ΑΓΟΡΑ tOSHIBA 46 938

Zucchero

New member
9 November 2012
31
Επειδη η τιμη της συγκεκριμενης τηλεορασης εχει πεσει αρκετα θα ηθελα τη γνωμη σας αν αξιζει η αγορα τωρα η να περιμενω πρωτα τα νεα μοντελα.

Η χρηση της τηλεορασης θα ειναι περισσοτερο τηλεοπτικο μεσω οτε τν(αρκετα αθλητικα) , wii για τα παιδια,tαινιες απο PC. Με ενδιαφερει πρωτιστως η ποιοτητα εικονας αν ειναι καλη χωρις ιδιαιτερα προβληματα.Αποσταση θεασης 3 μ.

Σιγουρα απο θεμα τιμης και εξοπλισμου δεν εχει κατι αλλο στην αγορα.Αν ομως δεν εχει καλη εικονα προτιμω να μην παρω τιποτα και να μεινω με τη sony crt.Γι αυτο ρωταω αν αξιζει η εικονα της.Αφου αναφερεις και την 6030 συγκριτικα με αυτην ποια νομζεις οτι ειναι καλυτερη σε ποιοτητα εικονας?

Να μην πάρεις τίποτα και να μείνεις με τηλεόραση προϊστορικής τεχνολογίας (CRT) δεν το θεωρώ καλό ως λύση.

Εφόσον μάλιστα έχεις και παιδιά άλλος ένας επιπλέον λόγος είναι να γλιτώσουν από την ακτινοβολία του καθοδικού σωλήνα.

H toshiba tl938 έχει smart tv (με περιορισμούς ) δεν παίζει εξωτερικούς υπότιτλους ,δεν έχει γυαλιά 3d (65 ευρώ το 1 από Κωτσόβολο !!!!)
(700 +2X65=830 e ) η PANASONIC TXL47ET5 έχει 799 με δώρο τα δυο γυαλιά , έχει καλύτερη οθόνη και παθητικό 3d

To "καλύτερη οθόνη" τι ακριβώς σημαίνει? Εκτός αν εννοείς ότι η Toshiba έχει πάνελ PVA (Samsung) με καλύτερο μαύρο και αντίθεση , η Panasonic έχει πάνελ IPS με καλύτερη γωνία θέασης που κάνει την "οθόνη" "καλύτερη".

Επίσης για το παθητικό vs ενεργητικό υπάρχει ολόκληρο θέμα...

Δεν είναι εύκολο να πούμε πιο είναι αντικειμενικά καλύτερο αλλά (ως συνήθως σε θέματα εικόνας) μόνο με υποκειμενικά κριτήρια.

Υperion καλύτερη όσο αφορά την εικόνα σε αναλογικό σήμα (τις είδα μαζί και μου φάνηκε καλύτερη η pani (υποκειμενικό βεβαία)
Αφού κρίνουμε διαφορετικά πάνελ (ips vs samsung) λέω προσωπική γνώμη όπως κι εσύ αλοστε
Εδώ ένα τεστ της toshiba 968 ,κι ένα της panasonic tx-l42 et5.
http://www.testfreaks.com/televisions/toshiba-40tl968/
http://www.testfreaks.com/televisions/panasonic-tx-l42et5/
Απλά δεν ανέφερε ότι στοιχιζει περισσότερο από τις άλλες tv του ανταγωνισμού , γιατί δεν περιλαμβάνει γυαλιά 3d που στοιχίζουν 65 ευρώ το ενα .

Σε ψηφιακό σήμα οι διαφορές ΕΤ5 με την 938 θεωρώ ότι είναι πολύ μικρές.

Σε αναλογικό δεν έχω δει καμία από τις δύο. Γενικά έχω να ασχοληθώ με αναλογικό σήμα εδώ και κάτι χρόνια.

ειδα χτες την toshiba και ακριβως διπλα της την 6030.H toshiba ειχε πιο φυσικα χρωματα αλλα ηταν αρκετα πιο σκοτεινη.αυτο ρυθμιζετε η το πανελ ειναι ετσι;

Σιγουρα απο θεμα τιμης και εξοπλισμου δεν εχει κατι αλλο στην αγορα.Αν ομως δεν εχει καλη εικονα προτιμω να μην παρω τιποτα και να μεινω με τη sony crt.Γι αυτο ρωταω αν αξιζει η εικονα της.Αφου αναφερεις και την 6030 συγκριτικα με αυτην ποια νομζεις οτι ειναι καλυτερη σε ποιοτητα εικονας?

Το καλυτερο ειναι να πας να την δεις σε καποιο καταστημα οσο υπαρχει ακομα για να κρινεις αν σου κανει η εικονα της.
Για τα υπολοιπα:
Τα γυαλια κοστιζουν 50 στην Ελλαδα.
srt ελλ. αναγνωριζει αν τους μετατρεψεις σε utf-8 (media player) .
DTS δεν παιζει (media player).
3D υποτιτλους δεν παιζει. Μπορεις να βαλεις srt υποτιτλους σε 3D ταινιες (media player)
PVR- δουλευει κανονικα αν βαλεις για χωρα τη Γερμανια. Αναπαραγεται μονο μεσα απο την ιδια τβ. (ουτε σε υπολογιστη αναπαραγεται-δεν μπορει να μετατραπει σε αλλο τυπου αρχειο)
wifi, internet δουλευουν μια χαρα. ευκολη συνδεση με ασυρματα πληκτρολογια και ποντικια

Το καλυτερο ειναι να πας να την δεις σε καποιο καταστημα οσο υπαρχει ακομα για να κρινεις αν σου κανει η εικονα της.

Την ειδα απο κοντα αλλα δυστυχως απο demo blueray δεν βγαινουν ασφαλη συμπερασματα.Η προσωπικη αποψη κατοχων ειναι καλοδεχουμενη.Αυριο παω να την αγορασω.Ελπιζω να μην με απογοητευσει η επιλογη μου.

Διάβασε άν θέλεις αυτά που έχω γράψει αρχικά για την 933, απο πλευράς εικόνας τα ίδια πρέπει να είναι.
Επίσης σε Γερμανικά φόρα υπάρχει άπειρο υλικο χρηστών, ακόμη και στο Αmazon.de πολύ εμπεριστατομένες απόψεις.