Αγορά TV 100Hz CMR με παθητικό 3D.

stefanosA

New member
17 March 2014
19
Καλησπέρα.

Ήθελα να ρωτήσω για τηλεόραση 100Hz CMR με παθητικό 3D. Απο τις LG ποια αξιζει; Ηπάρχει κάτι ανάλογο;

Τη θέλω για ποδόσφαιρο, Wii U, και 3D ταινίες συμπιεσμένες απο Υ/Η μεσω LAN αν έχει σημασία.

Η 690 της Lg δεν επαρκεί έτσι;

Τα πραγματικά με ενδιαφέρουν για την μπάλα κυριώς. Είδα την 667 την άσπρη LG και είναι χάλια. Νομίζω οτι τα πραγματικά είναι τα cmr=clear motion rate, αν δεν κάνω λάθος.

Τι λέτε για τη LG 47LA740S που πρότεινε ο Yperion εδώ : http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/107639-%CE%A4%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-100Hz-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AD%CF%82-LA660S-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-LA690S-%CF%84%CE%B7%CF%82-LG/page2

Last edited by a moderator:
Πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις , τι απόσταση θέασης έχεις και τι χρήση θέλεις να κάνεις?

Τα MCI , CMR κτλ είναι όροι marketing και δεν χρησιμεύουν σε τίποτα.

Εγώ ξέρω ότι πρέπει να είναι 100Hz πραγματικά για αθλητικά. Αν κάνω λάθος διορθώστε με να ξέρω τι θα κοιτάξω συγκεκριμένα. Έιπα ποδόσφαιρο, Wii U(gaming), ταινίες 3D. Θελώ 47 ιντσες, πρόκειται για 2.5- 3 μετρα (αργότερα με την ανακαίνηση θα έχω παραπάνω απόσταση).

θέλω να κάνει για αθλητικά δεν μ'αρεσει αυτή η θολόυρα που αφήνει η 667.

Αν βάλεις να δεις για παράδειγμα ποδόσφαιρο στον ANT1 τότε η εικόνα θα είναι θολή σε οποιαδήποτε τηλεόραση , αν θέλεις να βλέπεις εικόνα της προκοπής εκτός από 100 Hz της τηλεόρασης πρέπει να είναι HD και το κανάλι , δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα τέτοιο ελεύθερο κανάλι η ΔΤ HD αλλά και σε αυτό η εικόνα δεν είναι πάντα υψηλής ευκρίνειας.

Εσύ λες πως δεν αξίζει δηλαδή να παρω 100hz; Στα 3d και στο gaming δεν βοηθά καθόλου; Είδα κάπου σχόλιο ότι οι παλιότερες με 100hz μετράνε και το εγραφε κάποιος που πήρε LG 690 με 400 mci και όπως έλεγε ήθελε να την πετάξει από το 5ο... Και ένας άλλος κατέληξε να κάνει βίδες για να αποδείξει πως είναι όλες ίδιες 660 690 και 667

Εσύ λες πως δεν αξίζει δηλαδή να παρω 100hz;

εσυ αυτο καταλαβες απο αυτο που σου ειπε?
Δε σου ειπε πως δεν αξιζει, σου ειπε πως δεν αρκει απο μονο του...

Γενικα καλα σου τα εχουν πει, θες 100hz για ποδοσφαιρο, για να κανεις το δικο σου κομματι οσον αφορα το να ειναι καλυτερες οι συνθηκες, απλα να καταλαβεις οτι δε συνεπαγεται και πως δε θα εχεις καθολου θολουρα κλπ, σε αυτο παιζουν ρολο και αλλοι παραγοντες που δε τους ελεγχεις!
Τα 100hz αποκει και περα ειναι οχι απλα αχρηστα, αλλα πρεπει και να απεκνεργοποιουνται οταν υπαρχουν για 3D και Gaming.

Πρεπει επισης να καταλαβεις οτι αυτο που γιαβαζεςι για 100-200-400-800 κλπ ειναι marketing οπως σου προ-ειπαν επισης. Μια τηλεροραση ειανι ειτε 50 ειτε 100hz κατα βασην, τωρα ολα τα αλλα νουμερα ειναι μαρκετιστικες τεχνικες για να δειχνουν καποια εξελιξη με τα χρονια. Μπορει καποιος να παρει σημερα μια Sony W6 που ειναι 200hz θεωρητικα (αλλα στην πραξη ειναι 50) και να πει ειναι χειροτερη απο την 3ετιας 100hz του.... ε λογικο ειναι αφου τοτε ηταν οντως 100hz, σημερα η sony που πηρε ειανι 50 και ας λεει 200...
Στο να μαθεις να ξεχωριζεις τα πραγματικα HZ πρεπει αν ψαξεις πως μετραει η καθε εταιρεια χωριστα για να ξερεις στην καθε μια απο ποσα HZ και πανω (σε αυτα που δηλωνουν) ειναι 100hz πραγματικα...

Όπως τα λέει ο Blinky. Καλό είναι να είναι 100 Hz μια τηλεόραση (από το πάνελ) αλλά αν η εικόνα του καναλιού δεν βοηθάει και πάλι το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο.

