Αγορά TV 55' βασικά για gaming-ταινίες

Dartmed

New member
29 September 2015
18
Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους προσφέρουν τον χρόνο τους για να βοηθούν εμάς τους αδαείς .

Μέχρι πριν από 2 εβδομάδες η βασική τηλεόραση του σπιτιού ήταν μια Samsung Le40b650 η οποία δυστυχώς και ξαφνικά μας άφησε χρόνους . Σύμφωνα με 2 τεχνικούς έκαψε πλακέτα με κόστος επισκευής άνω των 250 ευρώ το οποίο και θεώρησα ασύμφορο για την συγκεκριμένη τηλεόραση μπήκα λοιπόν στην διαδικασία εύρεσης νέας τηλεόρασης και φυσικά βρέθηκα εδώ . Έχω σπαταλήσει αρκετό χρόνο διαβάζοντας threads αλλά μερικές φορές μπερδεύομαι περισσότερο. Έτσι αποφάσισα να ρωτήσω εδώ μήπως μπορέσει κάποιος να με ξεμπερδέψει .

Στοιχεία χρήσης

-Απόσταση θέασης περί τα 3m
-Βασική χρήση 40% Games (PS4, WiiU και ότι άλλο υπάρχει) , 40% ταινίες (οι οποίες μέχρι τώρα έπαιζαν από USB stick με srt αρχείο για υπότιτλους ξεχωριστό χρησιμοποιώντας τον native media player της samsung) , 20% TV κλασσικό Degea (όχι nova, όχι ote net, όχι δορυφορικό) . Sports σπάνια και με παρέα για χαβαλέ
-3d αδιάφορο (εάν έχει η τηλεόραση μπορεί να το δοκίμαζα αλλά γενικά θεωρώ το 3d gimmick και δεν μου αρέσει ούτε στον κινηματογράφο εκτός από ειδικές ταινίες)
-Smart δυνατότητες: Καλοδεχούμενες αλλά όχι εις βάρος άλλων βασικότερων αναγκών
-Ποιότητα media player (εάν καλύπτει την παραπάνω χρήση ΟΚ)
-4Κ Όχι παρά μόνο εάν η διαφορά με μια ανάλογης τιμής τηλεόραση σε ποιότητα είναι ουσιαστικά η ίδια (που φυσικά δεν ισχύει)
-Συνδεσιμότητα ένα ethernet φτάνει , εάν έχει και Wi Fi καλώς για την περίπτωση μελλοντικής μετακόμισης
-Θα ήθελα να είναι τουλάχιστον 100 Hz πραγματικά
-Budget δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 1000 ευρώ εκτός και εάν πρόκειται για κάποια SUPER περίπτωση και φυσικά όσο λιγότερο τόσο καλύτερο.

Από ότι έχω δει , διαβάσει έως τώρα
- Μάλλον πάω για 55 ίντσες
- Μάλλον χρειάζομαι Sony καθώς έχει το μικρότερο input lag από όλες και η θέαση SD γράφεται ότι είναι καλύτερη του ανταγωνισμού χωρίς να υστερεί ουσιαστικά στο HD (αν και κάτι Test που είδα έδιναν καλύτερα μαύρα κλτ στις Samsung)
- κοίταγα την Samsung UE55H6400 αλλά αναφέρεται ότι η sd προβολή της είναι κακή + χειρότερο input lag από μια Sony μάλλον την απέρριψα
- Προσπάθησα να βρω κάποια από την περσινή σειρά της Sony (7xxb) αλλά δεν βρίσκω
- Ξέρω ότι είναι κακή εποχή για αγορά τηλεόρασης αλλά δυστυχώς αυτή την στιγμή δεν έχω παρά ένα Μπαούλο CRT 10 ετίας (σκυλί όμως το άτιμο... )
- Σκέφτηκα να κάνω την καρδιά μου πέτρα (οικονομικά) και να πάρω την Sony KDL -55W756C που έχει και το νέο Android TV αλλά φοβάμαι ότι θα την δω 800ευρώ σε κανά δύο μήνες και θα πάθω εγκεφαλικό.

Έχετε να μου προτείνεται κάτι ? Σκέφτηκα να περιμένω και τα Χριστούγεννα για να είμαι ειλικρινής αν είναι να πέσουν τραγικά η τιμές ..... Έχω μπερδευτεί .... :hmmmm2:

Ολη σου η ανάλυση είναι σωστή.
Θα προσθέσω μόνο το εξής: Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμπέσει η ζημιά σε κάποια συσκευή μας με την ύπαρξη προσφορών σε αντίστοιχες συσκευές.
Οσο πλησιάζουμε στις γιορτές τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βγεί κάποια Sony σε προσφορά.
Αν την έχεις ανάγκη θα την πάρεις τώρα..

