Αγορά TV για gaming & blue ray movies

manos147

New member
2 January 2010
72
Καλησπέρα σε όλη την παρέα, διαβάζω αρκετό καιρό το φόρουμ μια και έχω στα σχέδια μου την δημιουργία ενός play room με κύριο αντικείμενο το παίξιμο παιχνιδιών σε ps3 και την παρακολούθηση ταινιών blue ray πάλι με το ps3.
Το πρώτο πράγμα που θέλω να πάρω για να ξεκινήσω το χτίσιμο του play room είναι η τηλεόραση μιας και από ήχο μπορώ να καλυφθώ ακόμα από το 5.1 σύστημα που έχω.

Το budget δυστυχώς είναι περιορισμένο περίπου μέχρι τα 700 ευρώ.
Είχα καταλήξει στην Panasonic 42U20E αλλά με αυτά που διάβασα για τα 400hz που μάλλον ΔΕΝ έχει, και αποφάσισα να ζητήσω την γνώμη σας.

Η απόσταση θέασης θα είναι περίπου 2 το πολύ 2,5 μέτρα και ο χώρος στον οποίο θα μπει (με το καλό) η τηλεόραση είναι σε πλάτος 115 με 120 εκατοστά, οπότε μάλλον πάω μέχρι 42 ιντσών.

Α! έχω κάνει και μια διαπίστωση η οποία δεν ξέρω αν είναι απόλυτα σωστή και θα ήθελα να μου την επιβεβαιώσετε…

ΟΙ πλάσμα παραμένουν ακόμα πιο φτηνές σε σχέση με τις lcd και αν ισχύει πως πλέον δεν έχουν πρόβλημα με το burn in… σωστά ?

Επιγραμματικά έχουμε και λέμε…

• Budget 650>700 ευρώ
  • Έως 42 ίντσες διαγώνιο ή μέχρι 120 εκατοστά πλάτος τηλεόρασης
  • «Ιδανική» για gaming & movies
  • Απόσταση Θέασης 2 > 2,5 μέτρα

Last edited:
Με 120 εκατοστά πλάτος πας ίσως κ μέχρι τις 50'.

50' είναι στο όριο και να σου πω την αλήθεια δεν το θέλω γιατί μπορεί να αλλάξει κάτι στην χωροταξία του δωματίου και μετά να μην έχω που να την βάλω... :flipout:

50' είναι στο όριο και να σου πω την αλήθεια δεν το θέλω γιατί μπορεί να αλλάξει κάτι στην χωροταξία του δωματίου και μετά να μην έχω που να την βάλω... :flipout:

Στις 50 ίντσες θα πρέπει να πάρεις LG hd ready όμως...(δεν θα δείς μεγάλη διαφορά βέβαια):BDBDG54:

Δες την 46S20 (Panasonic),από τις καλύτερες(λίγο πάνω από το budget)

Όντως πολύ καλή θα την έχω στα υπ' όψιν αν δεν βρεθεί κάτι εντός budget...

Ευχαριστώ και τους 2 σας για τις άμεσες απαντήσεις.

Στις 50 ίντσες θα πρέπει να πάρεις LG hd ready όμως...(δεν θα δείς μεγάλη διαφορά βέβαια):BDBDG54:

Βασικά για ψυχολογικούς κυρίως λόγους θα ήθελα Full HD, αν και απο μια γρήγορη ματιά οι περισσότερες 50 άρες βγαίνουν πάνω απο 120 εκατοστά.

Για 2 πόντους;50άρα καλή fhd,από 889...για αυτό δεν σου αναφέρω καν τις 50άρες.

Για 2 πόντους;50άρα καλή fhd,από 889...για αυτό δεν σου αναφέρω καν τις 50άρες.

Άλλες είναι και παρα πάνω αλλά το 120εκ είναι το πραγματικό όριο του χώρου και μάλλον υπερεκτιμημένο απο μέρους μου...

Αν σκοπευεις να παιζεις πολλες ωρες συνεχομενα παρε καλυτερα LCD.

