Aγορα Τηλεορασης Samsung

messi10

New member
8 September 2011
67
Αθηνα
Παιδια καταρχας να συστιθω, αφου ειμαι νεος στο forum. Παναγιωτης λεγομαικ και μενω Αθηνα. :)

Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις που εχω για αυτην την τηλεοραση ( http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/.../Samsung-UE46D6510-LED-TV-3D-46-UE46D6510.htm ). Πρωτ' απ' ολα να πω πως βλεπω τηλεοραση για αγωνες Ποδοσφαιρου, κυριως, αλλα θα δω και καποιες ταινιες ή σειρες που και που. Επιπλεον θελω να μαθω αν ειναι καλη για gaming.

Και τελος, θα με πειραξει το μεγεθος οταν παιζω ενα παιχνιδι στο Playstation ή ειναι ολα ok; Ροταω γιατι η τηλεοραση που ειχα μεχρι προτινως ηταν μια ''χοντρη'' 11αρα του 1999-2000.

Ευχαριστω. :)

Καλώς ήρθες καταρχήν.
Δεν είμαι ειδικός στο gaming αλλά απ'οτι διαβάζω και στο forum, TV με πολλά Hz έχουν υψηλό input lag και δεν είναι κατάλληλες για gaming.
Απ´την άλλη σίγουρα είναι κατάλληλες για αθλητικά και γενικά σε σκηνές με γρήγορες κινήσεις!
Οπότε εδώ μάλλον θα πρέπει να ζυγίσεις τα πράγματα.
Ρίξε και μια ματιά στο νήμα της:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=79312

Οι κάτοχοι είναι σίγουρα πιο ειδικοί.

Εχει αρκετα μεγαλο output lag γυρω στα 45 ms , αν θελεις να πεσεις λιγο πιο κατω πηγαινε στην Sony 46EX720 που εχει 30 ms που για εμενα ειναι οριακα αποδεκτο νουμερο.

Παιδια, χιλια ευχαριστω για το καλωςορισμα και τις απαντησεις. Κωστα, thanks για το λινκ θα το τσεκαρω. Yperion, εκτος απο την SONY εχει καμια αλλη να μου προτινεις; Οχι οτι δεν το σκεφτομαι, απλα θελω να επιλεξω αναμεσω απο καποιες.

Για gaming δυστυχως οι τηλεορασεις με 100/200 Hz εχουν αρκετο lag.

Μικροτερο απο την EX720 δεν γνωριζω να εχει καποια αλλη LED LCD.

Eκτος και πας σε πλασμα αλλα εκει θελει λιγο προσοχη το gaming.

Παιδια, ενα μεγαλο συγνωμη που δεν απαντησα, απλως ειχα παει μια μικρη εκδρομη σε εναν φιλο μου και δεν προλαβα να απαντησω. Λοιπον, απ' οτι βλεπω μαλλον δεν ειναι και τοσο καλη για gaming. BTW, ο αδερφος μου αγορασε για το δωματιο του αυτην την TV ( http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/Samsung-UE46D8000-LED-TV-3D-46.htm ) .Οποτε βρηκα την ευκαιρια να δοκιμασω το Playstation σε μεγαλη τηλεοραση.Αυτον δεν τον πολυνοιαζει το gaming. Παιξαμε καποιος αγωνες στο Pro Evolution και παρατηρησα τα εξης.
1. Η αναλυση με κοντινη καμερα(π.χ. στην εισοδο την ομαδων ή στα ριπλει) ηταν φοβερη αλλα απο μακρινη αποσταση, δηλαδη η normal καμερα που παιζουμε το παιχνιδι ειχε μια θολουρα να τι οω , κακη αναληση...κατι τετοιο, αν καταλαβατε. Πρεπει να γινει καποια ρυθμιση για να δειχνει καλα/ωραια ;; Να πω πως δεν το γυρισαμε σε game mode γιατι μου ειπε οτι χαλαει τα γραφικα....Ισχυει αυτο;

To 2o που παρατηρησα ειναι ενα μικρο ''κολλημα'' στο menu, οταν κινουσα την ροδελα. Αυτο λογικα ειναι το λεγομενο input lag. Γινεται να το περιορισμουμε καπως;

Ευχαριστω - προκαταβολικα. :)

Να βαλεις game mode.

Δεν μπορει οι κατασκευαστες που το βαζουν να μην γνωριζουν τι κανουν!

Καμια εικονα δεν χαλαει. Ισα ισα χωρις το game mode στην D7000/8000 το lag ειναι τραγικο (πανω απο 100 ms).

OK φιλε, θα το τσεκαρω οταν με αφησει ο bro μου.

Ρυθμισεις χρειαζεται να κανω ή οχι;

Επισης κατι ακομα. Με game mode ποσο ειναι το lag;

Gaming Performance

In Game mode the input lag on the UE-55D8000 measured between 45 and 70ms which is something of a disappointment and whilst it might be acceptable to the casual gamer will almost certainly be too slow for the more serious enthusiast. Apparently the Game Mode is optimised for use with an X-Box 360 so if that is your game platform of choice you might find the input lag is a little lower. As mentioned previously the Game Mode itself is hidden away in the General sub-menu of the System menu.

http://www.avforums.com/review/Samsung-D8000-(UE-55D8000)-3D-LED-LCD-TV-Review.html

Για την 6510 που σε ενδιαφέρει, υπάρχει ειδική αναφορά για την απόδοσή της στα παιχνίδια (αναφέρεται στην 6530 που στην ουσία είναι η ίδια τηλεόραση, απλά η 6510 είναι η λευκή έκδοση)

"...
Console Gaming
Subjectively, the familiar Halo: Reach (which, as a first person shooter, is a good candidate for testing display lag) felt a little tight and unresponsive on the Samsung UE40D6530, although it was still possible to play and do fairly well in online games (long-term owners of laggy displays can sometimes effectively adapt their gameplay around the lag, also). We measured the input lag as being 46ms, which explained the “tightness” we felt.

We also played the new Xbox Live Arcade game Insanely Twisted Shadow Planet – most of which is styled in dark black shadows, as the name suggests – to see how well the LCD panel would hold up. The SPVA-type LCD panels that Samsung use, while arguably the best type of LCD panel for use in an HDTV, often show visible ghosting with dark objects, which is why we checked. Although there was some trailing, it was nowhere near as bad as we were expecting.

Also, speaking personally a Plasma TV owner, although I’m not overly concerned with image retention, it is still an annoyance which can still crop up with the competing display technology. It was nice to play games on a high-quality screen (albeit one that would ideally be a little less laggy) without watching the clock.
..."
hdtvtest