Αγορά TV 40" γενικής χρήσεως.

gekan

New member
8 December 2010
17
Αθήνα
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.

Ήρθε λοιπόν ο καιρός να πάρουμε κι εμείς μια καινούρια τηλεόραση και να ξεφορτωθούμε την παλιά, αλλά πιστή συσκευή μας.

Λοιπόν, ψάχνω για μια τηλεόραση LCD 40 ιντσών γύρω στα 500-600 .

Η απόσταση από τον καναπέ είναι περίπου 2 μέτρα κάτι που, απ' ότι έχω καταλάβει διαβάζοντας άλλα θέματα, είναι ok για το μέγεθος της τηλεόρασης που αναζητώ. Η TV θα τοποθετηθεί στο έπιπλο Besta boas της ΙΚΕΑ. Κατόπιν εορτής (αφού το αγοράσαμε και το στήσαμε κ.λπ.) κατάλαβα πως μάλλον δεν χωράει να τοποθετηθεί κάποια τηλεόραση πάνω εκεί και θα πρέπει να «κρεμαστεί» πάνω στο έπιπλο με κάποια έξτρα βάση. Οπότε θα πρέπει η συσκευή που θα αγοράσω να είναι, ας πούμε, συμβατή με αυτό.

Η χρήση της τηλεόρασης θα είναι λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου, που λέει και το τραγούδι - λίγο απ' όλα δηλαδή. Θέλουμε να βλέπουμε λίγο τηλεόραση (απ' ότι ξέρω, έχουμε ψηφιακό σήμα στο Περιστέρι), κάνα αγώνα, αλλά και DVD, avi, mkv από έναν media player - ίσως αυτόν της Western Digital, δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Οπότε καλό θα είναι να έχει καλή απόδοση, καλή απεικόνιση, σε όλα αυτά.

Btw, πήγαμε μια βόλτα από το Media Markt το Σάββατο για να πάρουμε μια ιδέα και αυτό που μας έκανε αρκετά άσχημη εντύπωση είναι πως η εικόνα σχεδόν όλων (για να μην πω όλων) των τηλεοράσεων από 37 ίντσες και πάνω που έπαιζαν Σκάι και Star ήταν απογοητευτική. Δεν ξέρω αν ήταν αναλογικό ή ψηφιακό το σήμα και, κακώς, δεν ρώτησα κιόλας αλλά δε μπορεί ακόμα και τηλεοράσεις των 2000 περίπου να έχουν τέτοια απόδοση! Εντάξει, ξέρω πως το σήμα των Ελληνικών καναλιών δεν είναι και το καλύτερο (sic), αλλά έτσι θα βλέπουμε τα κανάλια; Σίγουρα την ποιότητα της εικόνας θα την καταλάβω βλέποντας κάποιο mkv στα 720 ή στα 1080 αλλά ήθελα να τα κανάλια να τα δείχνει αρκετά καλά. Εσείς είστε ευχαριστημένοι σε αυτόν τον τομέα;

Υποθέτω πως όλες οι TV έχουν τουλάχιστον 2-3 HDMI και κάποιο USB (μάλλον δεν χρειάζεται μιας και λέω να πάρω και Media player). Μάλλον θα έχουν HDMI 1.3a μιας και το 1.4 είναι για 3D και Ethernet που με με ενδιαφέρουν προς το παρόν, σωστά; Θα προτιμούσα επίσης να είναι στα 100Hz.

Νομίζω πως αυτά έχω να σας πω. Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές και τις προτάσεις σας.

Last edited:
600 ευρώ και 3d αδύνατον.Δες την 40C650,και την 40C750 (3d) από την Samsung.Βέβαια στην τιμή της 750 παίρνεις την 650 σε 46 ίντσες!

Sorry, ίσως δεν ήμουν σαφής, αλλά δεν θέλω 3D τηλεόραση. Και να ήθελα, με τα χρήματα που διαθέτω μέχρι ViewMaster! :laugh:

Τότε πας προς την 650...μπερδεύτηκα από το ''

Υποθέτω πως όλες οι TV έχουν τουλάχιστον 2-3 HDMI και κάποιο USB (μάλλον δεν χρειάζεται μιας και λέω να πάρω και Media player). Μάλλον θα έχουν HDMI 1.3a μιας και το 1.4 είναι για 3D και Ethernet που με με ενδιαφέρουν προς το παρόν, σωστά; Θα προτιμούσα επίσης να είναι στα 100Hz.''

