Αγορά TV για οθόνη PC

Harry

New member
10 December 2010
25
Καλησπέρα σας.

Είμαι εντελώς καινούριος στο site και έχω διαβάσει κάποια threads σχετικά με αυτό εδώ(το παρόν), αλλά όχι κάποιο που να με καλύπτει πλήρως.

Τα γεγονότα έχουν λοιπόν ως εξής:

Έχω ένα PC (i7 +ASUS EAH4570) και σκέφτομαι να αντικαταστήσω τη οθόνη του (Viewsonic VX2235) με μια TV.
Ο λόγος είναι ότι στον ίδιο χώρο θέλω να τοποθετήσω και έναν ενισχυτή (Philips MX1060D) καθώς και να συνδέσω το Nintendo Wii.
Το ερωτήματα λοιπόν που θέλω να θέσω είναι, στην αγορά μιας τηλεόρασης, που κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιηθεί για οθόνη PC (games, multimedia, αλλά και word, autocad..), για gaming (Wii), για ταινίες DVD, και ίσως λίγο αργότερα και blue-ray, και σχεδόν ποτέ για ελληνική TV. Από το PC στην TV θέλω να στείλω μόνο σήμα εικόνας καθότι έχω ηχοσύστημα 5.1 (Logitech Z5500)
- Τι θα προτείνατε, τι θα πρέπει να προσέξω?
- Υπάρχει ο φόβος του burn out στις plasma?
- Επειδή η κάρτα μου έχει HDMI μέσω DVI, θα έχω πρόβλημα να δω full HD εικόνα?
- αξίζει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή μια αγορά 3d TV?
-Αν πάμε σε TV που υποστηρίζει αναπαραγωγή 3d θα πρέπει να αλλάξω και κάρτα?

Νομίζω ότι 30 με 40 ίντσες είναι αρκετές για την απόσταση θέασης που θα έχω. Επίσης θεωρώ πολύ σημαντικό η TV να είναι ξεκούραστη, γιατί κάποιες ταινίες( π.χ. blair witch project, irreversible) και κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια(the thing, Halflife 1, Farcry) μου προκαλούν ναυτία.( δεν ξέρω τι φταίει και το έχω ψάξει σε διάφορα forum στο net- πάντως όχι απαραίτητα η κίνηση-ίσως φταίει η παλέτα γιατί έχω παίξει αρκετά fps).
Δεδομένου ότι δεν αγοράζω συχνά τηλεόραση δεν έχω πρόβλημα να δώσω και λίγα χρήματα παραπάνω (100E) αρκεί να πεισθώ ότι η TV τα αξίζει.
Έχω δει κάποιες TV μου άρεσε μία (αλλά δυστυχώς δεν την έχω δει από κοντά, λίγο υψηλότερου budget) την Philips την PFL8605H την οποία την αναφέρω ενδεικτικά για να δείτε που κινούμαστε.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

κάποιες διευκρινήσεις - τυπογραφικά λάθη..
burn in ενοούσα και όχι burn out..
η κάρτα γραφικών έχει 2 DVI θύρες, και είναι η 4870
το αρχικό Budget είναι 1000 Ε kai όχι 100..

Διαβάζοντας λίγο ακόμα περισσότερο, βλέπω πώς πρέπει να κατευθυνθώ προς lcd κατά προτίμηση με φωτισμό led.
Σωστά καταλαβαίνω ή όχι?

Last edited:
Σωστα καταλαβες οτι πας για LCD αλλα λαθος οτι πας για LED. Για την ακριβεια οι σημερινες LED δε θα σου προσφερουν τιποτα παραπανω.

Αποκει και περα λες οτι νομιζεις πως 30-40 ειναι καλες για την αποσταση θεασης σου αλλα δε μας λες αυτην την αποσταση οποτε εμεις δε μπορουμε να κρινουμε...

Σε αυτα που ρωτας τωρα,
1) Τι πρεπει να προσεξεις?
Να εχει χαμηλο input lag, και σιγουρα να μπορεις να απενεργοποιησεις καθε τυπο overscan και να δεχεται 1080p απο το HDMI. Στην πραξη επειδη τα παραπανω τα κανουν σχεδον ολες, ουσιαστικα απλα να δεις οτι μπορει να απενεργοποιησει τυχον κυκλωματα επεξεργασιας και να πετυχει χαμηλο Input lag.

2)Υπαρχει φοβος στις plasma, πολυ μικρος αλλα αν η χρηση σου ειναι 100% desktop υπολογιστη, καλο ειναι να μη παιζεις ουτε με αυτες τις ελαχιστες πιθανοτητες, και κυριως να μην εχεις εγνοιες οτι αφησες το desktop και βγηκες απο το σπιτι και θα την πατησεις... Αρα πας για LCD και ας ειναι χειροτερη σε καποια πραγματα.

