Αγορά tv 65"-75" για Netflix-Nova-OTE σε αθλητικό περιεχόμενο OLED ή LED

Απάντηση: Αγορά tv 65"-75" για Netflix-Nova-OTE σε αθλητικό περιεχόμενο OLED ή LED

JL επισης ρωτησα στο θεμα επεκτασης εγγυησης και μου το αφησαν ανοιχτο σχετικα με το θεμα καλυψης φαινομενoυ μονιμου αποτυπωματος . θα ρωτησουν τι ισχυει επακριβως και θα μου απαντησουν .Επεμεναν παντως οτι δεν τιθεται θεμα αποτυπωματος για την χρηση που θελω . ( η ενσταση που εχω ειναι για τις στατικες μπαρες στους αγωνες ποδοσφαιρου μπασκετ που μπορει να δεις πχ και 2 αγωνες συνεχομενα στον ιδιο δεκτη σε αλλο καναλι αλλα στην ουσια στο ιδιο σημειο προβολης στην τηλ) . προκληση ειναι και η XF9005 που ενταξει δεν ειχε την τελειοτητα της a9 ( την οποια την ειχαν σε ειδικα διαμορφωμενο χωρο με χαμηλη σχετικα φωτεινοτητα χωρου, κοσμημα η τηλεοραση επαιζε και 4κ σας λεω εμεινα εντελως) , αλλα τουλαχιστον σε 75 ιντσες και εξισου καλη σε κινηση φωτισμο και επεξεργασια εικονας ειναι σοβαρο κινητρο .συν οτι εχω πολυ λιγοτερο ποσοστο κινδυνου ως μηδενικο για τετοια φαινομενα.

Re: Αγορά tv 65"-75" για Netflix-Nova-OTE σε αθλητικό περιεχόμενο OLED ή LED

Αν η τηλεόραση είναι σταθμισμένη σε φωτεινότητα σύμφωνα με τα πρότυπα και δεν χάνει compensation cycles, μάλλον θα χρειαστεί να προσπαθήσει κανείς για να πάθει burn-in...

Τα οργανικά LED, σε αντίθεση με τον φώσφορο που χρησιμοποιείται στις LCD, Plasma και CRT τηλεοράσεις, εμφανίζουν γραμμική συμπεριφορά στην πτώση της απόδοσής τους σε σχέση με τη μονάδα του χρόνου, που είναι ανάλογη του ρεύματος που έχει χρησιμοποιηθεί για την οδήγησή τους. Αυτό το χαρακτηριστικό λοιπόν δίνει εξαιρετικές δυνατότητες ελέγχου του θέματος του burn-in σε αυτές τις οθόνες. Όλες οι οθόνες OLED, από κινητά/tablet μέχρι τηλεοράσεις/στουντιακά μόνιτορ, διαθέτουν ένα σύστημα που καταγράφει πως έχει οδηγηθεί το κάθε sub-pixel και βάσει των δεδομένων αυτών, αναπροσαρμόζεται κάθε 4-8 ώρες η τάση οδήγησης τους (το διαβόητο compensation cycle), ωστέ να μην είναι εμφανής κάποια ανομοιομορφία. Αρκεί να επισυμβαίνει σε αυτό το διάστημα μια 10-20λεπτη διακοπή λειτουργίας του πάνελ, ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Προσωπικά, έχω στην κατοχή μου 5 οθόνες OLED: μία 4" της Samsung εδώ και 5 χρόνια, μία 8,4" της Samsung εδώ και 4 χρόνια, μία 5,1" της Samsung εδώ και 3 χρόνια ,μία 55" της LG εδώ και 3 χρόνια και άλλη μία 5,8" της Samsung, εδώ και 10 μήνες. Και οι 5 οθόνες παίζουν συνήθως στα ~150nits, χωρίς κανένα άλλο μέτρο προστασίας. Μέχρι στιγμής, μόνο η 5,1" της Samsung έχει εμφανίσει κάποιο είδος αποτυπώματος, εδώ και 6 μήνες (μια αχνή σκιά από την μπάρα ειδοποιήσεων η οποία γίνεται ορατή μόνο σε καρτέλα ελέγχου γκρι 5%)...

Μην πολυσκοτίζεσαι με το burn-in, μάλλον θα πρέπει να το προσπαθήσεις αν θέλεις να το πάθεις.

Σύμφωνα με τις δοκιμές αντοχής του rtings, για να πάθεις burn-in, χρειάζονται 280 ώρες συνεχόμενης προβολής έντονης στατικής εικόνας, αν η τηλεόραση πραγματοποιεί ένα compensation cycle κάθε 20 ώρες, ή 2520-3360 ώρες συνεχόμενης προβολής έντονης στατικής εικόνας, αν η τηλεόραση πραγματοποιεί ένα compensation cycle κάθε 5 ώρες...

Έντονη στατική εικόνα εννοείται τύπου λογότυπου και μπάρας νέων ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού.

Όσον αφορά το "burn-in", ο πιο βασικός παράγοντας προστασίας, είναι να μην χάνει η τηλεόραση compensation cycles (δηλαδή κάθε 4-8 ώρες λειτουργίας, ας κλείνει για 10-20 λεπτά).

Απάντηση: Αγορά tv 65"-75" για Netflix-Nova-OTE σε αθλητικό περιεχόμενο OLED ή LED

φίλε JL_ ο χρονος χρησης που κανω εγω κατα μέσο ορο και αναλογα τη μερα και το αν εχει αθλητικα η οχι κυμαίνεται γυρω στο 5ωρο 6ωρο το πολυ.αλλα σε μια τετοια αγορα οπως αντιλαμβανεσαι πρεπει να ζυγιζονται ολα τα υπερ και τα κατα .Πας σε oled με κορυφαια εικονα στις 65" με κινδυνο εστω και θεωρητικο ή πας σε λιγοτερη ποιοτικα εικονα σε σχεση με το oled αλλα κερδιζεις σε ιντσες ( μιλαω για την 75αρα εκει εχω στοχευσει ) και χωρις προβληματα στο πανελ ? γιατι και σε οσα εχω δει παντου ειναι εξαιρετικη τηλεοραση και η XF9005. ( στο θεμα αντιθεσης την δινουν και καποια καλυτερη ακομα και απο την νεα led 9ZF που κυκλοφορησε κανα 2μηνο)

Συγγνώμη να κάνω μια μάλλον άσχετη ερώτηση αλλά επειδή αναφέρθηκαν τα αθλητικά και η απόσταση θεασης 2 μέτρων: Μπορείτε όντως να παρακολουθείτε αγώνες από Nova / OTE σε τέτοια μεγέθη από μόλις 2 (ή και 3) μέτρα απόσταση; Σε 55" στα 2.80 και η ποιότητα είναι τραγική όχι λόγω τηλεόρασης αλλά λόγω πολύ μέτριου σήματος πόσο μάλλον σε μγαλύτερη εικόνα και πιο κοντά. Χάνεται η αίσθηση του HD εντελώς και τα pixel είναι ενοχλητικά εμφανή.

να τες και οι εκπτωσεις... ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ την SONY A9 OLED 20 % εκπτωση σχεδον . μεσω του "παζαριου" βγαινει 3300 η 65αρα απο 4100 και 2500 η 55 αρα απο 3100.

Αυτη στον Κωτσοβολο του mall ηταν καλη προσφορα που εδινε 2300 την LG 65B8 και δωρο μια 43αρα LG.
Και με λιγα παζαρια σου εδινε γυρω στα 250 την 5ετη εγγυηση.
Ωραιες οι LED αλλα μολις ειδα παρουσιαση και συγκριση στο mall την 65C8 με ενα LED μοντελο της LG (δεν θυμαμαι ποιο) επαθα σοκ.Ειπα θα κανω υπομονη μεχρι να την παρω.

ειπαμε ή παιρνεις OLED με τελεια εικοναμε τα γνωστα μειονεκτηματα της τεχνολογιας ή πας σεLED με λιγοτερη ποιοτητα εικονας απο OLED και εχεις το κεφαλι σου ησυχο