Οπότε έχουμε την Samsung LE40C650. Αυτή βλέπω πως προτείνεται αρκετά στο forum. Υπάρχει κάποιο μοντέλο χωρίς, ας πούμε, Internet TV και Ethernet σε πιο χαμηλή τιμή;

Τώρα, όσον αφορά την LG 42PJ550, χωρίς να υπονοώ κάτι, δεν ξέρω, το σκέφτομαι. Εννοώ πως έχω ακούσει διάφορα για τις plasma (ότι θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην αρχή, ότι είναι παλιά τεχνολογία κ.λπ.) και δεν αισθάνομαι και πολύ άνετα μ' όλο αυτό. Βέβαια, μπορεί να κάνω και λάθος... ;)

Η C630 που ένα διάστημα ήταν σε προσφορά σε κάποια μαγαζιά, τώρα απ'οτι βλέπω έχει ιδια τιμή με την C650. Έχει διαφορετικό panel. Μετά πας σε C530 που όμως είναι 50hz και όχι 100Hz όπως η C650. Μεγάλη διαφορά, δεν αξίζει. Στα 100hz δηλαδή και απλά χωρίς ethernet και internet, δε παίζει στη Samsung.
Οι plasma δεν είναι παλιά τεχνολογία, είναι διαφορετική τεχνολογία. Βαφτίστικε παλιά από κάποια καταστήματα που δεν θέλουν να τις προωθήσουν.

Τώρα, όσον αφορά την LG 42PJ550, χωρίς να υπονοώ κάτι, δεν ξέρω, το σκέφτομαι. Εννοώ πως έχω ακούσει διάφορα για τις plasma (ότι θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην αρχή, ότι είναι παλιά τεχνολογία κ.λπ.) και δεν αισθάνομαι και πολύ άνετα μ' όλο αυτό. Βέβαια, μπορεί να κάνω και λάθος... ;)

Θα σου απαντησω με αυτα που εγραψες ο ιδιος παραπανω...

Btw, πήγαμε μια βόλτα από το Media Markt το Σάββατο για να πάρουμε μια ιδέα και αυτό που μας έκανε αρκετά άσχημη εντύπωση είναι πως η εικόνα σχεδόν όλων (για να μην πω όλων) των τηλεοράσεων από 37 ίντσες και πάνω που έπαιζαν Σκάι και Star ήταν απογοητευτική. Δεν ξέρω αν ήταν αναλογικό ή ψηφιακό το σήμα και, κακώς, δεν ρώτησα κιόλας αλλά δε μπορεί ακόμα και τηλεοράσεις των 2000 περίπου να έχουν τέτοια απόδοση!

Αλλα αν θελεις την "τελευταια τεχνολογια" (αν και οι πλασμα ειναι νεοτερη τεχνολογια απο τις LCD αλλα τελος παντων) και χαλια εικονα τοτε εσυ αποφασιζεις.

Η C630 που ένα διάστημα ήταν σε προσφορά σε κάποια μαγαζιά, τώρα απ'οτι βλέπω έχει ιδια τιμή με την C650. Έχει διαφορετικό panel. Μετά πας σε C530 που όμως είναι 50hz και όχι 100Hz όπως η C650. Μεγάλη διαφορά, δεν αξίζει. Στα 100hz δηλαδή και απλά χωρίς ethernet και internet, δε παίζει στη Samsung.
Οι plasma δεν είναι παλιά τεχνολογία, είναι διαφορετική τεχνολογία. Βαφτίστικε παλιά από κάποια καταστήματα που δεν θέλουν να τις προωθήσουν.
Χμ, ποιο panel είναι καλύτερο, της C630 ή της C650; Πάντως, απ' ότι βλέπω στο συγκρητικό του Skroutz η C630 ξεκινάει από 650 (τα 569 είναι από Pixmania που δε λέει να πάρω TV από κει) και η C650 από 729 . Όχι μεγάλη διαφορά είναι η αλήθεια. Πάντως το συγκριτικό εκτός του ότι μου φαίνεται ελλιπές παίζει να είναι και λάθος μιας και οι διαφορά των διαστάσεων σε mm είναι πολύ μεγάλη για δυο τηλεοράσεις των 40"!

