Αγορα tv box το 2022...προτασεις

periptero72

New member
29 July 2009
73
Θα ηθελα την βοηθεια σας ως νεοπας στα tv boxes.
Εχω μια 1080p TV LCD 55 ιντσων ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ !!!! Μοντελο της δεκαετιας 2000. Δεν εχει HDR !!!!!!
Με μια μικρη ερευνα που εκανα στα tv boxes ειδα για παραδειγμα οτι το Mecool KM6 Deluxe εχει ισως τα καλυτερα specs για την τιμη του. (για την αδεια του Netflix δεν με ενδιαφερει)
Αυτο που διαβασα ομως και απογοητευτηκα (αν το εχω καταλαβει σωστα) ειναι οτι το HDR δεν μπορω να το απενεργοποιησω με αποτελεσμα οτι "παιζει" να ειναι θολο.
1) Δηλαδη πρεπει ντε και καλα να εχω TV με HDR ?
2) Αυτο με το HDR που δεν απενεργοποιειται ισχυει και για τα περισσοτερα TV BOXES ?
3) Τι μου προτεινεται ? Βασικα θελω να βλεπω ταινιες - σειρες που εχω σε usb stick-HDD. Και φυσικα αν μπορω να βλεπω απο kodi-stremio κτλ...

Ευχαριστω εκ των προτερων

Το HDR πρέπει να υπάρχει στο υλικό σου.
Αν οι ταινίες που έχεις σε αρχεία είναι HDR, για να παίξουν σωστά στην μη-HDR TV σου, πρέπει να γίνεται HDR to SDR conversion (tone mapping).
Πράγμα που κάνει μόνο το NVIDIA Shield, τα 2 μεγάλα Panasonic Blu-ray players και υπολογιστής με δυνατούτσικη κάρτα γραφικών και πρόγραμμα αναπαραγωγής με renderer τον madVR.

Δηλαδη αν κατεβασω π.χ. μια ταινια: 1080p BluRay Atmos TrueHD 7.1 x264 θα παιξει μια χαρα σε μια tv που δεν εχει HDR !!!
Σωστα το καταλαβα ?

Ναι.
Όσο δεν είναι HDR (οι 1080p ΔΕΝ είναι HDR), θα παίζει μια χαρά με οποιοδήποτε box.
Αν είναι HDR θες NVIDIA Shield, Panasonic BR, ή PC.

• Like
Reactions: cyclades and nakata
Τελικα πηρα το Mecool MK6.
Υπαρχει καποιος οδηγος (link η' video) για το kodi για μας τους πρωταρηδες ?

Τελικα πηρα το Mecool MK6.
Υπαρχει καποιος οδηγος (link η' video) για το kodi για μας τους πρωταρηδες ?
Θες να μπλέξεις το κεφάλι σου μου φαίνεται.
Κατέβασε το Stremio φίλε μου στο box να βλέπεις ότι θες .

Το εχω κατεβασει το stremio και παιζει οκ !!! Με το Kodi δεν εχω ασχοληθει και δεν ξερω τι παραπανω μπορει να "δωσει" .... γι αυτο ελεγα για καποιον "οδηγο"

Το εχω κατεβασει το stremio και παιζει οκ !!! Με το Kodi δεν εχω ασχοληθει και δεν ξερω τι παραπανω μπορει να "δωσει" .... γι αυτο ελεγα για καποιον "οδηγο"
Κοιτα στο pcstep.gr θα βρεις "πραμα"