Αγορά Τηλεόρασης

Antonis-3

New member
Γεια σας παιδιά...

Παρακολουθώ εδώ κ κάποιο καιρό το forum γιατί θέλω να αγοράσω καινούρια τηλεόραση και ηχοσύστημα. Η αγορά θα γίνει σε περίπου ένα μήνα από τώρα.. Όσον αφορά την τηλεόραση, διαθέτω γύρω στα 1000 . Στην αρχή σκεφτόμουν για LCD, (πχ. Samsung 40C750), αλλά με όλα αυτά που διαβάζω εδώ έχω αρχίσει να σκέφτομαι για Plasma (πχ. Panasonic G20). Αυτό που με χαλάει στις Plasma είναι το design και φυσικά ο φόβος του burn-in. Μην με ρωτήσετε για χρήση.. Ότι προκύψει.. Σε πρώτη φάση ταινίες, τηλεόραση κ κανένα pro evolution.

Αυτό που θέλω αρχικά να ρωτήσω, σχετικά με τις Plasma, είναι το εξής:

1) Όταν βλέπω τηλεόραση, θα πρέπει να αλλάζω συνεχώς κανάλι για να μην αφήσει στάμπα το λογότυπο του καναλιού; Παίζει πχ. η Αρειανάρα τελικό κυπέλλου :ADFADF1: .. Εγώ θα πρέπει να έχω το μυαλό μου στο να αλλάξω κανάλι, για να μην αφήσει στάμπα το λογότυπο της ΝΕΤ;

2) Αν κάποια στιγμή γίνει η στραβή κ μείνει μία στάμπα πάνω στην Plasma, είτε από λογότυπο, είτε από σταθερή εικόνα που θα έχει κάποιο παιχνίδι που θα αποφασίσω να παίξω, τι γίνεται μετά; Κάπου διάβασα ότι υπάρχει κάποιο ειδικό CD που κάνει την Plasma να αλλαζει συνέχεια χρώματα για κάποιες ώρες και εξαφανίζεται η στάμπα στη συνέχεια. Ισχύει;

3) Υπάρχει διαβάθμιση στις στάμπες; Υπάρχουν κάποιες που φεύγουν κ κάποιες που μένουν για πάντα στην οθόνη;; Μιλάω πάντα για τις Plasma του 2009-2010...

Συγγνώμη αν έχουν αναφερθεί ξανά κ ρωτάω τα ίδια κ τα ίδια, αλλά δε βρήκα κάπου απάντηση σε αυτές τις απορίες μου. Γενικότερα, ευχαριστώ για την ενημέρωση που μας παρέχετε πάνω σε αυτά τα θέματα. Οι πωλητές είναι πραγματικά επικίνδυνοι!!!

κοίταξε να δεις
η κλασσικη χρήση μιας Plasma TV είναι η εξής:
Την ανοίγουμε, και αφού (μέσα σε ενα 3λεπτο) αναφωνήσουμε
'ααα.. τι ωραία και φυσικά χρώματα.. πάλι καλά που δεν πήρα LCD 32άρα σε αυτά τα λεφτά!'
αρχίζουμε το ζάπινγκ, τα ζουμ ιν-αουτ για να φύγουν τα λογοτυπα,
και βάζουμε το DVD στρωσίματος κάθε φορά που πάμε για την ανάγκη μας!
Μόλις γυρίσουμε, βάζουμε μαύρο στην TV, και διαβαθμίζουμε τυχόν στάμπες.
Μετά, βάζουμε τα ειδικά DVD, ή και τα κλάματα.

Ειδικά για το ποδόσφαιρο, έχουμε κουμπί Reverse Angle, που με το που χάνει η ομάδα σου την μπάλα,
το πατάς και αντιστρέφει την εικόνα, έτσι ώστε να πάει το λογότυπο στην άλλη μεριά,
αλλα και η ομαδάρα σου να κάνει συνεχώς επίθεση!

Γενικά είναι δύσκολη η ζωή με μια Plasma, αλλά σου δίνει τέτοιες στιγμές απόλαυσης, που αξίζει! :grandpa:

Last edited:
Με Panasonic παντως αν δεν ψαξεις να βρεις το image retention βραδυ με κλειστα φωτα και σε εισοδο που δεν εχει σημα δεν το βλεπεις ποτε...

Ουτε λογοτυπα απασχολουν ουτε τιποτα , πχ. ο πεθερος μου που εχει μια 42U10 εδω και τρεις μηνες σιγα μην ξερει μεγαλος ανθρωπος τι ειναι το image retention και το Burn in...και σιγα μην ασχολειται με τα λογοτυπα των καναλιων...