...
Αλλα αν θελεις την "τελευταια τεχνολογια" (αν και οι πλασμα ειναι νεοτερη τεχνολογια απο τις LCD αλλα τελος παντων) και χαλια εικονα τοτε εσυ αποφασιζεις.
Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, οι Plasma είναι καλύτερες στην απεικόνιση των Ελληνικών καναλιών, σωστά; Πάντως, στ' αλήθεια, δεν έχω κάποιο κόλλημα με τις δυο τεχνολογίες. Απλώς θέλω μια καλή TV στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω αυτή τη στιγμή για να την έχω κάποια χρόνια. Απλώς, για κάποιους λόγους (μάλλον μαρκετιγκίστικους) θεωρώ πως οι LCD είναι καλύτερες. Αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Γι' αυτό άλλωστε ρωτάω εσάς για να μάθω μερικά πράγματα ώστε να μην κάνω λάθος επιλογή.
Το ότι η LG που μου λες είναι HD ready δεν παίζει κάποιο ρόλο; Θέλω να πω, δεν θα έχω μειωμένη ποιότητα όταν θα βλέπω mkv στα 1080p από τον media player; Επίσης, θα μπορώ να την τοποθετήσω πάνω στο έπιπλο που έχω;

Αυτό που λέει εδώ ο φίλος alex75 είναι καλή περίπτωση; Δηλαδή θα γίνουν καλές προσφορές τις επόμενες ημέρες;

Ευχαριστώ και πάλι. :a0210:

Χμ, ποιο panel είναι καλύτερο, της C630 ή της C650; Πάντως, απ' ότι βλέπω στο συγκρητικό του Skroutz η C630 ξεκινάει από 650 (τα 569 είναι από Pixmania που δε λέει να πάρω TV από κει) και η C650 από 729 . Όχι μεγάλη διαφορά είναι η αλήθεια. Πάντως το συγκριτικό εκτός του ότι μου φαίνεται ελλιπές παίζει να είναι και λάθος μιας και οι διαφορά των διαστάσεων σε mm είναι πολύ μεγάλη για δυο τηλεοράσεις των 40"!

Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, οι Plasma είναι καλύτερες στην απεικόνιση των Ελληνικών καναλιών, σωστά; Πάντως, στ' αλήθεια, δεν έχω κάποιο κόλλημα με τις δυο τεχνολογίες. Απλώς θέλω μια καλή TV στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω αυτή τη στιγμή για να την έχω κάποια χρόνια. Απλώς, για κάποιους λόγους (μάλλον μαρκετιγκίστικους) θεωρώ πως οι LCD είναι καλύτερες. Αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Γι' αυτό άλλωστε ρωτάω εσάς για να μάθω μερικά πράγματα ώστε να μην κάνω λάθος επιλογή.
Το ότι η LG που μου λες είναι HD ready δεν παίζει κάποιο ρόλο; Θέλω να πω, δεν θα έχω μειωμένη ποιότητα όταν θα βλέπω mkv στα 1080p από τον media player; Επίσης, θα μπορώ να την τοποθετήσω πάνω στο έπιπλο που έχω;

Αυτό που λέει εδώ ο φίλος alex75 είναι καλή περίπτωση; Δηλαδή θα γίνουν καλές προσφορές τις επόμενες ημέρες;

Ευχαριστώ και πάλι. :a0210:

Το panel της C650 είναι σαφώς καλύτερο και καλύτερη TV γενικότερα. Υπάρχουν πολλά πολυκαταστήματα που είναι εκτός skroutz, μη βασίζεσαι μόνο σ'αυτό. Εκεί παίζουνε πραγματικές προσφορές. Θέλει ψάξιμο.

