Αγορά TV από 55'' και πάνω.....

arisgiann

New member
8 September 2012
29
Athens
Καλησπέρα παιδιά.
Είμαι στην αναζήτηση καινούργιας TV από 55'' και πάνω.
Δύο από τις επιλογές μου είναι η Sony 55HX850 και μια εκθεσιακή Samsung 55D8000 με 1800 Ευρώ
Ακούω προτάσεις τόσο σε LED όσο και σε Plasma μιας και δεν έχω κατασταλάξει ακόμη σε τεχνολογία. Το budget μου το υπολογίζω μέχρι τα 1800 Ευρώ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλά ούτε να το σκέφτεσαι να δώσεις τόσα λεφτά για εκθεσιακή.Με τόσα λεφτά που έχεις διαθέσιμα παίρνεις όποια TV θες εκτός την ES8000
Τα πράγματα στην περίπτωση σου είναι αρκετά εύκολα.Πας σε μαγαζί και όποια σ'αρέσει περισσότερο την αγοράζεις
Σε LED\LCD δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο(από την ΗΧ850).Σε πλάσμα υπάρχει μια πληθώρα επιλογών που θα σε καλύψει και θα σου μείνουν και φράγκα στην τσέπη

Και εγώ με την σειρά μου θα σου προτείνω εαν δεν κολλάς στο θέμα του 3D να πας στην SONY HX850.
Πιστεύω πως αυτή την εποχή η HX850 είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε LED.

Σε πλάσμα υπάρχει μια πληθώρα επιλογών που θα σε καλύψει και θα σου μείνουν και φράγκα στην τσέπη

Όπως?????

Και εγώ με την σειρά μου θα σου προτείνω εαν δεν κολλάς στο θέμα του 3D να πας στην SONY HX850.
Πιστεύω πως αυτή την εποχή η HX850 είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε LED.

Εννοείς ότι μάλλον η Sony σε 3D χωλαίνει????

Θα πρέπει να μας πεις και κάποια πράματα για τη χρήση της TV,τηλεοπτικό,ταινίες.
Απόσταση θέασης,φωτεινό ή σκοτεινό δωμάτιο,αν θα παίζεις παιχνίδια
Το 3D της Sony δε χωλαίνει,απλά το παθητικό των LG,Panasonic είναι πιο ξεκούραστο για τα μάτια

Η χρήση είναι κατά 50% τηλεοπτική και 50% Blueray και η απόσταση θέασης 3-4 μέτρα. Παιχνίδια δε παίζω.
Το δωμάτιο μπορεί να γίνει από πολύ φωτεινό μέχρι τελείως σκοτεινό άρα δε θα έπρεπε να παίζει κάποιο ρόλο αυτό.
Το παθητικό όμως χάνει σε ανάλυση απ ότι διάβασα.

Σήμερα είδα και τη Panasonic 55ST50 και είναι μια από τις υποψήφιες. Μου άρεσε η εικόνα της πολύ.
Δεν ήταν όμως δίπλα σε Sony για να συγκρίνω...

Υπο άλλες συνθήκες θα σου πρότεινα την 55ST50 αλλά το πρόβλημα με το dirty screen που μαστίζει τις Panasonic από πέρυσι με μέλη να έχουν αλλάζει έως και 4 τηλεοράσεις μέχρι να βρουν κάποια χωρίς πολύ ορατές γραμμές και ο χώρος σου που είναι και αρκετά φωτεινός κάποιες ώρες με οδηγούν στην Sony 55HX850 ενώ μπορείς να δεις και την Samsung 55ES6800.

Εννοείς ότι μάλλον η Sony σε 3D χωλαίνει????

OXI...
Δεν με χωλένει το 3D της SONY το οποίο κσι το τέσταρα σε μια 46" στην Ηλεκτρονική.
Θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερο από όλα τα άλλα που έχω δεί σε άλλες τηλεοράσεις με πλούσιο βάθος και ελάχιστο cross talk αλλά μέσα σε 5 λεπτά ένοιωσα έντονο τσούξιμο στα μάτια.

