ΑΓΟΡΑ ΤV 48-50", .LG η SAMSUNG?

madgq1979

New member
28 September 2015
6
Θελω να αγορασω τηλεοραση 48-50" και διαθετω μεχρι 1200 περιπου. Χρηση πιο πολλη οτε ΤV με αρκετο ποδοσφαιρο και ταινιες . Θελω την βοηθεια σας να παρω LG ή SAMSUNG και πιο μοντελο περιπου ταιριαζει στην δικη μου χρηση. Ευχαριστω αναμενω την βοηθεια σας.

θα προτεινα αρχικα να μην πας σε μοντελο 4Κ.
Μπορεις να βαλεις 55" στο χωρο σου ή θα μπει μεσα/πανω σε καποιο επιπλο?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αυτη ειναι μια προταση απο μενα (αν και ενα κλικ πιο πανω στην τιμη) αν κανεις λιγο υπομονη μεχρι τα χριστουγεννα θα πεσει λογικα και ητιμη της λιγακι.
https://www.skroutz.gr/s/4690057/Samsung-UE55H7000.html

και αυτη μια δευτερη προταση https://www.skroutz.gr/s/4639729/Samsung-UE50H6400.html

https://www.skroutz.gr/s/4639766/Samsung-UE55H6400.html

η ιδια σε 55"

θα μπει πανω σε επιπλο απλως νομιζω οτι 55'' θα ειναι αρκετα μεγαλη για αυτο λεω μεχρι 50''.Γιατι να μην παρω 4Κ μπορεις να μου το εξηγησεις ?

55" ειναι μια χαρα για full hd απο εκει που καθεσαι! εγω ειμαι στα 3,7-3,9μ και βλεπω στις 92" απο προβολεα σε fullhd και δεν κουραζει καθολου.
Σου βαζω και το πινακακι για να δεις τις σωστες αποστασεις για να αξιοποιειται πληρως η αναλυση....

Attachments

• resolution_chart.jpg
    resolution_chart.jpg
    110.8 KB · Views: 160
αν παρεις μια απο 65" και πανω 4Κ θα αξιζει τον κοπο απο τα 2,5 που καθεσαι. Αλλα ειναι πολυ ακριβες και αφου θελουμε πανω απο ενα χρονο για να μαζευτει μπολικο υλικο για να χουμε να βλεπουμε δεν νομιζω οτι συμφερει ακομα. Επισης τα blu-ray (Full hd) δισκακια/αρχεια σου θα δειχνουν καλυτερα στην native αναλυση (αντιστοιχια pixel 1:1) απο οτι θα δειχνουν upscaled στην 4Κtv

για ποδοσφαιρο δεν εχει κανενα νοημα το 4Κ. Δεν βλεπω αθλητικα και τηλεοπτικο σημα αλλα μου φαινεται οτι για τετοια χρηση μαλλον εκεινες οι crt που ειχαμε παλια καναν την καλυτερη δουλεια. Αντε τωρα με τα 720p (otetv κτλ) ισως μια hd ready/fullhd plasma να ηταν η πιο καλη λυση.

ας με διορθωσει καποιος αν λεω χαζα. Αλλα νομιζω οτι το ποδοσφαιρο θελει τεχνολογια με ομαλη κινηση και μπολικα Hz.

Καλη εικονα = μεγαλο contrast ratio + χρωματικη ακριβεια + μεγαλο motion resolution.
Οταν πας στο καταστημα και βλεπεις π.χ. μια 50ρα full hd και μια 50ρα 4Κ να εχουν μικρη διαφορα τιμης ειναι λογικο να θες να παρεις την 4Κ. Το θεμα ειναι οτι οι 4Κ δεν εχουν τελειοποιησει τα παραπανω που σου εγραψα σε γενικες γραμμες (ποσο μαλλον στο 1000ρικο).
Επισης η αντιστοιχη 4Κ στα 1000-1200ε θα εχει hdcp 2.2 + hdmi 2.0a + hdr κτλ κτλ.???

