αγορά tv κάτω από 750ευρώ

άσχετος

New member
12 April 2011
11
Καλησπέρα σε όλους,τον τελευταίο μήνα επισκέπτομαι πολύ συχνά το φόρουμ σας προσπαθώντας να αποφασίσω για την τηλεόραση που θα αγοράσω.

Πράγματι,διαβάζοντας κάποιος τα διάφορα threads και έχοντας στοιχειώδεις γνώσεις πάνω στο θέμα,μπορεί να βρει απαντήσεις για οτιδήποτε τον απασχολεί,όμως προσωπικά παρά το γεγονός ότι έχω ρίξει πολύ διάβασμα,μαθαίνοντας έννοιες που άκουγα για πρώτη φορά (clouding,burn in κ.λ.π.),εντούτοις η παντελής μου άγνοια πάνω στο θέμα με εμποδίζει να ξεκαθαρίσω απόλυτα και να συγκρατήσω έννοιες όπως 1080p/1080i,mkv,dts,overscan,calibrarisma,ifc,down/upscaling,Truehd,image retention,thx,break-in dvd.

Η τηλεόραση που θέλω να πάρω προορίζεται κυρίως για ταινίες από dvd και bluray,άντε και κανέναν αγώνα στο νόβα.Συνεπώς απ' ό,τι κατάλαβα οι περισσότεροι θα με συμβουλεύατε για πλάσμα.
Απόσταση 3,5 μέτρα,ίσως και λίγο παραπάνω,άρα μιλάμε για 50 ίντσες.
Κατάλαβα ότι υπερισχύει η άποψη ότι στην τεχνολογία πλάσμα κυριαρχεί η πανασόνικ.
Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν,κατέληξα στην LG50PK550,που απ' ό, τι κατάλαβα είναι μια αρκετά τίμια πρόταση με πολύ καλό value for money,μιας και με το ποσό που διαθέτω πλησιάζω αλλά δε φτάνω τις φτηνότερες πανασόνικ.

Τώρα θα αναρωτιέστε ,αφού έχω ήδη σχεδόν καταλήξει τι σας ταλαιπωρώ φτιάχνοντας καινούριο thread.
1.Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ,για αυτά τα δεδομένα,που μου διαφεύγει ?
2.Οι πλάσμα κρεμιούνται στον τοίχο ?(υποθέτω πως ναι,απλά θέλω να το σιγουρέψω πριν κάνω καμια γκάφα)
3.Το συγκεκριμένο μοντέλο παίζει ελληνικούς υπότιτλους όταν είναι χωριστά αρχεία ή πρέπει να τους ενοποιήσω με το αρχείο της ταινίας?(Νομίζω πως ναι,απλά αν δεν κάνω λάθος κάποιος φίλος ,στο review της , ανέφερε κάποιο πρόβλημα,δεν ξέρω αν ήταν μεμονωμένο περιστατικό)
4.Η lg 50pv350 kai 50pk350 έχουν κάποια σημαντική διαφορά από την pk550?
5.Το media player,ως λειτουργίες,μπορεί να υποκατασταθεί από ένα λάπτοπ, ή έχει κάποιες extra δυνατότητες,που να μπορούν να αξιοποιηθούν από το συγκεκριμένο πάντα μοντέλο τηλεόρασης?
Οποιαδήποτε απάντηση και οποιοδήποτε εξτρά σχόλιο ,είναι καλοδεχούμενα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις και με συγχωρείτε για το κατεβατό,απλά είμαι αρκετά μπερδεμένος,με ενδιαφέρει απλά να βλέπω ταινίες, έχοντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας με το περιορισμένο budget που διαθέτω.

