτιμούσα την 42αρα.

Με καθε 42αρα στα 3 μετρα δωρο και ενα ζευγαρι κυαλια οπερας...

3056ab.jpg

(Τα χρησιμοποιουσαν στο θεατρο και στην οπερα παλιοτερα οσοι καθονταν πολυ μακρυα για να βλεπουν καλυτερα).

Πω παίδες έχω τρελαθεί με τα posts που μου επισυνάψατε και διαβάζω. Δεν είχα ιδέα από αυτά και έχετε κάνει απίστευτη δουλεία και μπράβο.Ανυπομονώ να τα διαβάσω εκτενέστερα το απόγευμα. Αναθεώρησα παααρα πολλά σε ότι αφορά τις τηλεοράσεις (όχι ότι ηξερα και πολλά δηλαδή). Από την άλλη τώρα είναι που θα δυσκολευτώ να επιλέξω κάποια. Ήδη με αυτά που είδα και διάβασα θα πρέπει αν προτιμήσω κάτι με local dimming, RGB leds, χαμηλό input lag και πάνω απο 120 HZ. Να δω σε τιμή πόσο θα έχουν αυτα είμαι πολύ περίεργος :frown:Θα σας πω και ιντσες το απογευματακι όταν κάνω τις μετρήσεις μου να μου πείτε πιο συγκεκριμένα:D

Αν μπορείς να είσαι "large" σε σχέση με τις ίντσες είναι καλό.
Εγώ είχα χρόνια μια 52/οπίσθιο προτζέκτορα και τώρα μια Samsung plasma στις 63 και είμαι μια χαρά (αν και συνθίζονται και αυτές οι ίντσες ). Δεν παίζει να σταβώνεσαι πάντως. Και όταν βλέπεις hd υλικό, θα το θυμηθείς ότι είναι καλό να υπάρχει το ανάλογο μέγεθος οθόνης.

Άσε, σχετικά με τον κόσμο εδώ μέσα. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι γνώμες, ούτε που φαντάζομαι που θα είχα καταλήξει και εγώ για αγορά τηλεόρασης.

Στα 3 μέτρα το λιγότερο είναι οι 46 ίντσες, το ιδανικό είναι 50 ή και 55 ίντσες.
Εγώ είχα στα 2,8 μέτρα 32 πήρα 42 και μετα από 1 χρόνο την ξαναάλλαξα με 46 αρα και κάπως ικανοποιήθηκα.

Στα 3 μέτρα το λιγότερο είναι οι 46 ίντσες, το ιδανικό είναι 50 ή και 55 ίντσες.
Εγώ είχα στα 2,8 μέτρα 32 πήρα 42 και μετα από 1 χρόνο την ξαναάλλαξα με 46 αρα και κάπως ικανοποιήθηκα.

Μιλάς για hd υλικό στα 2,8 από 46''.
Στο sd τηλεοπτικό DIGEA όμως η
42αρα (ποιά ?) δεν σε ικανοποιούσε ??

Μιλάς για hd υλικό στα 2,8 από 46''.
Στο sd τηλεοπτικό DIGEA όμως η
42αρα (ποιά ?) δεν σε ικανοποιούσε ??

40' σε αποσταση 1,6-2 μετρα και δεν μου φαινεται μεγαλη
και σε sd τηλεοπτικο
ολα ειναι θεμα συνηθειας και μετα σκεφτεσαι οτι σκεφτοσουν λαθος
για το μεγεθος της τηλεορασης