Αγορά TV μέχρι 46" και 700..

nameless1

New member
17 March 2014
12
Καλησπέρα σε όλους,

σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά τηλεόρασης 46" με τιμή μέχρι 700.. η απόσταση θέασης είναι κάτι λιγότερο από 3 μέτρα οπότε νομίζω πως θα με καλύψουν οι ίντσες.

εκτός από τηλεόραση θα την χρησιμοποιώ για gaming από xbox και σειρές/ταινίες.. το 3d δεν με ενδιαφέρει τόσο, αλλά οι δυνατότητες δικτύωσης αρκετά (wifi, dlna κλπ)

με βάση τα παραπάνω και με μια - σύντομη - έρευνα αγοράς κατέληξα στην Samsung LED 46'' UE46F6320AW. Διάβασα και το σχετικό νήμα εδώ στο forum και δεν είδα κάτι αρνητικό..

έχετε να μου προτείνεται κάτι άλλο με αυτά τα χαρακτηριστικά και σε αυτή την τιμή? υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω?
είμαι ανοικτός σε όλες τις προτάσεις!!
ευχαριστώ πολύ!

Στα λεφτα σου ειναι η F6400 πολυ καλη επιλογη...
Δεν ειναι και οτι καλυτερο βεβαια για το xbox, αλλα αφου θες και δυνατοτητες smart, γινεται μονοδρομος...

Στα λεφτα σου ειναι η F6400 πολυ καλη επιλογη...
Δεν ειναι και οτι καλυτερο βεβαια για το xbox, αλλα αφου θες και δυνατοτητες smart, γινεται μονοδρομος...

θα έχω θέματα με framerate δηλαδή?? δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα apps και ο browser αλλά να μπορώ να την έχω στο δίκτυο ασύρματα, να συνδέω tablets και smartphones για video streaming και youtube..
οπότε αν έχεις κάποια εναλλακτική, πες μου να την μελετήσω!

Γιατί να έχεις πρόβλημα στο framerate ? :smile: Μια χαρά είναι και οι δύο επιλογές, υπάρχουν όμως και άλλες με χαμηλότερο lag. Συνολικά όμως, θα σε αφήσουν ικανοποιημένο και οι δύο.

Οχι, με framerate εννοειται με καμια TV δε θα εχεις θεμα...

Απλα εχει "μετριο" input lag (δηλαδη την υστεριση απο τοτε που πατας κατι στο χειριστηριο εως οτου το δεις να γινεται στην οθονη). Αυτη η υστερηση μπορει να μην σου ειναι καν αντιληπτη αλλα μπορει και να σε εκνευρισει αρκετα...ειναι λιγο υποκειμενικο το ποσο ευαισθητος θα εισαι, αλλα αν το gaming ειναι βασικος λογος αγορας και δεν μπορεις να την τεσταρεις, τοτε γενικα καλο ειναι να προσεξεις να ειναι οσο μικροτερο γινεται το input lag.
Οποτε ας πουμε η συγκεκριμενη εχει ~ 42ms καθυστερηση. Αυτο ειναι ενα μετριο νουμερο, οτιδηποτε κατω απο 30 ειναι πολυ καλο, και κατω απο 20 κορυφαιο. Σε samsung για να πεσεις κατω απο 30 πρεπει να πας σε F5000, που εχουν 28ms, αλλα εκει θυσιαζεις τo smart, και δυστυχως αυτη τη στιγμη δεν εχει τη "σωστη" τιμη....δηλαδη τα Χριστουγεννα επαιζε η 46F5000 στα 499 για κανα 20ημερο, και τον Ιανουαριο επαισε ακομα και στα 469 για λιγο! Οποτε ειναι λιγο τραγικο τωρα να δωσεις 550 και ενω βγαινουν τα νεα μοντελα...και δε μπορω να την προτεινω...
Αλλιως οι "βασιλιαδες" του gaming την περασμενη χρονια ηταν οι sony και πρεπει να πας εκει, αλλα δυστυχως δεν παιζει κατι σε 46αρα που θες. Η 46W905 ειναι απο αλλο πλανητη και πανακριβη, η 46R4 που εχει φοβερη τιμη αυτη τη στιγμη στα 480, την προτεινω ανεπιφυλακτα, αλλα δεν κερδιζεις κατι στο θεμα gaming γιατι ειναι η μονη σειρα sony που δεν ειναι καλη (παλι στα 40ms θα εισαι) και αυτη που θα επρεπε να κοιτας παει απο 42 σε 50 κατευθειαν (W6)...