3)Δε θα εχεις κανενα προβλημα για fullHD με την καρτα σου με εναν ανταπτορα dvi-hdmi

4) Δε νομιζω οτι αξισει η αγορα 3D στην παρουσα φαση, αλλα ειναι εντελως προσωπικη αποψη αυτη. Εμενα αυτη η μεθοδος που χρησιμοποιειται με τα shutter glasses με κουραζει πολυ, καταλαβαινω ενα φαινομενο σαν flickering, και δε με ικανοποιει καθολου, παροτι το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο ομολογουμενως. Τωρα, αν εσυ θες 3D, μαλλον θα πρεπει να αλλαξεις καρτα. Επισημα μονο οι Nvidia και η καινουρια σειρα της ATI (6ΧΧΧ) εχουν υποστηριξη. Ανεπισημα με hacked drivers και ιστοριες μπορεις ισως να πετυχεις κατι και με τη δικια σου αλλα δεν ειναι απλα τα πραγματα.

Αν θες παντως την προσωπικη μου αποψη, επειδη βρεθηκα στη θεση σου, εψαξα επι 1 χρονο και βαλε την ιδανικη lcd-monitor, και κατεληξα οτι η καλυτερη λυση ηταν η αγορα ενος καλου αλλα οικονομικου lcd Monitor 23" Και χωριστα η αγορα μιας 42" plasma μονο για το gaming και τις ταινιες. Και αυτο, γιατι δεν υπηρχε η ιδανικη LCD ικανη να κοντραρει monitor σε καποια πραγματα, και αυτες που φτανανε σχετικα κοντα, κοστιζαν πανω απο 1000 ευρω. Οποτε με 1000+ κατεληγες σε κατι που σε ικανοποιουσε κατα 80% και στις 2 αναγκες. Ενω με 800 παιρνεις ΚΑΙ Monitor καλο (dell U2311h- ips panel) αλλα ΚΑΙ μια 42" plasma που παταει καθε LCD σε κινηση/αποκριση/input lag/contrast και ευχαριστιεσαι και το gaming και τις ταινιες εκει...οποτε εχεις 90%+ και στους 2 τομεις με λιγοτερα λεφτα.

Την απόσταση δεν την ανέφερα γιατί δεν ξέρω ακριβώς ποια θα είναι (ακόμα στην διάταξη είμαστε:hmmmm2:), το βασικό μου κάθισμα έτσι και αλλιώς είναι μετακινούμενο εύκολα.
Έχω δει και κάποιους πίνακες για απόσταση θέασης όποτε έχω μια ιδέα.
π.χ. http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=14574

Οπότε, αφού και από άλλους διαβάζω πως ίσως είναι λίγο νωρίς για το 3d, είμαι λίγο επιφυλακτικός για τέτοια αγορά, αφού σε τέτοια περίπτωση πρέπει να ψάχνω και κάρτα για το pc.

Το θέμα με τις 2 οθόνες το έχω σκεφτεί και εγώ γιατί δουλεύω πιο εύκολα σε μια monitor pc, αλλά ίσως χρειαζόταν 2 διαφορετικές διατάξεις ηχείων (5.1) στον ίδιο χώρο, και αυτή η σκέψη με προβλημάτισε.. όμως είμαι ανοιχτός σε προτάσεις..

Γνώμη μου είναι να κρατήσεις την οθόνη σου
ή να πάρεις κάποια άλλη μαζί με την TV αν δε σε καλύπτει αυτή. Είναι πολύ κουραστική η χρήση τηλεόρασης ως monitor(browsing, office) κλπ. Εγώ έχω κάνει κλώνο monitor με TV, είναι πολύ πρακτικό ακόμη και αν είναι στο ίδιο δωμάτιο οι 2 οθόνες. Στη περίπτωσή σου προτείνω LCD απλή, LED δε χρειάζεται, δε κάνει κάποια διαφορά σε τίποτα. Και ούτε χρειάζεται να πας σε ακριβότερη plasma για να καλύψεις το budget των 1000 Ευρώ. Δες την Samsung C650, ίντσες με βάση απόσταση θέασης.

υπαρχψει και καλωδιο dvi - hdmi και κανεις την δουλεια σου απ ευθειας

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.

Κοίταξα λίγο για τα χαρακτηριστικά των tv που μου προτείνατε.

Μόλις έμαθα για την ύπαρξη Monitor-TV. Αν εξαιρέσουμε τις λιγότερες ίντσες, θα ήταν μία καλή λύση?? Σε μια τέτοια περίπτωση τι θα προτείνατε??

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ

οι κατω απο 32" lcd-tv 1080p που στην πραγματικοτητα ειναι Monitors Με ενα tuner ενσωματομενο, εχουν τα χειροτερα panels (TN+film τεχνολογια) σαν την viewsonic που εχεις τωρα. Αποφυγε τα οπωσδηποτε!

Δε σε συμφέρει η αγορά μικρότερης από 32 ίντσες. 32 είναι το minimum. Ακόμη κι αν είσαι στο 1 μέτρο. Καλύτερα να σου φάινεται μεγάλη αρχικά η TV παρά μικρή. Το πρώτο συνηθίζεται, στο δεύτερο πας για αντικατάσταση.