Αγορά TV για Playstation 3

doucaniggia

New member
7 January 2009
75
Χαιρετώ το club με ευχές για όλους!
υγεία, ευτυχία, ειρήνη, αγάπη και αλλες όμορφες υπάρξεις να γεμίζουν τα πολύιντσα πάνελ σας!!

στο θέμα μου
ήρθε εκείνη η στιγμή (που έρχεται στη ζωή ενός άντρα κάθε 7-8 χρόνια) να πάρω το τελευταίο Playstation.Το πήρα λοιπόν και έκατσε πάνω σε Philips CRT 28"... απελπισία.... οπότε πάω για καινούργια τηλεόραση

δεδομένα
1. δεν βλέπω τηλεόραση..... :flipout:παρά μόνο ειδήσεις και κανέναν ελέφαντα να ζευγαρώνει...
2. θέλω τα παιχνίδια να φαίνονται το δυνατό καλύτερα το ίδιο και τα BD και DVD καθώς και ο browser του PS3
3. το μπάτζεt πάει μέχρι χιλιάρικο. μετα βίας και οι ίντσες 40-42

ερωτήσεις

1. οι πλάσμα τα πάνε καλά με τα παιχνίδια. διάβασα όλες τις απόψεις σας περί πλάσμα αλλά δεν βρήκα απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση. δεν είχα καν σκεφτεί την λύση πλάσμα αλλά πολύ ενημερωμένες απόψεις χρηστών με βάλαν σε σκέψεις.
2. να πάω για Full HD? βλέπω ότι πολλά παιχνίδια είναι 720p.. έχει νόημα το Full DH εδώ?
3. θεωρώ ότι το Latency στο θέμα game παίζει ρόλο(?). σε τι προτεραιότητα να βάλω τα χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων?
π.χ. ανάλυση > latency > contrast...κτλ

4. όσο σας διαβάζω τόσο μπερδεύομαι...ποια τηλεόραση να πάρω τελικά?????

τα σέβη μου
:grandpa:

ΑΑΑΑ η σκαρλετ με την τρύπα.. είναι καλή επιλογή πλάκα πλάκα και όμορφο design, δεν ήξερα ότι έχει 47άρα σε τέτοια τιμή αλλά με 3 μέτρα απόσταση θέασης δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση:chinscratch:

τη Sony την έχω ηδη στα υπ'όψη ειδικά μετά από ένα ποστ που διάβασα ότι έχει mpeg4 ψηφιακό δέκτη(τρελό κριτήριο....)

Η 656 θα ήταν μάλλον η πρώτη επιλογή μου αλλά τελικά ξεπερνάει τα 1100.
βέβαια οι εκπτώσεις είναι πολύ κοντά και τελικά να τη θεωρώ σαφώς ανώτερη από αυτή http://www.skroutz.gr/s/60195/Samsung-LE40A536-40%27%27.html?keyphrase=LE40A536T ?

ευχαριστώ για τις προτάσεις αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικα με τις πρώτες ερωτήσεις θα βοηθούσε ιδιαίτερα-bye-

ΑΑΑΑ η σκαρλετ με την τρύπα.. είναι καλή επιλογή πλάκα πλάκα και όμορφο design, δεν ήξερα ότι έχει 47άρα σε τέτοια τιμή αλλά με 3 μέτρα απόσταση θέασης δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση:chinscratch:

Και ομως...

screen_size-1.jpg

Την 656 μπορεις να την βρεις στο Practiker γυρω στα 900 ευρω αν θυμαμαι καλα.

Και σε μερικα καταστηματα ακομη λιγο πανω απο χιλιαρικο...

http://www.skroutz.gr/s/42136/Samsung-LE40A656-40%22.html?keyphrase=40A656

Last edited:
Και ομως...

screen_size-1.jpg
... πριν 2 μήνες έμειναν στο σπίτι για 15 μέρες λόγω δουλειάς 2 42άρια πανελ (μια LG LCD και μια Πανασονικ πλασμα, δεν εχω ιδέα ποια μοντέλα φτηνά ήταν πάντως) και η ζαλάδα δεν ήταν μακριά... anyway

έχω ερώτηση 2 εκατομυρίων όμως
προβάλοντας τον browser του PS3 σε μία 1080 και σε μία 720 η οθόνη θέασης είναι ίδια ή είναι σαν τους υπολογιστές ( μεγαλύτερη ανάλυση περισσότερη θέαση)?
ντομάτες ευπρόσδεκτες αλλά πάντα μαζί με απαντήσεις

Απάντηση: Re: Αγορά TV για Playstation 3

... πριν 2 μήνες έμειναν στο σπίτι για 15 μέρες λόγω δουλειάς 2 42άρια πανελ (μια LG LCD και μια Πανασονικ πλασμα, δεν εχω ιδέα ποια μοντέλα φτηνά ήταν πάντως) και η ζαλάδα δεν ήταν μακριά... anyway