Μαζί σου αλλά απ' ότι είδα βγαίνουν αρκετά πιο ακριβά, επίσης δεν έχω πρόβλημα στο να κάνω συμβιβασμούς ως προς το στρώσιμο και στην προσοχή για το burn in ώστε να έχω μια plasma με πιο καλή ποιότητα εικονας απο μια lcd, με μεγαλύτερο ρυθμό ανανέωσης της εικονας και πιο φτηνή ?

Σε αυτο εχεις δικιο. Στα ιδια λεφτα που εχει η U20 δεν υπαρχει LCD να την πλησιαζει.

Ασε που εχει μηδενικο σχεδον lag.

Οποτε αν σκοπευεις να την προσεχεις με τις στατικες εικονες προχωρα αφοβα.

Σε αυτο εχεις δικιο. Στα ιδια λεφτα που εχει η U20 δεν υπαρχει LCD να την πλησιαζει.

Ασε που εχει μηδενικο σχεδον lag.

Οποτε αν σκοπευεις να την προσεχεις με τις στατικες εικονες προχωρα αφοβα.

Για την u20 ?

Ήμουν σχεδόν έτοιμος για την αγορά της, αλλά διαβάζοντας το σχετικό τοπικ , άλλαξα γνώμη...

Τελικά είμαστε σίγουροι πως δεν έχει 400hz ?

Με τα ιδια λεφτα παιρνεις μια Samsung 40C530 , Sony BX400 κτλ.

Αυτες εχουν πολυ περισσοτερα προβληματα απο την U20.

Tα 400/600 Hz στις πλασμα αλλα και σε πολλες LCD αποσκοπουν απλα στον εντυπωσιασμο και δεν υπαρχουν σαν πραγματικη ανανεωση οθονης ετσι και αλλιως.

Για να μην σας κουράζω κατέληξα σε πλάσμα άρα και panasonic...

Οι επιλογές λοιπόν είναι ...
  • TX-P42U20E - Full HD - 400hz (έτσι λέει τουλάχιστον) - 2000000:1 - MPEG-4 - 495e
  • TX-P42U10E 42" - Full HD - 400hz - 2000000:1 - X - 569e
  • TX-P42S20E 42" - Full HD - 600hz - 2000000:1 - X - 679e

Απο αυτές τις 3 πια πιστευετε πως έχει την καλύτερη σχέση τιμής / απόδοσης ?

Γιατί εντάξει να δώσω τα 700e αλλά να καταλάβω την διαφορά απο το να δώσω τα 500, αλλιώς προτιμώ να τα δώσω σε κάτι άλλο.

Μέχρι τώρα έχουμε :

42U20E - 1
42U10E - 0
42S20E - 1

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σας...:2thumb22sup:

Δεν χρειάζεται να κάνεις και ψηφοφορία...ως καλύτερη σειρά η S20,θα έχει και την καλύτερη εικόνα.

Δεν χρειάζεται να κάνεις και ψηφοφορία...ως καλύτερη σειρά η S20,θα έχει και την καλύτερη εικόνα.

Απλά επειδή στο χώρο εργασίας μου βλέπω καθημερινά πολλά υπερκοστολογιμένα προιόντα ή για να το πω πιο καλά ίδιας ποιότητας πράγματα με διαφορετικές τιμές, το σκέφτηκα να κάνω ψηφοφορία στην περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο και στις τηλεοράσεις...

Π.χ. Η μια σειρά με την άλλη να αλλάζει ως το design τις θύρες ή κάποιες άλλες επιλογές που μπορεί να μην μου χρησιμεύσουν ποτέ... :chinscratch:

Μπα...εδώ δεν έχουμε τέτοια,όσο πιο νέο μοντέλο,θα έχει κάτι διαφορετικό(προς το καλύτερο).Σπάνια βλέπουμε νέα μοντέλα να είναι χειρότερα των προκατόχων τους.

+1για την S20 που έχει μια HDMI παραπάνω, είναι και λίγο πιο εμφανίσιμη με τη σαγρέ επιφάνεια στο κάδρο που δέν αντανακλά όπως οι γυαλιστερές και δείχνει λιγότερο πλαστική.

Βέβαια ούτε σε αυτή περιστρέφεται η βάση όπως σε αντίστοιχες LCD & plasma άλλων εταιριών...