Πριν λίγες μέρες έκανε προσφορές το public και έγινε "κλάμα". Δίχως καν να το έχω σκοπό, πήρα μια 26c450 (btw όσο περνούν οι μέρες την εκτιμώ και περισσότερο) για το παιδικό δωμάτιο γιατί παίζει από το usb όλα τα παιδικά που έβλεπε η μικρή μου στην τηλεόραση του σαλονιού και σωθήκαμε όλοι!
Η τιμή ήταν μιας κατηγορίας κάτω, δηλαδή 244 ευρώ που σήμερα βρίσκεις μόνο 22άρα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγάλει κάποιο άλλο μεγάλο κατάστημα κάτι αντίστοιχο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατά την ταπεινή μου άποψη είναι να πας να δεις όσες σου προτείνονται. Να βάλεις "στο σημάδι" ένα - δυο κομμάτια που δεν μπορείς ή δεν θέλεις να πληρώσεις με τη σημερινή τιμή και ένα που θα μπορούσες να πάρεις με τα χρήματα που διαθέτεις.
Κι όταν προκύψουν οι προσφορές -που θα προκύψουν, η αγορά έχει γονατίσει και στο τέλος του έτους όλοι θέλουν να ξεστοκάρουν- να καταλήξεις και να αγοράσεις.
ΥΓ: Πιο εύκολα το κάνεις παρά το περιγράφεις...

Θα σου απαντησω με αυτα που εγραψες ο ιδιος παραπανω...

Η 650 σε καμιά περίπτωση δεν έχει χάλια εικόνα,ίσα ίσα η ποιότητα εικόνα της είναι αναφοράς για LCD.

Και ένα παράδειγμα: Στην τιμή της 40C650 η panasonic 46s20
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...ns/Panasonic-TX-P46S20-Viera-46-TX-P46S20.htm
Υστερεί σ' ότι αφορά τον player, αλλά υπερτερεί σε ίντσες (κατά πολλούς και σε εικόνα).
Ξέρω ότι έχεις το "θέμα" με το έπιπλο, αλλά το αναφέρω ενδεικτικά, για τα των προσφορών που λέγαμε.

Καλησπέρα σας. Sorry για την καθυστερημένη απάντηση αλλά έλειπα και δεν είχα πρόσβαση στο internet.

Το panel της C650 είναι σαφώς καλύτερο και καλύτερη TV γενικότερα. Υπάρχουν πολλά πολυκαταστήματα που είναι εκτός skroutz, μη βασίζεσαι μόνο σ'αυτό. Εκεί παίζουνε πραγματικές προσφορές. Θέλει ψάξιμο.
Είναι αλήθεια πως αρκετοί λέτε πως η C650 είναι καλή περίπτωση. Θα σε ρωτούσα να μου πεις για κάποιο ή κάποια καταστήματα (ως παράδειγμα) αλλά βλέπω πως μένεις Θεσσαλονίκη. Λίγο μακριά... :laugh:

...
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγάλει κάποιο άλλο μεγάλο κατάστημα κάτι αντίστοιχο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατά την ταπεινή μου άποψη είναι να πας να δεις όσες σου προτείνονται. Να βάλεις "στο σημάδι" ένα - δυο κομμάτια που δεν μπορείς ή δεν θέλεις να πληρώσεις με τη σημερινή τιμή και ένα που θα μπορούσες να πάρεις με τα χρήματα που διαθέτεις.
Κι όταν προκύψουν οι προσφορές -που θα προκύψουν, η αγορά έχει γονατίσει και στο τέλος του έτους όλοι θέλουν να ξεστοκάρουν- να καταλήξεις και να αγοράσεις.
ΥΓ: Πιο εύκολα το κάνεις παρά το περιγράφεις...
Ναι, σίγουρα θα πρέπει να δω από κοντά κάποιες τηλεοράσεις πριν αγοράσω. Μέχρι στιγμής έχω δυο προτάσεις, μια LCD και μια plasma.
Πιστεύεις δηλαδή ότι προς το τέλος του χρόνου -σε κάνα δυο εβδομάδες δηλαδή- θα κάνουν τα μαγαζιά καλές προσφορές, έτσι; Ρωτάω μιας και όλ' αυτά τα χρόνια οι περισσότεροι ανέβαζαν τις τιμές πριν τις γιορτές. Βέβαια φέτος (ή από φέτος, όπως το πάρει κανείς) δεν είναι καλή χρονιά...