έχω ερώτηση 2 εκατομυρίων όμως
προβάλοντας τον browser του PS3 σε μία 1080 και σε μία 720 η οθόνη θέασης είναι ίδια ή είναι σαν τους υπολογιστές ( μεγαλύτερη ανάλυση περισσότερη θέαση)?
ντομάτες ευπρόσδεκτες αλλά πάντα μαζί με απαντήσεις

Ένα μόνο θα σου πω.
Πέρσι έβλεπα από τα 3,7μ σε 120 ίντσες.
Προβολέας φυσικά.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά TV για Playstation 3

Ένα μόνο θα σου πω.
Πέρσι έβλεπα από τα 3,7μ σε 120 ίντσες.
Προβολέας φυσικά.
μην ξεχνάς όμως ότι ο προτζέκτορας έχει μηδενική ακτινοβολία.
και στην τελική μη μου βάζεις φυτίλια :grandpa:γιατί μόλις είχα αποφασίσει να μην μπω και σε αυτόν τον χώρο.

πάντως τα δίκια σου τά'χεις...

Σαν κατοχος 40'' Sony V4000 και PS3 μονο καλα λογια μπορω να πω το τελειο παντρεμα σε προιοντα Sony. Ολοκαθαρο desktop τελεια κινηση σε games και ταινειες. Μεχρι και το Pc μου εβαλα επανω σε 1920χ1080 κλειδωσε αμεσως με τελεια ευκρινεια σε ιντερνετ παιχνιδια 1080p movies.

Γνωμη μου παρε LCD και ειδικα Sony για να εισαι 100% σιγουρος απο αποκριση, κλειδωματα, κλπ οτι θα ειναι OK.

Βεβαια , οτι θελεις παιρνεις.

είμαι με κλειδί αυτοκινήτου και πιστωτική στο χέρι
και προορισμούς:
ή πλαίσιο για τη sony 40W4000
ή praktiker για την samsung 40A656

κλείνω προς samsung.... μ'αρέσουν οι sony και θα ήθελα philips.....:BDGBGDB55:
τι να κάνω???????

Re: Απάντηση: Αγορά TV για Playstation 3

Άντε, πήγαινε δες και μετά μας λες πως σου φάνηκαν.
πήγα
είδα
και πήρα!
Α656, σε προδιαγραφές κερδίζει κακά τα ψέματα

δεν έχω τη γνώση να την κρίνω, αλλά μου φαίνεται άψογη ή τουλάχιστον μέχρι που έκλεισα όλα τα φώτα και πριν ανοίξω το ps3, σε απόλυτο μαύρο δλδ βλέπω λευκές σκιές σε τρια τεσσερα σημεία!!! (όχι λευκές αλλά ποιο ανοιχτές)

πακετάρω και γυρνάω?
περιμένω και φιάχνει?
το αγνοώ γιατί συμβαίνει και σε άλλες?

------------------------
μπα μόλις το έψαξα, περί clouding το θέμα, μάλλον το γνωρίζουν οι περισσότεροι και μάλλον κάνω τον κινέζο για να μην έρθουν και καμμένα pixel με την αντικατάσταση( αν την δέχονταν βέβαια)

πάντως το service menu λεει 0 ώρες λειτουργίας

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά TV για Playstation 3

πήγα
είδα
και πήρα!
Α656, σε προδιαγραφές κερδίζει κακά τα ψέματα

δεν έχω τη γνώση να την κρίνω, αλλά μου φαίνεται άψογη ή τουλάχιστον μέχρι που έκλεισα όλα τα φώτα και πριν ανοίξω το ps3, σε απόλυτο μαύρο δλδ βλέπω λευκές σκιές σε τρια τεσσερα σημεία!!! (όχι λευκές αλλά ποιο ανοιχτές)

πακετάρω και γυρνάω?
περιμένω και φιάχνει?
το αγνοώ γιατί συμβαίνει και σε άλλες?

------------------------
μπα μόλις το έψαξα, περί clouding το θέμα, μάλλον το γνωρίζουν οι περισσότεροι και μάλλον κάνω τον κινέζο για να μην έρθουν και καμμένα pixel με την αντικατάσταση( αν την δέχονταν βέβαια)

πάντως το service menu λεει 0 ώρες λειτουργίας
Αρκετα συνηθισμενο προβλημα σε lcd,εαν δεν ειναι πολυ εντονο το φαινομενο ,γνωμη μου ,να μην εκανες καποια κινηση για αντικατασταση, μονο και μονο επειδη δεν μπορει να σου εξασφαλιση καποιος οτι και η επομενη δεν θα εχει το ιδιο ισως και χειροτερο προβλημα με αυτη που εχεις.
Να ξερεις παντως οτι συνηθως οι αντιπροσωπιες, δεν αντικαθιστουν λογο clouding τις τηλεορασεις.
Μπορεις να δοκιμασης να χαμηλωσης το backligt, σε αρκετες περιπτωσεις πολλα παιδια με αντιστοιχα προβληματα ειδαν αρκετη εως και μεγαλη βελτιωση.