Last edited by a moderator:
1.Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ,για αυτά τα δεδομένα,που μου διαφεύγει ?
2.Οι πλάσμα κρεμιούνται στον τοίχο ?(υποθέτω πως ναι,απλά θέλω να το σιγουρέψω πριν κάνω καμια γκάφα)- θα σου πρωτεινα να πας καλυτερα σε panasonic, εστω και με μικροτερες ιντσες... δεν συγκρινονται οι lg με panasonic..., ναι κρεμονται οπως και οι lcd..
3.Το συγκεκριμένο μοντέλο παίζει ελληνικούς υπότιτλους όταν είναι χωριστά αρχεία ή πρέπει να τους ενοποιήσω με το αρχείο της ταινίας?(Νομίζω πως ναι,απλά αν δεν κάνω λάθος κάποιος φίλος ,στο review της , ανέφερε κάποιο πρόβλημα,δεν ξέρω αν ήταν μεμονωμένο περιστατικό)- δεν γνωριζω συνηθως παιζουν οι TV ξεχωριστα αρχεια avi, mkv etc με srt..
4.Η lg 50pv350 kai 50pk350 έχουν κάποια σημαντική διαφορά από την pk550?
5.Το media player,ως λειτουργίες,μπορεί να υποκατασταθεί από ένα λάπτοπ, ή έχει κάποιες extra δυνατότητες,που να μπορούν να αξιοποιηθούν από το συγκεκριμένο πάντα μοντέλο τηλεόρασης? οχι σε καμια περιπτωση...εκτος και αν φτιαξεις home theater pc...
Οποιαδήποτε απάντηση και οποιοδήποτε εξτρά σχόλιο ,είναι καλοδεχούμενα.

Φίλε Zacharis,καταρχήν σ ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σου.
Ο λόγος που πάω σε 50άρα lg και όχι σε 42άρα πανασόνικ είναι γιατί πολλά παιδιά εδώ μέσα που γνωρίζουν,έχουν αναφέρει ότι καλύτερα να θυσιάσεις λίγο σε ποιότητα τηλεόρασης παρά σε ίντσες,προσωπικά δε γνωρίζω οπότε κάτι ξέρουν παραπάνω από εμένα.
Τις lcd που μου παρέθεσες τις έχω δει και νομίζω τις έχω απορρίψει για λόγους που δεν είμαι σίγουρος ,πέρα από τις ίντσες.Νομίζω ότι την samsung την απέρριψα γιατί προέκρινα την c650 ως καλύτερη ενώ τη philips για κάποιο λόγο που έχει να κάνει με την αναπαραγωγή ταινίας από usb(?),θα σε γελάσω.Πάντως ο βασικός λόγος που πάω στη συγκεκριμένη lg είναι οι ίντσες ,διαφορετικά μάλλον θα κατέληγα στην πανασόνικ που προτείνεις.
Σ ευχαριστώ και πάλι

στα 3.5 μέτρα πάς σίγουρα για 50άρα. μην σκέφτεσαι τίποτα λιγότερο. την στιγμή που δεν μπορείς να φτάσεις τα 900κάτι ή 12κάτι που κάνουν οι πανασόνικ πολύ λογικά για μένα σκέφτεσαι να θυσιάσεις την ποιότητα παρά την ποσότητα. τη διαφορά από τις 50 ίντσες στις 42 ή 40 θα την καταλάβεις σίγουρα και μπορείς να ζήσεις και χωρίς την κορυφαία αντίθεση και μαύρο της πανασονικ. στα χρήματα αυτά άλλωστε δεν βρίσκεις τίποτα καλύτερο σε lcdαριο 46 ιντσών.

η pk550 είναι περσινό μοντέλο όπως και η pk350. η pv350 που αναφέρεις είναι φετινό φρέσκο μοντέλο και αναμένεται να βγεί και η pv550 που θα είναι ουσιαστικά ο αντικαταστάτης της pk550.

η διαφορά pk550 με pk350 απότι είδα τώρα είναι 50 ευρώ

http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=50pk

από την καινούργια σειρά έχει έρθει μόνο η pv350 που είναι ένα 15άρι πιο ακριβή από την pk350. (710)
πιστεύω ότι λογικά με μια μικρή υπέρβαση το πολύ 20 ευρώ (770 δηλαδή) θα μπορέσεις να πάρεις την φετινή pk550 (δηλαδή την pv550) εκτός αν αλλάξει τελείως η τιμολόγηση της που δεν νομίζω.

τώρα o media player των lg παίζει αυτά που ζητάς αλλά στα περσινά μοντέλα δεν αποκωδικοποιούσε dts ήχο. άγνωστο τι γίνεται στα φετινά αλλά η λογική λέει ότι μάλλον προς καλύτερα θα πάει το πράγμα παρά προς χειρότερα.