Και ένα παράδειγμα: Στην τιμή της 40C650 η panasonic 46s20
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...ns/Panasonic-TX-P46S20-Viera-46-TX-P46S20.htm
Υστερεί σ' ότι αφορά τον player, αλλά υπερτερεί σε ίντσες (κατά πολλούς και σε εικόνα).
Ξέρω ότι έχεις το "θέμα" με το έπιπλο, αλλά το αναφέρω ενδεικτικά, για τα των προσφορών που λέγαμε.
Ναι, καταλαβαίνω τι λες, φίλε μου. Είναι αυτό που λένε «...κι αν σου κάτσει;» :)

Δεν ειπα για την 650.

Σε σχεση με C530 , 5605 κτλ μιλησα.
Μια ερώτηση: Σε σχέση μ' αυτά που ζητάω ποια είναι καλύτερη η C650 ή η 42PJ550;

Btw, οι τηλεοράσεις κρεμιούνται εύκολα πάνω στο έπιπλο;

Η 650 είναι για πολλούς η καλύτερη 2d lcd tv του 2010...νομίζω αυτό τα λέει όλα.

Καλησπέρα σας. Sorry για την καθυστερημένη απάντηση αλλά έλειπα και δεν είχα πρόσβαση στο internet.

Είναι αλήθεια πως αρκετοί λέτε πως η C650 είναι καλή περίπτωση. Θα σε ρωτούσα να μου πεις για κάποιο ή κάποια καταστήματα (ως παράδειγμα) αλλά βλέπω πως μένεις Θεσσαλονίκη. Λίγο μακριά... :laugh:

Ναι, σίγουρα θα πρέπει να δω από κοντά κάποιες τηλεοράσεις πριν αγοράσω. Μέχρι στιγμής έχω δυο προτάσεις, μια LCD και μια plasma.
Πιστεύεις δηλαδή ότι προς το τέλος του χρόνου -σε κάνα δυο εβδομάδες δηλαδή- θα κάνουν τα μαγαζιά καλές προσφορές, έτσι; Ρωτάω μιας και όλ' αυτά τα χρόνια οι περισσότεροι ανέβαζαν τις τιμές πριν τις γιορτές. Βέβαια φέτος (ή από φέτος, όπως το πάρει κανείς) δεν είναι καλή χρονιά...

Ναι, καταλαβαίνω τι λες, φίλε μου. Είναι αυτό που λένε «...κι αν σου κάτσει;» :)

Μια ερώτηση: Σε σχέση μ' αυτά που ζητάω ποια είναι καλύτερη η C650 ή η 42PJ550;

Btw, οι τηλεοράσεις κρεμιούνται εύκολα πάνω στο έπιπλο;

Μακριά από πού? Δε ξέρω που μένεις γι'αυτό ρωτάω. Η C650 είναι πολύ εμπορικό μοντέλο, θα τη βρείς παντού. Εδώ μέσω skroutz:

http://www.skroutz.gr/s/264717/Samsung-LE40C650-40''.html

Από εκεί και πέρα ψάξε και Saturn, Media Markt. Πάντως βλέπω πως η 40άρα έχει αυτή τη στιγμή λίγο τσιμπημένη τιμή.

Αθήνα μένω. Εγώ το ήξερα και το θεώρησα δεδομένο! :laugh:

Στα μεγάλα καταστήματα σίγουρα θα πάω. Απλά έλεγα για κάποια άλλα κάπως πιο εξειδικευμένα μαγαζιά.

Λοιπόν, θα πάω το Σάββατο να δω την C650 και την 42PJ550 από κοντά και να δω πως είναι. Μπορεί να βρω και κάνα άλλο μοντέλο να σας ρωτήσω. ;)

Btw. είδα σε άλλο θέμα πως η 42PJ550 έχει 399 στα Media Markt. Ενδιαφέρον...
Το media player της είναι ισάξιο του WD live που σκέφτομαι να αγοράσω ή όχι;