Λόγω τεχνικού προβλήματος της υπάρχουσας τηλεόρασης (βλ. σχετ. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=53914 ) άρχισα να ψάχνω επειγόντως λύσεις για αγορά νέας. Τεχνικές ή εκειδικευμένες γνώσεις μηδέν, οπότε θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σαφής γίνεται με τις ανάγκες μου και επαφίεμαι στους επαείοντες του forum για προτάσεις.
Ευχαριστώ πολύ!
- H τηλεόραση πρόκειται να τοποθετηθεί σε σαλόνι που είναι φωτεινό την ημέρα αν και η κύρια χρήση της θα είναι βραδινή.
- Η απόσταση θέασης είναι περίπου 2 μέτρα (max 2,5) και ως προς το μέγεθος έχω ήδη καταλήξει για πολλούς λόγους σε λύση 40"-42".
- Η γωνία θέασης είναι +- 45%.
- Η κοπέλα μου έχει μια σχετική εμμονή με τα κεριά, το αναμμένο τζάκι κλπ., ειδικά όταν παρακολουθεί ταινία, ενώ εγώ ταυτόχρονα απεχθάνομαι τις φωτεινές αντανακλάσεις όταν παρακολουθώ κάτι, οπότε έχουμε ένα θεματάκι εκεί.
- Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις από την εικόνα σε ό,τι αφορά τις ταινίες, αλλά αντίθετα είμαι εξαιρετικά απαιτητικός όταν παρακολουθώ αθλητικά αγωνίσματα όπου απεχθάνομαι τα "θολώματα", το "flickering" και τις "σκιές" στο περίγραμμα των κινούμενων στοιχείων (π.χ. ποδοσφαιριστές σε αγώνα). Αυτό ήταν και το μεγαλύτερό μου παράπονο από τη CRT τηλεόραση Sony KV32FQ86E που χάλασε. Ήταν απαράδεκτη σε αναλογικά sports events.
- Ένα από τα προσόντα όμως που είχε η ... εκλιπούσα τηλεόραση ήταν το PIP αν και ήταν ενός δέκτη (λειτουργούσε μόνο με σήματα από 2 διαφορετικές πηγές). Πάντα μου άρεσαν οι τηλεοράσεις με 2 δέκτες για πραγματικό PIP, αλλά με λύπη μου διαπιστώνω ότι τα περισσότερα νέα μοντέλα δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες, λες και είναι εκτός μόδας.
- Επειδή ακριβώς η τηλεόραση θα είναι "σαλονάτη" το design της δεν είναι καθόλου αδιάφορο.
- Στο υπνοδωμάτιο υπάρχει μια LCD Samsung LE37R86 (της γνωστής προσφοράς των εγκαινίων του Saturn) από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος σε όλα τα επίπεδα, δεδομένης της χαμηλής τιμής της. Δυστυχώς την έχω κρεμάσει στον τοίχο και δεν θα ήθελα να τη μετατρέψω σε master TV, έστω και προσωρινά.
- Το επιθυμητό εύρος τιμής είναι γύρω στα 600 ευρώ με απόλυτο μέγιστο budget τα 750 αν πρόκειται για κάτι που κάνει τη διαφορά.
- Τέλος να πω το βασικότερο, ότι η χρήση της τηλεόρασης είναι 60% αναλογικό τηλεοπτικό σήμα και 40% ταινίες DVD (που ίσως στο εγγύς μέλλον γίνει Blu Ray). Nova και gaming απουσιάζουν εντελώς ως χρήσεις από τη συγκεκριμένη τηλεόραση.
Ευχαριστώ πολύ!