Αλλα για να μην σε ζαλιζω με τεχνικουρες... αν θελεις παρε ενα φλασακι ....φορτωσε 2-3 mkv 1080p και κατι σε 4Κ και πηγαινε σε ενα μαγαζι να τα δεις με τα ματια σου. Αλλα απο τα 2,5 μετρα (μην κατσεις στο μισο μετρο γιατι στο σπιτι ποτε δεν θα το κανεις αυτο, και ετσι την παταει πολυς κοσμος) τωρα αν μιλουσαμε για μονιτορ υπολογιστη πο το χεις στα 30εκ απο τα ματια σου ή για κανενα προβολεα στις 100" θα σου λεγα παρε 4Κ αλλα για τηλεοραση μην σπαταλησεις εξτρα λεφτα για 4Κ δωσε τα σε καλυτερη ποιοτητα εικονας!!! Τουλαχιστον οχι ακομα....

Ο μέγιστος αριθμός ανανέωσης στις LCD είναι τα 200 Hz. Στις πλείστες περιπτώσεις, αυτός που αναγράφεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Επίσης, η αγορά κάποιας 4K τηλεόρασης, στις 50", είναι άνευ ουσίας, αν δεν κάθεσαι σε απόσταση κάτω των δύο μέτρων και παρακολουθείς υλικό σε αυτή την ανάλυση.

madgq1979 πριν αγορασεις πηγαινε με ενα φλασκι φορτωμενο με αυτα που σου ειπα και δες με τα ματια σου σε ενα καταστημα ή σε καποιο φιλαρακι που εχει 4K. Δες και μια lg oled full hd σε καποιο καταστημα και μετα δες μια 4Κ απο την ιδια αποσταση και πες μας εντυπωσεις!

Φιλε μου teddy αμα ειχε βγαλει η lg oled στα 1200-1300 ευρω,αυριο θα αγοραζαμε ολοι.Οποτε το αφηνουμε.Εγω περασα απο το Πλαισιο και ειδα 2 samsung διπλα διπλα.Η μια ηταν η 6300 fhd και η αλλη 6650 νομιζω 4κ.Βαλαμε βιντεακι απο youtube 720p και η fhd επαιζε ακριβως το ιδιο με την 4κ.Δεν ειχε να ζηλεψει τιποτα.Ακομα οταν πηγαινες κοντα εβλεπες καποια pixelakia στην 4κ ενω στην 6300 τιποτα.Για μενα ηταν ενας πολυ σημαντικος μπουσουλας.Να σου πω οτι ημουν κολλημενος για 4κ γιατι κατα 90% βλεπω ταινιες 1080p αλλα αναθεωρησα.Οι 4κ πιστευω θα αξιζουν μετα απο 2 χρονια.

Φιλε akilas13 προτεινα στον madgq1979 να δει την oled κυριως για να δει οτι μια full hd που δινει περισσοτερη εμφαση στην ποιοτητα (οπως η εν λογω oled) μπορει να ειναι πολυ πιο εντυπωσιακη απο μια 4κ led στα 1200ε απλα γιατι τον βλεπω να θελει 4k και θελω να τον προλαβω:operator:
Και εγω θελω 4Κ αλλα απογητευτηκα μετα απο αντιστοιχη εμπειρια με την δικη σου (και μαλλον τα χριστουγεννα με βλεπω για ενα ταπεινο monitorακι ετσι για να μου κοψει την ορεξη βρε αδερφε).
Μετα απο 2 χρονακια μας βλεπω να ανοιγουμε νημα μαζι για αγορα 4κ:flipout:

Οκ φιλε teddy καταλαβα λαθος.Εγω τωρα λογω δουλειας θα παω σε νησι για 2 χρονια και θα αγορασω μια full hd γυρω στα 700 ευρω.Αλλα σε 2 χρονια που γυρναω θα χτυπησω μια oled 4κ για να γουσταρουμε!