Αγόρα TV 48"-50" κύριως για ταινίες

Disappearer

Established Member
28 July 2012
146
Καλησπέρα παιδιά, θέλω και εγώ να αγοράσω μια τηλεόραση αυτόν τον καιρό και παρόλο που το ψάχνω εκτενώς διαβάζοντας όσο μπορώ, σίγουρα υπάρχουν πολύ πιο έμπειροι από μένα εδώ, οπότε θα ήθελα τη βοήθεια σας.

Η απόσταση ανάμεσα στον καναπέ και στο έπιπλο που θα τοποθετηθεί είναι περίπου στα 2.80 m οπότε σκεφτόμουν για 48’’ με 50’’, φαντάζομαι ιδανικά θα έπρεπε μεγαλύτερη αλλά μάλλον δεν το επιτρέπει το budget.
Smart TV ναι, και ιδανικά και 3D αλλά αν είναι να λειτουργήσει κατά κάποιου άλλου πιο σημαντικού χαρακτηριστικού θα το θυσίαζα με βαριά καρδιά... Σίγουρα με γοητεύουν οι 4K και οι OLED αλλά μάλλον οι τιμές τους είναι απαγορευτικές και απ’ ότι διαβάζω είναι και λίγο συζητήσιμο το κατά πόσο έχει νόημα σε αυτό το μέγεθος...

Το βάρος χρήσης πέφτει στις ταινίες, φανατικός σινεφίλ γαρ, με ότι σημαίνει αυτό για τον media player που θα έχει και την εικόνα της. Αθλητικά αφού θα την έχω θα βλέπω φαντάζομαι κανα ματσάκι αν τύχει (δεν έχω NOVA) αλλά δεν ασχολούμαι τόσο οπότε δεν με απασχολεί καθόλου σαν κριτήριο επιλογής. Θα ήθελα να μπορώ να την συνδέσω με υπολογιστή αν χρειαστεί. Τέλος, στο άμεσο μέλλον τη θέλω και για video games όποτε αυτά θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν.

Το budget είναι στα 600 αλλά αν υπάρχει κάτι πολύ καλό που θα κάνει αξιοσημείωτη διαφορά μπορεί να ανέβει οριακά και μέχρι τα 650-670, σίγουρα όχι πάνω από 700.

Μάλλον δεν επηρεάζει σε κάτι αυτό, απλά αναφέρω πως θα τοποθετηθεί (για την ώρα τουλάχιστον, αφού δεν υπάρχει χώρος για δικό της, αποκλειστικό τραπέζι) πάνω σε ένα Besta που έχει 1.20 m ύψος x 1.20 πλάτος. Ξέρω, και εγώ θα προτιμούσα να ήταν ακριβώς στο ύψος του καναπέ που θα κάθομαι απέναντι αλλά για την ώρα δεν γίνεται. Ευχαριστώ!

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγόρα TV 48"-50" κύριως για ταινίες

Ευχαριστώ για την απάντηση Michalis3. Η αλήθεια είναι πως κλείνω αρκετά προς την Samsung J6200. 2 ερωτήσεις:

1. Αξίζουν τα 125 ευρώ παραπάνω που κάνει η UE50J6200 σε σχέση με την UE48J6200; Στα χαρτιά οι δύο ίντσες μου φαίνονται απειροελάχιστη διαφορά....
2. Μπορεί να είναι χαζή η ερώτηση αλλά το γεγονός πως είναι πιο πρόσφατο μοντέλο σε σχέση με τις H6400 του 2014 το κάνει από μόνο του καλύτερο; Γιατί διαβάζω πολλά θετικά και για αυτές συν ότι έχουν 3D, smart remote κλπ.

Δεν είναι τόσο μικρή η διαφορά στην επιφάνεια με 2" επιπλέον, όμως η χρηματική διαφορά είναι σημαντική. Νεότερο μοντέλο δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερο.

Νεότερο μοντέλο δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερο.

Συμφωνώ, ειδικά αν το παλιότερο έχει βγει καλό και για το καινούργιο δεν ξέρουμε ακόμη αν έχει βγάλει προβλήματα ( αλήθεια, ξέρουμε κάτι τέτοιο για τις J6200; ).
Οπότε θα έλεγες πως τα μοντέλα είναι πρακτικά ίδια σε ποιότητα panel και λειτουργίες και πως αν με ενδιαφέρει τόσο το 3D να προτιμούσα κάποια H6400;

Παρεμπιπτόντως, ελπίζω το γεγονός πως η τηλεόραση θα τοποθετηθεί σε ένα κάπως ψηλό έπιπλο (1.20 m) όποτε η οθόνη θα είναι κάπως ψηλότερα από το ύψος των ματιών, να μην δημιουργεί πρόβλημα δεδομένου πως μιλάμε για VA Panel. Φαντάζομαι πως γίνεται να δώσεις μια ελαφριά κλίση προς τα κάτω στη βάση/βραχίονα της, έτσι;

Last edited:
Σχεδόν ίδια εικόνα έχουν η H6400 και η J6200. Όσο για την τοποθέτησή της, καλύτερα να μπει σε ένα έπιπλο με χαμηλό ύψος. Η δυνατότητα περιστροφής αφορά συνήθως τον οριζόντιο άξονα, ενώ στα 120 εκατοστά είναι πάρα πολύ ψηλά για να μπει.