Αγορά tv 32'' για σύνδεση με pc.

indos

New member
14 November 2010
1
Χαίρεται.
Είμαι από ηράκλειο Κρήτης και θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση για να την χρησιμοποιώ σαν οθόνη Η/Υ(ταινίες,gamming).
Αφού εξερεύνησα το forum 1-2 ώρες είδα ότι η tv πρέπει να είναι full hd , με μικρο χρόνο απόκρισης 5ms και 32'' για την περίπτωση μου , αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάποιο μοντέλο που να αξίζει τα λεφτά του καθώς δεν μπορώ να πληρώσω παραπάνω από 500ευρώ.
ευχαριστώ προκαταβολικά και συγχαρητήρια για το πολύ καλό forum.

Δεν παιζω παιχνιδια παρα μονο ενα που το τελειωσα, καποιο need for speed.
Στην δικη μου τηλεοραση δεν παρατηρησα καθολου ghosting και ας ειναι 8ms και φυσικα μου ηταν αδυνατο να παρατηρησω input lag λογω του παιχνιδιου.

Ομως αναλογα το παιχνιδι το input lag μπορει να κανει το gameplay σαν να ειχες μεγαλο ping. Δηλαδη σκοπευεις κατι, πυροβολεις και αυτο εχει ηδη αλλαξει θεση ενω εσυ βλεπεις οτι ειναι στο στοχαστρο.

Οι νεες τηλεορασεις εχουν ειδικη ρυθμιση για συνδεση με Η/Υ (pc mode/game mode) και αφαιρουν ολα τα φιλτρα για να μειωθει αυτο το input lag.
Λογικα σε ολες τις συγχρονες δεν θα εχεις προβλημα.
Εχε το υποψη σου ομως να διαβασεις καποιο συγκριτικο πριν αγορασεις, μιας και κοιτας την φθηνη κατηγορια.

Οσο αφορά τον χρονο αποκρισης, αν θα ειναι 8 ή 5ms, αυτο εχει να κανει με το πως μετρησανε αυτον τον χρονο (black to white, grey to grey, κτλ). Καποιες 8ms ειναι πολυ γρηγορες και δεν προβληματιζουν καθολου και καποιες 5ms ειναι το ιδιο γρηγορες με τις 8ms.
Φυσικα αν γραφει 5ms δεν θα εχεις προβλημα.

Aν και δεν το εχω ψαξει τελευταια οι πιο παλιες σειρες δεν ειχαν και τοσο καλο πανελ (αλλά και ηλεκτρονικα) στις 32 ιντσες και ειδικα στις 37 ιντσες ηταν για κλαματα.
Οποτε ψαξε για 32 που θελεις αλλά κοιταξε και τις 40αρες εφοσον ο χωρος σου το επιτρεπει.

Μπορεις βεβαια να τα προσπερασεις ολα αυτα, να πας να δεις απο κοντα τα μοντελα, να δεις πως παιζουν (οχι οτι θα καταλαβεις και πολλα με τις ρυθμισεις που εχουν), να τις ακουσεις (τα ηχεια τους) και να παρεις κατι που σου κανει οικονομικα, πριν μπλεχτεις με τεχνικα χαρακτηριστικα, συγκριτικα, και διαφορα αλλα και χαθεις μεσα σ`αυτα.
Μια χαρα θα εισαι.

Χαιρετισμούς στο Ηράκλειο καταρχήν! Φίλε δε μας είπες την απόσταση θέασης. Και εγώ χρησιμοποιώ την 37 άρα μου που και που ως οθόνη αλλά είμαι στα 3 μέτρα. Αν είσαι στο μισό μέτρο, μεγάλη είναι η 32άρα όχι μικρή. Όπως και να'χει με βάση όσα διάβασα στο forum, η Samsung C530 είναι ό,τι πρέπει για gaming(Input lag, χρόνος απόκρισης κλπ.). Σε 32 θα τη βρείς στα 400 Ευρώ και σε 40άρα γύρω στα 500.