Αν θέλεις την άποψη μου αν σε ενδιαφέρει η βέλτιστη εικόνα κοίτα την φετινή Sony 50W805B (προσοχή όχι με Α στο τέλος) ή Samsung 46F6500. Τηλεοράσεις με πάνελ IPS όπως LG σειρά 6 αγόρασε μόνο αν βλέπεις κυρίως ημέρα η γενικά με φώτα στο δωμάτιο (την νύχτα υστερούν σε μαύρο).

Last edited:
εσυ αυτο καταλαβες απο αυτο που σου ειπε?
Δε σου ειπε πως δεν αξιζει, σου ειπε πως δεν αρκει απο μονο του...

Γενικα καλα σου τα εχουν πει, θες 100hz για ποδοσφαιρο, για να κανεις το δικο σου κομματι οσον αφορα το να ειναι καλυτερες οι συνθηκες, απλα να καταλαβεις οτι δε συνεπαγεται και πως δε θα εχεις καθολου θολουρα κλπ, σε αυτο παιζουν ρολο και αλλοι παραγοντες που δε τους ελεγχεις!
Τα 100hz αποκει και περα ειναι οχι απλα αχρηστα, αλλα πρεπει και να απεκνεργοποιουνται οταν υπαρχουν για 3D και Gaming.

Πρεπει επισης να καταλαβεις οτι αυτο που γιαβαζεςι για 100-200-400-800 κλπ ειναι marketing οπως σου προ-ειπαν επισης. Μια τηλεροραση ειανι ειτε 50 ειτε 100hz κατα βασην, τωρα ολα τα αλλα νουμερα ειναι μαρκετιστικες τεχνικες για να δειχνουν καποια εξελιξη με τα χρονια. Μπορει καποιος να παρει σημερα μια Sony W6 που ειναι 200hz θεωρητικα (αλλα στην πραξη ειναι 50) και να πει ειναι χειροτερη απο την 3ετιας 100hz του.... ε λογικο ειναι αφου τοτε ηταν οντως 100hz, σημερα η sony που πηρε ειανι 50 και ας λεει 200...
Στο να μαθεις να ξεχωριζεις τα πραγματικα HZ πρεπει αν ψαξεις πως μετραει η καθε εταιρεια χωριστα για να ξερεις στην καθε μια απο ποσα HZ και πανω (σε αυτα που δηλωνουν) ειναι 100hz πραγματικα...

Εγω ξαναλέω μιλάω για τα πραγματικά και όχι για τα μαρκετιστικα.

Και πρακτικά θέλω να μάθω π.χ. βλεπω μια Led παλιότερη 100hz και φαινεται ποιοτικά καλύτερη στην εικόνα παντα... και περνω την LG LA690 και δεν φαίνεται τοσο καλά στην κίνηση θολούρα κ.τ.λ. Εγώ τώρα τι θα πρέπει να κοιτάξω απαραίτητα να έχει 100hz και καποια τηλέοραση που τυχαίνει να αποδίδει καλά (εφόσον δεν ελέγχονται κάποια πράγματα) ή 50hz και καποια καλή τηλέοραση;

Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω έχω διαβάσει σκόρπιες απόψεις εδώ και εκεί, εγώ θα ήθελα να βλέπω μπαλα, gaming και 3d ταινίες. Τι μου προτείνεται εσεις εγώ λέω να μην ξεπεράσω το χιλιάρικο. Μπορείτε να μου προτείνετε απλά κάποιες τηλεοράσεις;

Φιλε μου 50hz και καλη τηλεοραση η 100 καποια που τυχαινει να αποδιδει καλα γραψε λιγο τι θελεις να πεις.Επισης γιατι δεν κοιτας την 55 f6400 στα 849 η την σονυ που εγραψε ο Γιαννης στα 100hz πραγματικα και οι 2.Αν ανεβεις σε ποσο υπαρχουν και 200αρια πανελ καθαρα.

Βασικα κοιτάω για την samsung UE46F6500 που θεωρώ πως είναι πολύ καλή και η τιμή της. Έχει active 3d διαβασα πως είναι πολύ καλό. Αλλά για 5 ζευγάρια γιαλιά που χρειάζομαι πως τα αναζητω για να ξέρω συνολικά το κόστος; Έχει κανείς το μοντέλο;

Edit: Αυτη δηλαδή που πρότεινε ο Yperion. Απ'οτι είδα στο πλαίσιο έχει δυο γιαλιά οπότε ψάχνω τιμή για άλλα 3.

Αυτή ξέρουμε σε τι ρυθμό ανανέωσης τρέχει πραγματικά;

Last edited:
Και μια επιπλέον ανυσυχία, το 3d αξίζει περισσότερο απο μια passive 3d LG LA690S 47".

Εγώ πρώτη φορά 3D είδα σε μια samsung 50" ενός φίλου (λογικα το σεπτέμβριο του 2012 αλλά αγορασμένη πιο πριν και πολύ ψαγμένη αγορα) με active λίγο κατι τρειλερ σε 3D και έπαιζα καμοια ώρα ps3 το uncharted 3 και δεν μου φάνηκε κουραστικό...

Την παρήγγειλα τελικά το απόθεμα είναι περιορισμένο να ξέρετε όσοι ενδιαφέρεστε. 750 με τα μεταφορικά. Έχει πολύ καλά σχόλια κοίταξα εδώ στο δικό της topic.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις συμβουλές σας και για το χρόνο σας.