Αγορά tv 65/55 ιντσες ~1100€

Goodwell

New member
30 May 2022
5
Καλησπέρα σας,

Νέος στις τηλεοράσεις... (32ιντσες η τωρινή μου παλαιάς κοπής). Ψάχνω τώρα στο νέο μου σπίτι να πάρω μια καλή τηλεόραση 55-65 ιντσες.

Τα λεφτά που έχω προς διάθεση είναι περίπου στα 1100(+/-) ευρώ

Η απόσταση θέασης μου είναι στα 4-4.5 μέτρα. Απέναντι θα είναι κυρίως... Τώρα αν υπάρχουν και ελαφρώς πλαϊνοί θεατές δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει τώρα. Κρεμασμένη στο τοίχο θα είναι μέχρι να αγοράσω κάποιο έπιπλο που και τότε δεν ξέρω αν θα την κατεβάσω ή θα το έχω υποστηρικτικό για άλλα πράγματα (ηχόμπαρα - πιθανή κονσόλα)

Η κύριες χρήσεις είναι ταινίες/σειρές και αθλητικά γεγονότα (ποδοσφαιρο-τένις-f1) σε αναλογία 50/50.

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Η βασική μου απορία είναι πάω για μια 65" στυλ SONY 65x90j ή για μια 55" πιθανόν με καλύτερη εικόνα στυλ LG 55C1 ή αντίστοιχη samsung ?

Απλά δεν ξέρω αν πάω προς την 1η επιλογή αν το μέγεθος θα με περιορίσει σε πιθανή αλλαγή πχ σπιτιού ή οτιδήποτε άλλο...Τι είναι καλύτερο; Η εικόνα ή το μέγεθος; Μπορεί να έχω κολλήσει σε εντελώς λάθος στοιχεία. Κάθε πρόταση χρήσιμη.

Καλησπέρα σας,

Νέος στις τηλεοράσεις... (32ιντσες η τωρινή μου παλαιάς κοπής). Ψάχνω τώρα στο νέο μου σπίτι να πάρω μια καλή τηλεόραση 55-65 ιντσες.

Τα λεφτά που έχω προς διάθεση είναι περίπου στα 1100(+/-) ευρώ

Η απόσταση θέασης μου είναι στα 4-4.5 μέτρα. Απέναντι θα είναι κυρίως... Τώρα αν υπάρχουν και ελαφρώς πλαϊνοί θεατές δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει τώρα. Κρεμασμένη στο τοίχο θα είναι μέχρι να αγοράσω κάποιο έπιπλο που και τότε δεν ξέρω αν θα την κατεβάσω ή θα το έχω υποστηρικτικό για άλλα πράγματα (ηχόμπαρα - πιθανή κονσόλα)

Η κύριες χρήσεις είναι ταινίες/σειρές και αθλητικά γεγονότα (ποδοσφαιρο-τένις-f1) σε αναλογία 50/50.

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Η βασική μου απορία είναι πάω για μια 65" στυλ SONY 65x90j ή για μια 55" πιθανόν με καλύτερη εικόνα στυλ LG 55C1 ή αντίστοιχη samsung ?

Απλά δεν ξέρω αν πάω προς την 1η επιλογή αν το μέγεθος θα με περιορίσει σε πιθανή αλλαγή πχ σπιτιού ή οτιδήποτε άλλο...Τι είναι καλύτερο; Η εικόνα ή το μέγεθος; Μπορεί να έχω κολλήσει σε εντελώς λάθος στοιχεία. Κάθε πρόταση χρήσιμη.
4-4.5 μέτρα για ταινίες/σειρές,αθλητικά = Όσο μεγαλύτερη μπορείς ,το λιγότερο 65".

Απο 75" - 82" /85" θα κοίταζα με τέτοια απόσταση.
Βλέπω μια 82UP80006 HDR 100Ηζ στα 1300 και μια 82UP80009LA 60Ηζ στα 1100.

Last edited:
Ωχ ναι; Ήδη η 65αρα μου φαίνεται τεράστια μπροστά σε αυτή που έχω... Και θα ήθελα να παίξω μέχρι 65 (sorry @evanfotis).
Οκ το καλό είναι ότι αποκλείουμε τις 55αρες.
Σε 65 inches τι θα μου συστήνατε; Να διαλέξω κάποιο μοντέλο της SONY 85/90J ή να κοίταζα κάποια Nanocell της LG ?

Έχεις κάτσει σε απόσταση 4-4.5 μέτρα; 75άρα μικρή φαίνεται... Στα 3 μέτρα οριακά 75άρα. Ιδίως για αθλητικά και κυρίως ταινίες με τις μπάρες πάνω κάτω...

• Like
Reactions: Goodwell
Είναι πολύ μεγάλη απόσταση τα 4-4,5 μέτρα για 65αρα, καλά 55αρα ούτε για αστείο....όπως είπαν τα παιδιά ακόμα και 75 οριακά θα είσαι...προσωπικά στην θέση σου με τέτοια απόσταση θα κοίταγα 82αρα. Από την άλλη αν θες αναγκαστικά 65αρα θα κάνεις την δουλειά σου άλλα μέχρι εκει, εξαρτάται βέβαια και τις απαιτήσεις σου. Να προσθέσω επίσης ότι με τέτοια απόσταση και με 65αρα δεν θα διακρίνεις καν διαφορά ανάμεσα σε 4Κ και 1080p, και από την στιγμή που η χρηματική διαφορά δεν είναι μεγάλη δεν βρίσκω τον λόγο να μην πάρεις την μεγαλύτερη δυνατή τηλεόραση, θα το ευχαριστηθείς!!!

Ξαναμέτρησα την απόσταση γιατί όντως με βάλατε σε σκέψεις... Τοίχο με τοίχο είναι 4 μέτρα... Άρα πέφτω κάτω απο τα 4 μέτρα στη καθαρή απόσταση θέασης... Λογικά να μην αλλάζει τίποτα στις παραπάνω προτάσεις σας απλά φανταστείτε ήμουν και προς μια καλή 55αρα :p.

Θα προσπαθήσω να δω και για παραπάνω τότε από 65 αν κ δύσκολα θα πάρω το οκ :giggle:.

Βλέπω για 75" την 75UQ80009LB LG φετινό μοντέλο. Λογικά μιας και έχει 100Hz θα είναι οκ ειδικά στα αθλητικά. Σωστά;

Από τις παραπάνω 65αρες ποια θα μου προτείνατε;

Με μιαν τηλεόραση 65", δεν είναι εύκολα διακριτή η διαφορά ανάμεσα σε 720p και 1080p, στα 4+ μέτρα απόσταση θέασης... Δηλαδή, δεν είναι κατάλληλο το μέγεθος αυτό, για παρακολούθηση υλικού με υψηλή ανάλυση ή/και σειρών/ταινιών με κάδρο 2.35:1. Ακόμα και στα 3.5 μέτρα, καλύτερη επιλογή θα είναι μια 75". Οι Samsung Q70A και Sony X85J ίσως βρεθούν -άμεσα ή έμμεσα- κοντά στο budget σου. Λιγότερο πιθανό είναι να γίνει κάτι τέτοιο για τις Samsung Q80A και Sony X90J/X93J. Όλες με VA panels και 100 Hz ρυθμό ανανέωσης, οι δύο τελευταίες (και) με local dimming. Αν μπορεί να μειωθεί η απόσταση θέασης κοντά στα τρία μέτρα ή/και χρειάζονται σχετικά μεγάλες θέασης, σε χώρο με ελεγχόμενο φωτισμό, η 65" LG A1 (50 Hz) θα είναι καλή λύση.

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

Εγώ θα σου προτείνω αρχικά να δεις αν μπορείς να αλλάξεις τη διαρρύθμιση και να έρθεις κοντά στα 3 μέτρα. Εάν μπορείς κοιτάς για καλή 65άρα.

Επειδή όμως το πιθανότερο είναι να μην αλλάζει, στα 4 μέτρα, θα πρέπει να πας τουλάχιστον για 75άρα. Μπορεί τώρα να σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά σε διαβεβαιώνω ότι μετά από το αρχικό σοκ (που δε θα κρατήσει πάνω από 10 λεπτά) θα σκεφτείς "θα μου άρεσε και μεγαλύτερη".

Στην περίπτωση 75+ ιντσών λοιπόν, εγώ στη θέση σου θα έκανα υπομονή λίγο καιρό, ίσως και κάποιους μήνες προκειμένου να έπαιρνα καλό μοντέλο, καθώς η τηλεόραση είναι ένα αγαθό, ημιδιαρκές και οι απαιτήσεις σου (ταινίες/σειρές, αθλητικά) δεν είναι συμβατικές.

Απ τις 32 ίντσες στα 4 μέτρα, και η 65αρα θα του φανεί υπερτέλεια. Παρότι όντως η 75 είναι ποιο λογική, με το δεδομένο όμως οτι ηδη εχει 32αρα και δε θέλει να ανέβει σε ποσο, νομίζω η 65 είναι η χρήση τομη. Απλα να μη πάει για 55.

Εάν παρακολουθείς αθλητικά σε ελληνικά κανάλια, μιλάμε για 1080p ανάλυση, οπότε από την στιγμή που η απόσταση είναι μικρότερη των τεσσάρων μέτρων, θεωρητικά είσαι καλά και με 65". Τώρα για το άλλο 50% της χρήσης σου που είναι σειρές και ταινίες, σε 4Κ ανάλυση ούτε με τις 75" δεν είσαι καλυμμένος. Αν το δίλημμα σου είναι flagship 65αρα ή budget 75αρα, στην περίπτωσή σου μάλλον προς την δεύτερη επιλογή θα έκλινα, εκτός και αν έχεις την δυνατότητα να μικραίνεις την απόσταση όταν παρακολουθείς 4Κ περιεχόμενο.

Σε περίπτωση που ο χώρος σου είναι αρκετά φωτεινός, λάβε υπόψη σου ότι οι budget επιλογές 75" με υψηλή φωτεινότητα σε συνδιασμό με 100+ Hz είναι αρκετά περιορισμένες και ίσως είναι καλύτερα να κάνεις την αγορά κάποιου παλαιότερου καλού μοντέλου σε συνδυασμό με κάποια προσφορά προγράμματος επιστροφής πόντων σε κάρτα, εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Απ τις 32 ίντσες στα 4 μέτρα, και η 65αρα θα του φανεί υπερτέλεια. Παρότι όντως η 75 είναι ποιο λογική, με το δεδομένο όμως οτι ηδη εχει 32αρα και δε θέλει να ανέβει σε ποσο, νομίζω η 65 είναι η χρήση τομη. Απλα να μη πάει για 55.
Αν κατάλαβα καλά, στις 32 ίντσες βλέπει τώρα και όχι από τα 4 μέτρα, γιατί αναφέρει ότι ψάχνει τηλεόραση για το νέο του σπίτι. Για μένα οι 65 δεν είναι ικανοποιητικές για τα 4 μέτρα. Θα μου πεις παλιά βλέπαμε σε αυτή την απόσταση με 29 και 32, αλλά περί ορέξεως..