Αγορά tv με συγκεκριμένες απαιτήσεις

lizalex

New member
30 July 2009
3
Θα ήθελα τις προτάσεις σας για την αγορά μίας τηλεόρασης με τα εξής χαρακτηριστικά και τις εξής απαιτήσεις:
1) απόσταση θέασης: 2,20
2) χρήση: 90% τηλεοπτικό πρόγραμμα(κυρίως αγώνες) και 10% dvd (όχι παιχνίδια, όχι σύνδεση με υπολογιστή)
3) ώρες χρήσης: λίγες, δεν θα λειτουργεί όλη μέρα και κάθε μέρα (το αναφέρω για λόγους κατανάλωσης και άλλων ενδεχόμενων προβλημάτων λόγω πολύωρης θέασης)
4) διαθέσιμα χρήματα: λίγα-με δεδομένο τις περιορισμένες απαιτήσεις
Από όσα άλλα νήματα έχω διαβάσει και έχω καταλάβει, για τη συγκεκριμένη χρήση προτιμάται τηλεόραση plasma. Σωστά; και αν μιλάμε για entry μοντέλα, οδηγούμαστε σε κάτι μεταξύ panasonic x10 και lg pq.
ερωτήματα:
1) ποιες οι προτάσεις σας; είτε μεταξύ των παραπάνω μοντέλων είτε άλλων είτε plasma είτε lcd...
2) πόσες ίντσες;
3) αν αξίζει κανείς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να θεωρήσει ως σημαντικό κριτήριο για την αγορά την ύπαρξη κωδικοποιητή για τα νέα ψηφιακά κανάλια (που έρχονται, άραγε πότε;). Το αναφέρω γιατί μεταξύ των δύο μοντέλων που ανέφερα μόνο της lg έχει...

έχω πάρει την 42PQ2000 εδώ και 3 μέρες και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Για την χρήση που την θες, συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Η εντύπωσή μου είναι πως η κίνηση και κυρίως τα χρώματα είναι πιο φυσικά απ'οτι στις (budget) LCD, φέρνουν περισσότερο στην CRT εικόνα.

αν θες και MPEG4 δέκτη, πάρε την 3000 ή την 6000

πιστεύω πως στα λεφτά τους είναι best value for money.

Και γω τη 42" (panasonic 42px8) στα ~2,5 την έχω... (και ομολογώ ότι δε θα με χάλαγε καθόλου μεγαλύτερη).

Για τον δέκτη σαφώς (αν και δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα χρειαστείς εξωτερικό δέκτη αργότερα) θα προτιμούσα αν έπαιρνα τώρα να είχε και mpeg 4.