Αγορα ΤV + 5.1 sound

kourou13

New member
28 October 2009
5
Καλησπέρα παιδιά, πρώτη φορά γράφω άλλα σας διαβάζω (θα έλεγα πιο πολύ θαυμάζω) εδώ και μερικά χρόνια..
Ωρίμασε μέσα μου η ιδέα, αφού βρέθηκε και ο κατάλληλος χώρος, να δημιουργήσω και εγώ το δικό μου home cinema, low budget.
Θα ήθελα να μου προτείνετε μια Τν 40''-47" max και ένα σετάκι 5.1 ηχείων. Το συνολικό πόσο που μπορώ να διαθέσω και για τα 2 μαζί είναι στα 1000 ευρώ (λίγο πάνω, πολύ κάτω δεν θα τα χαλάσουμε)
Θα στηθούν σε ένα δωμάτιο 9 τ.μ. το οποίο θα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά σαν home cinema/gaming room. Η απόσταση θέασης θα είναι 2,3 - 2,5 μ.

Έλεγα για μια plasma Panasonic TX-P42UT50 ή Panasonic TX-P42ST50 και τα υπόλοιπα ένα τίμιο σετάκι 5.1.
Όπως είπα θα χρησιμοποιείτε μόνο για ταινίες και για παιχνίδια από το PS3/pc, άντε και κάνα αθλητικό αγώνα στη τηλεόραση.

Τι θέλω?
Η ΤV να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα.
Το 3D δεν με ενδιαφέρει.
Να έχει dlna και κάλο media player (δηλαδή να παίζει τα γνωστά αρχεία χωρίς προβλήματα)

Αυτά! Αναμένω τις προτάσεις σας!

Για κανά δυο ώρες την ημέρα gaming κοιτάς plasma στις 50". Διαφορετικά κάποια LCD στις 46"-47". Αν θέλεις, μπορείς να περιμένεις κάποιες εβδομάδες να δεις και τα καινούργια μοντέλα.

50" δεν είναι πολλές? Η απόσταση θέασης είναι 2,5 μ και κάτω. Έλεγα για 42", πιστεύω ότι θα ήταν ιδανική. Οι 50άρες με τρομάζουν λίγο
Μπορώ να περιμένω, ποια μοντέλα θα βγουν σε λίγες εβδομάδες? Όποτε, λογικά, οι τιμές των παλιών θα πέσουν λίγο!!

Οι τιμές των περσινών είναι ήδη χαμηλά και οι περισσότερες έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται από τα καταστήματα. Απλά, αν κάνεις υπομονή, θα πάρεις λογικά κάποιο φετινό μοντέλο. Επίσης, με βάση την απόσταση θέασής σου και τη χρήση που την προορίζεις, μια επιλογή κάτω των 46" δεν είναι και η καλύτερη.

Εφόσον, όπως γράφω και πιο πάνω, δεν θα παίζεις πολλές ώρες καθημερινά, μπορείς να δεις και άλλες επιλογές από Samsung και LG.

Re: Απάντηση: Αγορα ΤV + 5.1 sound

Καθημερινά, δεν παίζω. Το βράδυ μπορεί να δω καμιά ταινία ή σειρά.
Όμως τα ΣΚ, κλείνω κάνα 5ωρο gaming χαλαρά!!
Αλλά σαν κυρία χρήση την θέλω για ταινίες. Για αυτό και θέλω πλάσμα, για καλύτερα χρώματα, αντίθεση, κτλ.
Διαβάζω ότι τις Panasonic της προτιμούν γενικά για πλάσμα ΤV
Οκ, κάτι για τον ήχο έχεις να προτείνεις?

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις! Ότι μου λέτε το σημειώνω και θα πάω να τις δω από κοντά!
Κάτι ακόμα. Η Συχνότητα Ανανέωσης, στις πλάσμα, έχουν διάφορα όταν λέει ότι η Samsung PS51F5000AW έχει 600 Hz και η Panasonic TX-P50UT50 2000 Hz. δηλαδή η λογική λέει ότι η διαφορά θα είναι χαώδης, x3 τουλάχιστον υπέρ τις Panasonic!
Πιστεύω ότι κάτι δεν έχω καταλάβει καλά...

Και οι δύο είναι στα 100 hz πραγματικά , τόσο είναι το μέγιστο του ρυθμού ανανέωσης για τις πλασμα , για τις LED LCD το μέγιστο ειναι 200 Hz.

Οτιδήποτε βλέπεις πάνω από 100 και 200 αντίστοιχα είναι ψεύτικο και καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού.