Αγορά TV 85 inch / gaming-multimedia

d3f1

New member
20 March 2011
34
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη ,

Ήρθε η ώρα να πάρω καινούργια TV. Στο παρελθόν έχω αγοράσει μόνο Samsung και Sony αλλά είμαι ανοιχτός στα πάντα.
Να ξεκινήσω λέγοντας ότι η τηλεόραση θα υπάρχει σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο χώρο περιβεβλημένη από 3 καναπέδες , οπότε :

1) η απόσταση θέασης ανάλογα με το πού κάθομαι είναι από 2,8μ ως 3,3μ. και κατ' επέκταση , η γωνία θέασης είναι και αυτή μεγάλη ( δεν την έχω μετρήσει αλλά με το μάτι θα έλεγα περίπου 70-100 μοίρες) . Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια 55άρα στον χώρο και πλέον μου φαίνεται πολύ μικρή.
2) το δωμάτιο είναι αρκετά φωτεινό.
3) Η τηλεόραση χρησιμοποιείται για gaming 2k/4k και ταινίες/multimedia και μόνο. Δεν θα συνδεθεί καν κεραία . Πάνω στον ενισχυτή υπάρχουν μόνο κονσόλες gaming και ο υπολογιστής μου. Θα προτιμούσα να έχει κάτω από 15 ms input lag ή έστω ένα λειτουργικό game mode που να βοηθάει . Δεν γνωρίζω η νόρμα ποια είναι.
4) Η κάρτα γραφικών αποδίδει minimum 100 fps. Δεν γνωρίζω αν ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης παίζει κάποιο ρόλο εδώ ή πώς επηρεάζεται η ποιότητα της εικόνας αν στο 24ιντσο μόνιτορ έχω 144 fps και στην τηλεόραση λιγότερα . Δεν ξέρω καν αν γίνεται να είναι διαφορετικός ο ρυθμός ανανέωσης με "δίδυμα" monitors . Με ενδιαφέρει να υποστηρίζεται HDR.
5) Φανταστικές οι ταινίες και τα blu-ray αλλά πιο πολύ απ' όλα με νοιάζει να παίξω Cyberpunk με ray-tracing και dlss και παρόμοια games.
6) Η τηλεόραση μένει αρκετές ώρες αναμμένη , ακόμα και όταν απλά ακούω μουσική ή απλά με παίρνει ο ύπνος.
7) Οι λειτουργίες SMART TV δε με ενδιαφέρουν καθόλου.
8) Ταβάνι έχω τα 2000 ευρώ και εν αναμονή του black friday θέλω να έχω μια ιδέα ως προς το τί είναι σημαντικό για μένα σε μια τηλεόραση με βάση τις ανάγκες μου.

Κάποτε ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα , με λίγο browsing εδώ στο forum , την έβγαζα την άκρη. Είμαι μέλος αρκετά χρόνια αλλά πλέον έχω αρχίσει και "χάνομαι".

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές-παρατηρήσεις σας και για τον χρόνο σας .

Με τους συνδυασμούς προσφορών, οι οποίοι ήταν διαθέσιμοι πριν από μερικές ημέρες, μπορούσες να πετύχεις (έμμεσα) 77" OLED κοντά στο budget σου, που είναι η ιδανικότερη λύση, εφόσον χρειάζεσαι μεγάλες γωνίες θέασης. Εφόσον δεν προβάλλεται συχνά και συνεχόμενα υλικό με στατικές εικόνες και με τη φωτεινότητα της τηλεόρασης κοντά στο μέγιστο, δε θα υπάρξει πρόβλημα, αρκεί να γίνονται κανονικά τα compensation cycles. Εναλλακτικά, κοιτάζεις για LCD με IPS panel ή με VA panel και το σχετικό φίλτρο για τις γωνίες θέασης. Δηλαδή, τα πιο ακριβά μοντέλα. Με την 75" Samsung QN90B (και όχι μόνο) προσφέρεται prepaid κάρτα από τη Samsung μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Για 85", θα πρέπει να περιμένεις για σημαντική μείωση τιμής στην προαναφερθείσα τηλεόραση ή στην 85" Sony X95J (μοντέλο 2021).

Καλησπέρα ,
τελικά μετά από σκέψη και με την βοήθεια του Μιχάλη και άλλων φίλων εδώ στο forum , κατέληξα σε 75 ίντσες και σε αυτή την υλοποίηση https://www.mediamarkt.gr/product/t...sh-lg-qned-75-4k-smart-tv-75qned826qb/1729534 , η οποία αφαιρώντας το ΦΠΑ μου βγήκε 1050 ευρώ . Είδα και την ίδια σε 65αρα και μου φάνηκε αρκετά ποιοτική , ειδικά για την τιμή της.

Ευχαριστώ όλους σας για τον χρόνο που μου διαθέσατε.