το φορητό υπό προυποθέσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως media player - εξαρτάται όμως άμεσα από τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών. σίγουρα θές μια έξοδο hdmi από το φορητό. βέβαια θα αποφέυγεις τις στατικές εικόνες για πολύ ώρα (περιβάλλον windows, κλπ).

ελπίζω να βοήθησα - βασίλης

Φίλε Βασίλη βοήθησες και πολύ μάλιστα.
Μόνο αν έχεις χρόνο εσύ ή κάποιος άλλος,μερικές διευκρινίσεις.
Όταν λέμε ότι μια tv δεν αποκωδικοποιεί ήχο dts,σημαίνει ότι παίζει ήχο, απλά σε ποιότητα κατώτερη του dts που φαντάζομαι είναι το τοπ?Και dts ήχος υπάρχει στα αρχεία mkv,ή είναι άσχετο?
Όσο για το λάπτοπ που θα συνδέω,πράγματι έχει κάρτα που υποστηρίζει hd και αρκετά δυνατό επεξεργαστή,συνεπώς σε γενικές γραμμές με καλύπτει.
Τώρα που έμαθα ότι η σειρά pv είναι η καινούρια,θα συγκρίνω και την pv350 με την pk550 να εντοπίσω διαφορές,μήπως και δεν περιμένω την pv550 γιατί έχω ήδη καθυστερήσει περιμένοντας τα καινούρια μοντέλα κι έχω στραβωθεί να βλέπω ταινίες στο λάπτοπ .Σε ευχαριστώ και πάλι.

Οσο πιο μεγαλη αποσταση και μικροτερη η τηλεοραση χανεται και το παραμικρο πλεονεκτημα που μπορει να υπαρχει σε εικονα.

Ποιοτητα θα πει να μπορεις να δεις ολη την λεπτομερεια χωρις να χρειαζεται να χρησιμοποιησεις κυαλια πχ. 42" απο τα 3.5 μετρα.

Αν θελεις την συμβουλη μου παρε την 50PV350 γιατι πλην ελαχιστων εξαιρεσεων τα καινουργια μοντελα παντα εχουν βελτιωσεις σε σχεση με αυτα που αντικαθιστουν.

Οσο πιο μεγαλη αποσταση και μικροτερη η τηλεοραση χανεται και το παραμικρο πλεονεκτημα που μπορει να υπαρχει σε εικονα.

Ποιοτητα θα πει να μπορεις να δεις ολη την λεπτομερεια χωρις να χρειαζεται να χρησιμοποιησεις κυαλια πχ. 42" απο τα 3.5 μετρα.

Αν θελεις την συμβουλη μου παρε την 50PV350 γιατι πλην ελαχιστων εξαιρεσεων τα καινουργια μοντελα παντα εχουν βελτιωσεις σε σχεση με αυτα που αντικαθιστουν.

Η PV550 τι παραπάνω θα έχει απο την PV350;

Φίλε Βασίλη βοήθησες και πολύ μάλιστα.
Μόνο αν έχεις χρόνο εσύ ή κάποιος άλλος,μερικές διευκρινίσεις.
Όταν λέμε ότι μια tv δεν αποκωδικοποιεί ήχο dts,σημαίνει ότι παίζει ήχο, απλά σε ποιότητα κατώτερη του dts που φαντάζομαι είναι το τοπ?Και dts ήχος υπάρχει στα αρχεία mkv,ή είναι άσχετο?
Όσο για το λάπτοπ που θα συνδέω,πράγματι έχει κάρτα που υποστηρίζει hd και αρκετά δυνατό επεξεργαστή,συνεπώς σε γενικές γραμμές με καλύπτει.
Τώρα που έμαθα ότι η σειρά pv είναι η καινούρια,θα συγκρίνω και την pv350 με την pk550 να εντοπίσω διαφορές,μήπως και δεν περιμένω την pv550 γιατί έχω ήδη καθυστερήσει περιμένοντας τα καινούρια μοντέλα κι έχω στραβωθεί να βλέπω ταινίες στο λάπτοπ .Σε ευχαριστώ και πάλι.

sorry sorry sorry - τι βοήθεια χαντάκωμα ήταν αυτό. άκυρο για την pv550 - τι να περιμένεις κάτι που δεν θα έρθει???? μόνο pz550 θα υπάρχει και είναι 3d στα 1000 ευρώ.