Γενικα μονο τις πρωτες 200 ωρες για τον φοβο των Ιουδαιων θελει καποια προσοχη (αν υπαρχει καποιος να την προσεχει) αλλα και παλι δεν ειναι και απαραιτητο...

Απάντηση: Re: Αγορά Τηλεόρασης

Γενικά είναι δύσκολη η ζωή με μια Plasma..

...για όσους δεν ξαναείχαν plasma!!!!

Αμφιβάλω αν κάποιος στη δεύτερη plasma που θα πάρει κάνει οτιδήποτε από τα παραπάνω.

Last edited:
Θυμάμαι κάποιον φίλο που είχε αγοράσει με κριτήριο το design την Β8000, σχόλιά του μπορείτε να διαβάσετε στο αντίστοιχο νήμα της συσκευής.

Re: Απάντηση: Αγορά Τηλεόρασης

Εγω θυμαμαι εναν αλλο που ειχε πλασμα και αγορασε LED dmiming , η LED ειναι προς πωληση στις αγγελιες για οποιον ενδιαφερεται...

Η λογική σας είναι σωστή παιδιά. Σημασία έχει η ποιότητα κ όχι το design. Το θέμα είναι ότι κ το design παίζει κ αυτό το ρόλο του μέχρι ένα σημείο..

click όντως οι Samsung Plasma είναι ότι ακριβώς θέλω από design, ο προβληματισμός όμως παραμένει, καθώς το καλό όνομα από άποψη απόδοσης κ μικρής πιθανότητας burn-in το έχουν οι "άσχημες" Panasonic.. Έχω ακόμα 1-2 μήνες καιρό μέχρι να δω νέα reviews για τις Samsung Plasma κ να αποφασίσω, αν κ δε νομίζω να έχουν αλλάξει τα πράγματα ιδιαίτερα..

Να σας πρήξω όμως λίγο ακόμα εσάς τους ειδήμονες του forum..

Αν τελικά σταθώ πολύ γκαντέμης ή βλάκας κ για τον α ή β λόγο δημιουργηθεί στάμπα πάνω στην Plasma, υπάρχει γιατρειά; Είναι λόγος για να ισχύσει η εγγύηση της αντιπροσωπείας; Αυτό το cd στο οποίο αναφέρθηκα στο πρώτο post μου, υπάρχει όντως κ κάνει δουλειά; Ή η στάμπα θα μείνει για πάντα εκεί;

To burn-in (στάμπα) δεν έχει γιατρειά ούτε το καλύπτει η εγγύηση.

γεια σας μετα απο 2 χρονια αποφασισα να αλλαξω την sony 40x3500 σιγουρα θα παρω μεγαλυτερη 46 μαλλον. εχω χασει επαφη με την εξελιξη της τηλεορασης θα διαθετω 1500 ευρω πειτε μου σας παρακαλω τις επιλογες μου να παω να τις βρω να τις μελετησω να ανταλλαξουμε τις αποψεις μας για να καταληξω καπου.φυσικα θα δω και τι επιλογες εχω στη κυπρο διοτι οι τιμες διαφερουν.ευχαριστω προκαταβολικα

ποια η γνωμη σας για την grundig vision 9 με τα 100hz?47 ιντζες 800ευρω.αν υπαρχει καπου ο σχολιασμος σας στειλτε μου το λινκ παρακαλω

Re: Απάντηση: Αγορά Τηλεόρασης

Εγω θυμαμαι εναν αλλο που ειχε πλασμα και αγορασε LED dmiming , η LED ειναι προς πωληση στις αγγελιες για οποιον ενδιαφερεται...

Κι εγώ ξέρω κάποιον που είχε LCD Sony, και μόλις πήρε plasma Panasonic είδε το φως του..... :flute:

-bye-

Απάντηση: Re: Αγορά Τηλεόρασης

ποια η γνωμη σας για την grundig vision 9 με τα 100hz?47 ιντζες 800ευρω.αν υπαρχει καπου ο σχολιασμος σας στειλτε μου το λινκ παρακαλω

Σύμφωνα με το Ευρετήριο νημάτων τηλεοράσεων δεν υπάρχει καμία αναφορά στο forum από κάτοχο...αλλά και γενικότερα.

Το μοντελο του 2009 εχει 200 Hz (για την ακριβεια 100+100 οπως εχουν Philips και LG) αρα αν μιλας για 100 Hz τοτε ειναι μοντελο 2008...

http://www.televisions.com/tv-news/...37-9980-9-42-9980-and-9-47-9980-T-USB-TVs.php