Re: Απάντηση: Αγορά TV 55' βασικά για gaming-ταινίες

Καλωσόρισες. Στα 900 ευρώ βρίσκεις την Sony W805B.

Την έχω επίσης στο στόχαστρο αλλά , δεν έχω καταλάβει καλά ποια η διαφορά με τις άλλες W8xxB (πχ την 829 που φαίνεται να αγόραζαν όλοι) και εάν αυτές οι διαφορές έχουν νόημα για μένα. Επίσης θα προτιμούσα να μπορώ να βρω την TV σε κατάστημα που κάνει άτοκες δόσεις με κάρτα καθώς σε άλλη περίπτωση τα βλέπω χλωμά τα πράγματα και την συγκεκριμένη δεν την έβρισκα σε κάποιο κατάστημα που να με βολεύει (είμαι επαρχία) . Άλλος λόγος που έψαχνα σειρά 7 ήταν ότι από ότι διάβασα (και εάν ισχύει το input lag των 7 είναι χαμηλότερο από την σειρά 8)

Ερώτηση οι νέες 7xxxC τί διαφορά έχουν από τις προηγούμενες εκτός του Android TV ?

Και τέλος καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Η περσινή σειρά, W7xxB, είχε χαμηλότερο lag από την W8xxB. Η φετινή σειρά 7, δηλαδή WxxxC, δεν έχει απαραίτητα χαμηλότερο lag. Android TV θα βρεις στις σειρές από W75xC και πάνω. Αυτή είναι και η βασική διαφορά των φετινών μοντέλων, σε σύγκριση με τα περσινά, τα οποία βρίσκεις αρκετά φθηνότερα. Οι τηλεράσεις της ίδιας σειράς, W8xxB στην προκειμένη περίπτωση, έχουν πανομοιότυπη εικόνα.

Η περσινή σειρά, W7xxB, είχε χαμηλότερο lag από την W8xxB. Η φετινή σειρά 7, δηλαδή WxxxC, δεν έχει απαραίτητα χαμηλότερο lag. Android TV θα βρεις στις σειρές από W75xC και πάνω. Αυτή είναι και η βασική διαφορά των φετινών μοντέλων, σε σύγκριση με τα περσινά, τα οποία βρίσκεις αρκετά φθηνότερα. Οι τηλεράσεις της ίδιας σειράς, W8xxB στην προκειμένη περίπτωση, έχουν πανομοιότυπη εικόνα.

Οπότε αυτή τη στιγμή η καλύτερη επιλογή είναι μια περσινή Sony και επειδή δεν υπάρχει άλλη θα πρέπει να βρω κάπου την W805B . Για να δούμε ..

Οπότε αυτή τη στιγμή η καλύτερη επιλογή είναι μια περσινή Sony και επειδή δεν υπάρχει άλλη θα πρέπει να βρω κάπου την W805B . Για να δούμε ..

Θεωρητικά ναι. Στην πράξη, με δεδομένο οτι ψάχνεις για κατάστημα με άτοκες δόσεις και είσαι και στην επαρχία, είναι πιθανό να μην τη βρείς ή να τη βρείς κοντά στα 1099 που κοστίζει αυτή τη στιγμή η 55W755/6C στους μεγάλους που κάνουν 36 άτοκες. Εκεί, με δεδομένο ότι δεν σε νοιάζει το 3D είναι καλύτερα να πάς για την πιο καινούργια που έχει και το android.

Θεωρητικά ναι. Στην πράξη, με δεδομένο οτι ψάχνεις για κατάστημα με άτοκες δόσεις και είσαι και στην επαρχία, είναι πιθανό να μην τη βρείς ή να τη βρείς κοντά στα 1099 που κοστίζει αυτή τη στιγμή η 55W755/6C στους μεγάλους που κάνουν 36 άτοκες. Εκεί, με δεδομένο ότι δεν σε νοιάζει το 3D είναι καλύτερα να πάς για την πιο καινούργια που έχει και το android.

Ψάχνω να βρω κανένα review για την 55w755 αλλά δεν βρίσκω και επίσης δεν υπάρχει htread ακόμα για το συγκεκριμένο μοντέλο καθώς από ότι έχω καταλάβει είναι εντελώς καινούργιο και δεν το έχει σχεδόν κανένας ακόμα . Το σκέφτομαι να πάω προς αυτή τη λύση απλά φοβάμαι λίγο να αγοράσω εντελώς καινούργιο χωρίς να ξέρω πιθανά ελαττώματα ...