Θεωρώ ότι το active 3D είναι καταδικασμένο να πεθάνει ως τεχνολογία εκτός και βρεθεί κάτι καλύτερο ως υλοποίηση που θα εξαλείψει όλα αυτά τα προβλήματα.

Το Passive 3D είναι μονόδρομος για άνετο και ποιοτικό 3D για όλη την οικογένεια.
Εαν η SONY είχε passive 3D τότε θα ήμουν και εγώ μέχρι τώρα ένας ευτυχισμένος κάτοχος μιας HX850 ή ακόμη καλύτερα της ΗΧ920.

Δεν το κρύβω ότι κάτι LG που έχω δει με Passive 3D με εντυπωσίασαν αν και πιστεύω ότι ήταν σχετικά σκοτεινή η εικόνα.
Τι αντίστοιχο υπάρχει από Passive 3D στην κατηγορία αυτή?

Δυστηχώς εδώ δε μπορώ να σου πώ ακριβώς....
Και αυτό γιατί η LG κατά την άποψή μου έχει αδικαιολόγητα υψηλές τιμές για τηλεοράσεις που σε σχέση με την ποιότητα εικόνας της SONY είναι αρκετά πίσω.

Υπάρχει και η σειρά passive 3D της Panasonic (ET5) που και αυτή δε λέει τίποτα καλύτερο από την LG.
Περιμένουμε επείσης να βγούν και κάποια Review για την 6007 από την PHILIPS μπας και βελτιώσει κάπως τις εντυπώσεις.

Εγώ μετά από αφόρητες πιέσεις από παιδιά - σύζηγο (Passive 3D) με βλέπω να καταλήγω στην νέα 55LM640S με τιμή που ελπίζω να μη ξεπεράσει τα 1300 euro.

Για 3D και εγω προτιμω το παθητικό (και αν ειναι Panasonic και όχι LG ακόμη καλύτερα).

Για 2D όμως Sony και Samsung έχουν διαφορά απο τον ανταγωνισμο.

Για 3D και εγω προτιμω το παθητικό (και αν ειναι Panasonic και όχι LG ακόμη καλύτερα).

Για 2D όμως Sony και Samsung έχουν διαφορά απο τον ανταγωνισμο.

Για την Panasonic νομίζω πως έχει πολύ χειρότερο μαύρο από αυτό της LG και αντίθετα έχει καλύτερα χρώματα από την LG (τουλάχιστον με αυτά που είδα με τα μάτια μου).

Για το 2D και την SONY θα συμφωνίσω 1000% μαζί σου.
Ομως για την SAMSUNG σειράς 7000 & 8000 που είδα, μου έκανε φοβερά αρνητική εντύπωση το ΜΠΛΕ μαύρο της.
Σε φωτεινό περιβάλλον η SAMSUNG εντυπωσιάζει αλλά μόλις αλλάξεις γωνία θέασης ή πέσει το σκοτάδι όλη αυτή η εντύπωση πάει περίπατο και αναρωτιέσαι αν η τηλεόραση που έβλεπες το πρωί είναι η ίδια που βλέπεις το βράδυ.

Εχθές ήμουν σε ένα φίλο που με κάλεσε να δώ από κοντά την 46ES8000 που πήρε.
Μόλις έσβησε τα φώτα του σαλονιού και πήγαμε να δούμε το THE THING του Καρπεντερ, έφαγα γροθιά στο στομάχι....
ΑΠΑΙΣΙΟ ΜΠΛΕ μαύρο και Clouding σε όλο το μεγαλείο της.

Απέφυγα οποιοδήποτε σχολιασμό για να μην τον στεναχωρίσω....

Για το 2D και την SONY θα συμφωνίσω 1000% μαζί σου.
Ομως για την SAMSUNG σειράς 7000 & 8000 που είδα, μου έκανε φοβερά αρνητική εντύπωση το ΜΠΛΕ μαύρο της.
Σε φωτεινό περιβάλλον η SAMSUNG εντυπωσιάζει αλλά μόλις αλλάξεις γωνία θέασης ή πέσει το σκοτάδι όλη αυτή η εντύπωση πάει περίπατο και αναρωτιέσαι αν η τηλεόραση που έβλεπες το πρωί είναι η ίδια που βλέπεις το βράδυ.

