Αγορά TV 50” για Gaming, Movies & Αθλητικά μέχρι 1000 .

darklegato

New member
4 March 2009
11
Καλησπέρα σε όλους! Προσπαθώ να επιλέξω νέα TV για το σαλόνι και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Η απόσταση θέασης είναι 3m, φαντάζομαι κάτι σε 50’’ είναι αρκετό. Η χρήση θα είναι κυρίως gaming, ταινίες και καν’ αθλητικό. Ο χώρος είναι πολύ φωτεινός άρα οι plasma μάλλον αποκλείονται… Το budget είναι αυστηρά μέχρι 1000 -1050 ευρώ. Δεν μ’ ενδιαφέρει κ πολύ το 3d αλλά αν υπάρχει καλοδεχούμενο, κυρίως καλή εικόνα κ χαμηλό input lag. Περιμένω τις προτάσεις σας, ευχαριστώ!

Last edited:
Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Όντως καλή περίπτωση η http://www.skroutz.gr/s/3679979/Sony...se=sony+50w656 αλλά θα προτιμούσα κάτι σε 100Hz για να βλέπω και αθλητικά. Βέβαια 100Hz και χαμηλό input lag είναι μάλλον δύσκολος συνδυασμός όπως φαίνεται και απ’ τη Panasonic ET60. Δυστυχώς σε κάποια Review βλέπω και τη βγάζουν μέχρι και 65ms input lag… Πολύ καλή η 805 αλλά η 55’’ ξεφεύγει σε τιμή και η 47’’ που είναι εντός του budget μου φένεται μικρή..
Για την https://www.skroutz.gr/s/3838398/Sony-KDL-50W685.html?keyphrase=Sony+KDL50W685A τι γνώμη έχετε? Από input lag πως τα πάει? Όσον αφορά τα Hz, τα πραγματικά πόσα είναι?

H σειρα w6xxx οπως και η w8xxx εχει απο τα χαμηλοτερα lag γυρω στα 6ms! Στα Hz η w8 εχει 100Ηz ενω η W6 50Ηz αν δε κανω λαθος.Τελος η w6 φοραει VA panel ενω η w8 πρεπει να φοραει ips...

Επίσης 50 Hz η W865. Το lag της ET60 είναι χαμηλότερο πάντως. Μπορείς να δεις εδώ και εδώ το lag για διάφορες τηλεοράσεις.

Re: Απάντηση: Αγορά TV 50” για Gaming, Movies & Αθλητικά μέχρι 1000 .

Επίσης 50 Hz η W865. Το lag της ET60 είναι χαμηλότερο πάντως. Μπορείς να δεις εδώ και εδώ το lag για διάφορες τηλεοράσεις.

Μιχαλη γιατι εχω την εντυπωση οτι η σειρα W8 εχει καθαρα 100hz μηπως κανεις λαθος;:hmmmm2:

Re: Απάντηση: Αγορά TV 50” για Gaming, Movies & Αθλητικά μέχρι 1000 .

Είναι στα 50 Hz, άρα σε γρήγορη κίνηση όχι ιδιαίτερα καλή...

δηλ. τι πρόβλημα θα σου δημιουργεί.. για να καταλάβω..

Θολούρα, η οποία θα φαίνεται ανάλογα με την "ευαισθησία" του καθενός και την απόσταση θέασης.

Έχοντας λάβει υπόψιν τις προτάσεις που έγιναν και μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα ανάμεσα σ ’αυτές τις 2, Panasonic ET60 και Sony KDL-50W685. Κλίνω λίγο προς την Sony μιας και η τηλεόραση θα χρησιμοποιηθεί πολύ περσότερο για gaming και movies απ’ ότι παρακολούθηση αθλητικών οπότε input lag > ρυθμό ανανέωσης, αλλά απ’ την άλλη τα 34ms input lag της Panasonic είναι σε σχετικά ανεκτά επίπεδα οπότε το δίλημμα παραμένει.. Θα προσπαθήσω να πάω να τις δω και από κοντά ώστε ν’ αποφασίσω πιο εύκολα.

Last edited:
Επιτέλους κατάφερα να πάω να δω τις τηλεοράσεις από κοντά. Βγήκα απ’ το ένα δίλημμα και μπήκα σ´ άλλο! Είδα τη Sony KDL55W805 από κοντά δίπλα δίπλα με μια 50’’αρα. Αρχικά απέρριψα τις 50’’ γιατί η 55’’αρα μου φάνηκε πολύ πιο «χορταστική». Μιας λοιπόν που έπεσε λίγο η τιμή της 55W805 (1360 από 1500), έχει πολύ χαμηλό input lag (το gaming θα είναι μια από τις κύριες ασχολίες στη tv) και είναι και 100hz πραγματικά , σκέφτομαι να ξεχειλώσω «λίγο» το budget και να πάω σ’ αυτή.

Επιτέλους κατάφερα να πάω να δω τις τηλεοράσεις από κοντά. Βγήκα απ’ το ένα δίλημμα και μπήκα σ´ άλλο! Είδα τη Sony KDL55W805 από κοντά δίπλα δίπλα με μια 50’’αρα. Αρχικά απέρριψα τις 50’’ γιατί η 55’’αρα μου φάνηκε πολύ πιο «χορταστική». Μιας λοιπόν που έπεσε λίγο η τιμή της 55W805 (1360 από 1500), έχει πολύ χαμηλό input lag (το gaming θα είναι μια από τις κύριες ασχολίες στη tv) και είναι και 100hz πραγματικά , σκέφτομαι να ξεχειλώσω «λίγο» το budget και να πάω σ’ αυτή.

Επειδη ειμαι σε παρομοιο διλλημα και το ψαχνω ακομα εχε υποψη σου οτι :

W6 panel AUO = καλυτερο μαυρο
W8 IPS panel της LG = ελαχιστα καλυτερες γωνιες θεασεις

Οποτε στην ουσια θα δωσεις 1360-800=560 ευρω παραπανω για το 3D το οποιο οπως ειπες δε σε πολυ ενδιαφερει και για 5 ιντσες.

Αν δεν βιαζεσαι νομιζω θα ηταν καλυτερα να περιμενεις τις χριστουγεννιατικες προσφορες.

Φίλε μου ακριβώς το ίδιο σκεπτικό έχει περάσει πολλές φορές απ’ το μυαλό μου.. ΟΙ έξτρα λόγοι που με κάνουν να σκέφτομαι την αγορά της KDL55W805 τώρα, είναι ότι οι 5’’ παραπάνω μάλλον θα χρειαστούν γιατί θα μεγαλώσει και λίγο η απόσταση λόγω αλλαγής διαρρύθμισης του σαλονιού. Επομένως στις 55" σε sony μόνο σειρά w8. Τις panasonic και Samsung τις έχω απορρίψει λόγω input lag.. Επίσης επειδή είμαι χωρίς tv στο σαλόνι δε ξέρω αν θα καταφέρω να περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα..

Επομένως ή αγοράζω τώρα sony 50w6 ή 55w8 ή περιμένω τα Χριστούγεννα για καλύτερες τιμές. Το δίλλημα έγινε τρίλλημα!