υποψην οι Lcd δεν ειναι για dark rooms , μονο για φωτεινα δωματια προτεινονται για καλυτερη αποδοση
καλοριζικη πως ειδες τα παιχνιδια στην τηλεοραση ?​

To backlight για βελτιστη εικονα πρεπει να ειναι κοντα στην ελαχιστη τιμη ετσι και αλλιως. Εγω το εχω μονιμα πλεον στο 0. Στην αρχη μπορει να φαινεται σκοτεινη η εικονα αλλα ειναι πιο σωστη.

To backlight για βελτιστη εικονα πρεπει να ειναι κοντα στην ελαχιστη τιμη ετσι και αλλιως. Εγω το εχω μονιμα πλεον στο 0. Στην αρχη μπορει να φαινεται σκοτεινη η εικονα αλλα ειναι πιο σωστη.

Δεν ειναι λιγο υπερβολη στο 0?
Μια τιμη γυρο 2-4 δεν ειναι ποιο σωστη?

Τελικα τι ρυθμισεις εχεις καταληξει brightness,Contrast,colour κλπ?

Ρωταω γιατι εχω την V4000.

Δεν ειναι λιγο υπερβολη στο 0?
Μια τιμη γυρο 2-4 δεν ειναι ποιο σωστη?

Η σωστη τιμη για το βελτιστο μαυρο ειναι μηδεν στις περισσοτερες Sony...για παραδειγμα κοιτα στις ρυθμισεις του HDTVtest...

http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W4000/Settings/

Για θεαση ομως ημερα μπορει να ανεβει στο 2-3.

Στις Samsung η αντιστοιχη τιμη ειναι 3-4...

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm

Γιατι ειναι διαφορετικη η ρυθμιση του backlight και η αριθμηση.

Λοιπόν παιδιά πρώτα απόλα σας ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές. χωρίς εσάς θα ήξερα πολύ λιγότερα και μάλλον θα έπαιρνα κατώτερης ποιότητας τηλεόραση.
σχετικά με το clouding πήρα απόφαση να ζήσω μαζί του αν θέλει και αυτό.
τώρα η τηλεόραση σχετικά με PS3(μιας και αυτό είναι το θέμα):
σημ. είμαι άσχετος με lcdtv άρα αναρμόδιος να κρίνω σωστά αλλά σχεδιαστής σε υπολογιστές εδώ και πολλά χρόνια οπότε έχω απαιτήσεις

1. αν δεν βάλεις το HDMI Black σε low level, μαύρο δεν βλέπεις, βλέπεις γκρι. τόβαλα και είναι super
2. σχετικά με τα γραφικά περίμενα μεγαλύτερη ποιότητα στην ανάλυση αλλά καταλαβαίνω ότι το 1080p δεν σημαίνει ανάλυση αντίστοιχη ενός υπολογιστή στα 1920 με lcd monitor. αν κάνω λάθος διορθώστε με. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το gran tourismo δεν κώβει κ...λους!!! και το βασικότερο δεν είδα καθυστερήσεις και σκιες. δηλαδή το game flow είναι εξαιρετικό +1 λοιπόν για τη Samy
3. Συγκρίνοντας το παραπάνω με άλλα παιχνίδια στα 720π (pes 2009 πχ) η διαφορά είναι εμφανής. όλα σωστά αλλά ή καθαρή ανάλυση της TV προδίδει την κακή ανάλυση του παιχνιδιού. +1 για τη Samy
4.Blu ray δεν είδα ακόμα γιατί δεν νοίκιασα κανένα... -1 για μένα
5. σχετικά με τον browser toy ps3 και όσους θέλουν να βλέπουν internet τα νέα είναι κακά. δεν μπορώ να καταλάβω πως δουλεύει αυτός ο browser σχετικά μετις αναλύσεις. Θα περίμενα να είναι ένα καθαρό 1920 αλλά σε πραγματική εικόνα δεν είναι ούτε 1024. ιστοσελίδες δλδ κομμένες στα 1002 Pixel εμφανίζουν οριζόντιο σκρολ. δεν κάνω κάτι καλά? δεν ξέρω. το browsing είναι θλιβερό και δεν φταίει η Samy.

μέχρι να δω BD και να συνδέσω υπολογιστή κια περιμένοντας τις παρατηρήσεις στις απλοϊκές παραπάνω προσεγγίσεις, ομολογώ ότι η τηλεόραση είναι μια καταπληκτική επιλογή στα 1000 ευρώ

Last edited:
αν δεν βάλεις το HDMI Black σε low level, μαύρο δεν βλέπεις, βλέπεις γκρι. τόβαλα και είναι super

Αυτό ειναι ρύθμιση της τηλεόρασης, ή της κάρτας γραφικών; Να ξέρω να το κάνω κι εγώ για τη Philips αν ειναι :p