Είναι 100% σωστα αυτά που γράφεις. Δυστυχως η γωνία θέασης στην ES8000 δεν έιναι καλή και το μαυρο "μπλεδίζει". Κάτι που σε κατάστημα δεν είναι άμεσα ορατό.

Ευχαριστώ πολύ τους φίλους του Forum.
Έχει αρχίζει να γέρνει η πλάστιγγα προς 850 μεριά. Διάβασα πολύ αυτές τις μέρες και μόνο οι εντυπώσεις από την 850 μου άφησαν μια 90% θετική χροιά.
Άλλωστε κατά 80% η τηλεόραση θα αναπαράγει 2D περιεχόμενο.
Όσον αφορά τώρα το Active 3D vs Passive 3D υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές υπέρ του 2ου? Τα περισσότερα forum του εξωτερικού ήταν υπερ του πρώτου και κυρίως λόγο της ανάλυσης της οθόνης...

Re: Απάντηση: Re: Αγορά TV από 55'' και πάνω.....

Ευχαριστώ πολύ τους φίλους του Forum.
Όσον αφορά τώρα το Active 3D vs Passive 3D υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές υπέρ του 2ου? Τα περισσότερα forum του εξωτερικού ήταν υπερ του πρώτου και κυρίως λόγο της ανάλυσης της οθόνης...

Eγώ πάλι πάντα έβλεπα πολύ περισσότερες λεπτομέρειες στο Passive παρά στο active....
Σε πολυ φωτεινά και κοντινά πλάνα στα active έβλεπα έστω και αμυδρό cross-talk, ενώ στα μακρινά αντικείμενα τα έβλεπα κάπως θολά λόγο cross-talk αλλά και Flickering...

Οπότε δεν "ευχαριστήθηκα" FULL 3D HD με passive , και να μην ξεχνάμε το τσούξιμο στα μάτια..

Το passive από την άλλη ήταν μια ξεκούραστη - αξέχαστη εμπειρία για όλα τα μέλη της οικογένειάς μου που τα δοκίμασε με τέλεια προβολικότητα..
Μάλιστα το αστείο ήταν με τον μικρό μου γιό (6 Χρονών) που πέταξε τα γυαλιά από τα μάτια του γιατί νόμιζε πως το σπασμένο ξύλο που ερχόταν πάνω του από το Demo της LG θα τον χτυπούσε στο πρόσωπο. :firstprize:

Εκείνο ήταν και το λάθος μου, γιατί μετά κανείς τους δεν ήθελε πλέον να πάμε σε SONY που ήθελα εγώ....

Κι αν διαβάζει το φόρουμ μας;

Δεν μπορούσα να του πώ τίποτα γιατί καθ''ολη την δειάρκεια της ταινιας είχε ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και μου έλεγε κάθε τόσο "πόσο πλάκα έχει πάθει με αυτή την τηλεόραση"....
Περιτό να σας πώ πόσο αστείο ήταν να βλέπεις κάποιον να προσπαθεί με την φωνή να πείσει την τηλεόραση να ανεβάσει το Volume ή να αλλάξει κανάλι και να παίζει παντομίμα με τα χέρια για να σκρολάρει την σελίδα στον Browser....
Εγώ πιστεύω πως την πήρε για τα gadget της παρά για την εικόνα της....

Αυτες τις αποφασεις δεν θα επρεπε να τις αφηνεις στην υπολοιπη οικογενεια :P Εγω τουλαχιστον ετσι κανω... Ειναι πιο ευκολο ετσι για σενα

Και η σονυ εχει μπλε panel,clouding και hallo

Και η σονυ εχει μπλε panel,clouding και hallo

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, αλλά ίσως λόγω διαφορετικού σχεδιασμού local Dim + Gorilla Glass + Filters είναι ελάχιστο και το βλέπεις μόνο σε ακραίες γωνίες ή εαν βάλεις το local dim = off