από 2d η κορυφαία σειρά θα είναι pv350
δες εδώ το lg line up για το 2011 η σειρά pz ειναι 3d - η pv350 είναι 2δ και η pt353 2d αλλά νομίζω hdready.

lg2011table-1l.jpg

http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1296297933

αρα όπως λέει και ο yperion pv350.

σύγκριση pv350 και pk550

http://www.lg.com/gr/common/compare...&BURL=/gr/tv-audio-video/television/index.jsp

Κgeorge7 -> δεν υπάρχει pv550. από τη σύγκριση φαίνεται ότι ο διάδοχος της pk550 είναι η pv350.

για τον dts ήχο. υπάρχει στις ματρόσκες αλλά αν τον ακούς από τα ηχεία της τηλεόρασης λογικά θα κάνει downmix σε στέρεο. ρώτα καλύτερα στο νήμα κατόχων της pk550.

Last edited:
Yperion,σ' ευχαριστώ πολύ για τη απάντησή σου.
Λοιπόν κύριοι,μια τελευταία βοήθεια.
Όποιος έχει χρόνο,ας τσεκάρει μία το λινκ που παραθέτω,είναι σύγκριση της lg50pv350 και της lg50pk550, προσωπικά βλέπω κάποιες ελλείψεις στην pv350,αλλά και κάποια συν,οπότε ας πει τη γνώμη του και κάποιος από εσάς πάνω σ' αυτό το συγκριτικό.Ευχαριστώ και πάλι.
Ξέχασα να βάλω το λινκ,αλλά το πόσταρε ούτως ή άλλως ο Βασίλης,σ ευχαριστώ πολύ για όλο το ψάξιμο που έριξες φίλε μου.

Last edited:
εμμ..στο κουτάκι με τα χαρακτηριστικά που πόσταρε ο Βασίλης,το πρώτο χαρακτηριστικό που δεν είναι τικαρισμένο στην pv350,είναι το σηματάκι του fullhd?

εμμ..στο κουτάκι με τα χαρακτηριστικά που πόσταρε ο Βασίλης,το πρώτο χαρακτηριστικό που δεν είναι τικαρισμένο στην pv350,είναι το σηματάκι του fullhd?

Η εικόνα που έχει το flatpanelshd λέει οτι η PV350 δεν είναι FullHD κάτι το οποίο δεν ισχύει...

http://www.lg.com/gr/tv-audio-video/television/LG-plasma-tv-50PV350.jsp

Ρε παιδια η σειρα PV250 δεν υπαρχει στο πινακακι του flatpanelshd και στο γαλλικο site της LG υπαρχει http://www.lg.com/fr/tv-audio-video/televiseurs/tv-plasma/LG-60PV250.jsp θα ερθει αραγε εδω? Γιατι την κοβω σε πολυ καλη τιμη γυρο στα 1200-1300 η 60αρα και κανενα 600-650 η 50αρα αν εχει.

το άρθρο του flatpanelshd είναι σχετικά παλιό και είναι μόνο για τις σειρές.
τα χαρακτηριστικά από το σαιτ της lg καλύτερα.

η pv350 είναι fullhd.

πάντως στο ελληνικό site δεν υπάρχει. βέβαια υπάρχει ακόμη η pk250 και μπορεί να μην έχει περαστεί ακόμα η pv250. ίσως έρθει αργότερα.
πάντως τάχει καταφέρει έτσι η lg ώστε να έχει πρόταση πλάσμα κάθε 100-150 ευρώ διαφορά budget. πολλά μοντέλα από τα 400κάτι των 42 hd ready έως τα 2000+ των 60 3d.

Καλημέρα σε όλους, κατά 90% έχω καταλήξει στην pv350(αφήνω ένα παραθυράκι για την pk550),το μόνο που με απασχολεί στην pv350 είναι η απουσία από τα χαρακτηριστικά της ,mpeg2/4 αν αυτό σημαίνει κάτι.

κι εγώ για την pk550 πήγαινα αλλά μόλις έμαθα οτι αντικαθίσταται από την pv350 το ξανασκέφτηκα.
το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι η pv350 δεν είναι THX και φυσικά οτι δεν υπάρχει πουθενά να τη δω πρώτα.
παρεπιπτόντως μήπως ξέρει κανείς τι είναι το Protective Skin Glass?