Ψάχνω να βρω κανένα review για την 55w755 αλλά δεν βρίσκω και επίσης δεν υπάρχει htread ακόμα για το συγκεκριμένο μοντέλο καθώς από ότι έχω καταλάβει είναι εντελώς καινούργιο και δεν το έχει σχεδόν κανένας ακόμα . Το σκέφτομαι να πάω προς αυτή τη λύση απλά φοβάμαι λίγο να αγοράσω εντελώς καινούργιο χωρίς να ξέρω πιθανά ελαττώματα ...

Διάβασε το νήμα της KDL-W8xxC είναι ίδια με την KDL-W75xC χωρίς τη λειτουργία 3d και με διαφορετικό φινίρισμα βάσης.

Διάβασε το νήμα της KDL-W8xxC είναι ίδια με την KDL-W75xC χωρίς τη λειτουργία 3d και με διαφορετικό φινίρισμα βάσης.

Ευχαριστώ , θα το κάνω

Επαναφέρω το νήμα γιατί όλο αυτόν τον καιρό είμαι σε αναζήτηση αλλά ακόμα δυστυχώς χωρίς τηλεόραση.

Μετά από πολύ διάβασμα και ψάξιμο έχω (σχεδόν) καταλήξει στις 2 παρακάτω

KDL50755c
KDL48705c

Oι λόγοι που έχω καταλήξει στις 2 παραπάνω είναι :
1) Είναι αδύνατο να βρω περσινή σειρά Sony ειδικά εδώ στην επαρχία
2) Οι 2 παραπάνω είναι ετοιμοπαράδοτες και από καταστήματα με δόσεις που μου είναι απαραίτητο.
3) Οι 55 ίντσες είναι πολύ ωραίες αλλά δυστυχώς πολύ ακριβές (δεν έχω βρει τίποτα κάτω από 1100e)

Οι 2 παραπάνω ίσως να είναι μικρές για τον χώρο μου αλλά σκέφτομαι να επενδύσω όσο λιγότερα χρήματα γίνεται τώρα καθώς πιθανά σε λίγο καιρό θα χρειαστώ και άλλη τηλεόραση (της κρεβατοκάμαρας αργοπεθαίνει)... Ζητάω τη βοήθειά σας για να αποσαφηνίσω μερικές τελευταίες λεπτομέρειες .

Οι 2 παραπάνω τηλεοράσεις έχουν διαφορετικά Hz ?
Ξέρω ότι η σειρά 755 έχει android που μου είναι αδιάφορο , εκτός αυτού έχει και άλλη διαφορά ?
Αυτές οι 2 ίντσες πόσο μεγάλη διαφορά κάνουν ? Γιατί στην τσέπη κάνουν 200+ διαφορά ....
Επίσης αν και η τελευταία μου ερώτηση είναι αφελής αλλά θα την κάνω ... Εάν κάνω την καρδιά μου πέτρα και περιμένω να πέσουν οι τιμές πόσο μπορεί να πέσουν .... Ξέρω ότι είναι εντελώς υποθετική η ερώτηση αλλά σε οικονομικά χαλεπούς καιρούς ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται ....

Γιατί δεν κοιτάς καθόλου σε Samsung?
Πέρσι υπήρχε διαφορά σε input lag μεταξύ σειρά 6 Samsung με σειρά 8 Sony αλλά φέτος έχουν κλείσει πολύ η ψαλίδα.
Την 55J6200 την βρίσκεις κάτω από 1000 πλέον.

Γιατί δεν κοιτάς καθόλου σε Samsung?
Πέρσι υπήρχε διαφορά σε input lag μεταξύ σειρά 6 Samsung με σειρά 8 Sony αλλά φέτος έχουν κλείσει πολύ η ψαλίδα.
Την 55J6200 την βρίσκεις κάτω από 1000 πλέον.

To ξέρω ότι έχει κλείσει πολύ η ψαλίδα (για αυτό έψαχνα περσινή Sony όπου το Input Lag ήταν πολύ καλύτερο) και τις κοίταξα αλλά τα 1000 ευρώ είναι πολλά για μένα και επίσης σύμφωνα με τις κριτικές εδώ στο forum η Smasung πάσχει στο τηλεοπτικό SD σήμα (Digea) που θα αποτελεί ένα κομμάτι από τη χρήση της TV . Επίσης η τηλεόραση που θα πάρω θα πρέπει να πωλείται από κατάστημα με δόσεις (δυστυχώς) και αυτό μειώνει τις επιλογές καθώς είναι πολύ λίγα τα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα .

Όσο αφορά στις μάρκες τις έχω κοιτάξει όλες και δεν έχω κανένα θέμα, μέχρι και panasonic και Thomson κοίταγα αλλά θα πρέπει α) Να έχει τα χαρακτηριστικά που έχω αναφέρει στο πρώτο Post, β)Να είναι ετοιμοπαράδοτη (αλλιώς περιμένω και τα Χριστούγεννα) γ)Να πωλείται με δόσεις δ)Καλό θα είναι να είναι σε εμβέλεια που να την αγοράσω με φυσική παρουσία και όχι από μακριά (όχι απαραίτητα εάν πρόκειται για φανταστική προσφορά)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά TV 55' βασικά για gaming-ταινίες

To ξέρω ότι έχει κλείσει πολύ η ψαλίδα (για αυτό έψαχνα περσινή Sony όπου το Input Lag ήταν πολύ καλύτερο) και τις κοίταξα αλλά τα 1000 ευρώ είναι πολλά για μένα και επίσης σύμφωνα με τις κριτικές εδώ στο forum η Smasung πάσχει στο τηλεοπτικό SD σήμα (Digea) που θα αποτελεί ένα κομμάτι από τη χρήση της TV .

Έχεις γράψει ήδη 2 φορές για budget 1000 ευρώ...
Για αυτό σου πρότεινα την 55J6200

-Budget δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 1000 ευρώ εκτός και εάν πρόκειται για κάποια SUPER περίπτωση και φυσικά όσο λιγότερο τόσο καλύτερο.

3) Οι 55 ίντσες είναι πολύ ωραίες αλλά δυστυχώς πολύ ακριβές (δεν έχω βρει τίποτα κάτω από 1100e)

Από εκεί και μετά τέλεια τηλεόραση δεν υπάρχει, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κάτω από 1000 .
Το τηλεοπτικό σήμα SD δεν θα έπρεπε καν να το αναφέρουμε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά TV 55' βασικά για gaming-ταινίες

Έχεις γράψει ήδη 2 φορές για budget 1000 ευρώ....

Έχεις δίκιο αλλά αυτό που έχω γράψει ακριβώς είναι ότι δεν θέλω να ξεπεράσω τα 1000 ευρώ , εάν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με λιγότερα θα το προτιμούσα. Μην ξεχνάμε ότι 1000 ευρώ σήμερα αντιστοιχούν για πολύ κόσμο σε ένα μηνιάτικο (και για πολλούς ούτε καν) για αυτό και εγώ προσπαθώ να εξαντλήσω τις επιλογές μου . Όσο για το SD φυσικά και μια τέτοια τηλεόραση χαραμίζεται σε SD αλλά όσοι δεν έχουμε άλλη συσκευή όπως και να έχει θέλουμε στην τηλεόραση μας να βλέπουμε και τηλεόραση .... Σε καμία περίπτωση δεν έχω πρόθεση να κουράσω πάντως ....

Επί του θέματος , έκανα μια βόλτα σε ένα μεγάλο κατάστημα και κατάφερα να δω αρκετά μοντέλα .

Η 705c έχει τρομερή διαφορά σε εικόνα με την 755c , είδα την 705 σε 40 ίντσες και την 755 σε 50 δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο το μέγεθος αλλά και η εικόνα έμοιαζε διαφορετική οπότε την 705c την απέρριψα . Το κατάστημα έχει και μια τελευταία Samsung UE55H6400. Επίσης είδα και την Sony55w805c και να πω την αλήθεια είναι μεγάλος πειρασμός .... Οι επιλογές πλέον είναι

1) Sony755c Φθηνότερη λύση 50' με android (άσχετο) χωρίς 3d
2) Samsung UE55H6400 55 ίντσες περσινό μοντέλο 100 ευρώ ακριβότερη από την προηγούμενη , Input lag μεγαλύτερο από τις περσινές Sony αλλά εφάμιλλο με τις φετινές (από ότι λένε στα επιμέρους νήματα) , καλό media player, σχετικά καλό smart tv , 3d γυαλιά , smart control (τα τελευταία δεν ήταν στα κριτήρια μου αλλά αποτελούν παράγοντα στην τιμή) , κακό digea (έως κάκιστο) . Δυστυχώς δεν μπόρεσα να δω γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα .
3) Sony 55805c Η ακριβότερη από όλες 150 ευρώ ακριβότερη από τη Samsung, Ικανοποιητικό input lag, χ reaity pro , καλό τηλεοπτικό (και πάλι δεν μπόρεσα να το διαπιστώσω) , φετινό μοντέλο , η εικόνα που είδα μου φάνηκε η καλύτερη αλλά αυτό είναι κάτι που σηκώνει πολύ κουβέντα από το πόσο μπορούμε να κρίνουμε σε ένα κατάστημα.

Και κάτι τελευταίο εάν αποφασίσω να επεκτείνω την εγγύηση (που το σκέφτομαι γιατί έχω καεί...) H Samsung θέλει 180 ευρώ ενώ η Sony 300 ....

Γνώμες ?