Παντως παιζει και πολυ ρολο ποση βαρυτητα βαζεις στο gaming, γιατι μπορει τα 42ms να μη σου ειναι προβλημα, και κατα τ'αλλα η 46F6400 ειναι καλυτερη σαν τηλεοραση ΠΑΝΤΟΥ σε σχεση με ολες τις παραπανω, και παιρνεις και το 3D σου, και τα 100hz και πολυ καλο smart κλπ και ας μη τα χρειαζεσαι τοσο...οποτε ελπιζω να μη σε τρομαξα οτι θα ειναι χαλια στο xbox πχ ή κατι τετοιο...

Οχι, με framerate εννοειται με καμια TV δε θα εχεις θεμα...

Απλα εχει "μετριο" input lag (δηλαδη την υστεριση απο τοτε που πατας κατι στο χειριστηριο εως οτου το δεις να γινεται στην οθονη). Αυτη η υστερηση μπορει να μην σου ειναι καν αντιληπτη αλλα μπορει και να σε εκνευρισει αρκετα...ειναι λιγο υποκειμενικο το ποσο ευαισθητος θα εισαι, αλλα αν το gaming ειναι βασικος λογος αγορας και δεν μπορεις να την τεσταρεις, τοτε γενικα καλο ειναι να προσεξεις να ειναι οσο μικροτερο γινεται το input lag.
Οποτε ας πουμε η συγκεκριμενη εχει ~ 42ms καθυστερηση. Αυτο ειναι ενα μετριο νουμερο, οτιδηποτε κατω απο 30 ειναι πολυ καλο, και κατω απο 20 κορυφαιο. Σε samsung για να πεσεις κατω απο 30 πρεπει να πας σε F5000, που εχουν 28ms, αλλα εκει θυσιαζεις τo smart, και δυστυχως αυτη τη στιγμη δεν εχει τη "σωστη" τιμη....δηλαδη τα Χριστουγεννα επαιζε η 46F5000 στα 499 για κανα 20ημερο, και τον Ιανουαριο επαισε ακομα και στα 469 για λιγο! Οποτε ειναι λιγο τραγικο τωρα να δωσεις 550 και ενω βγαινουν τα νεα μοντελα...και δε μπορω να την προτεινω...
Αλλιως οι "βασιλιαδες" του gaming την περασμενη χρονια ηταν οι sony και πρεπει να πας εκει, αλλα δυστυχως δεν παιζει κατι σε 46αρα που θες. Η 46W905 ειναι απο αλλο πλανητη και πανακριβη, η 46R4 που εχει φοβερη τιμη αυτη τη στιγμη στα 480, την προτεινω ανεπιφυλακτα, αλλα δεν κερδιζεις κατι στο θεμα gaming γιατι ειναι η μονη σειρα sony που δεν ειναι καλη (παλι στα 40ms θα εισαι) και αυτη που θα επρεπε να κοιτας παει απο 42 σε 50 κατευθειαν (W6)...

Παντως παιζει και πολυ ρολο ποση βαρυτητα βαζεις στο gaming, γιατι μπορει τα 42ms να μη σου ειναι προβλημα, και κατα τ'αλλα η 46F6400 ειναι καλυτερη σαν τηλεοραση ΠΑΝΤΟΥ σε σχεση με ολες τις παραπανω, και παιρνεις και το 3D σου, και τα 100hz και πολυ καλο smart κλπ και ας μη τα χρειαζεσαι τοσο...οποτε ελπιζω να μη σε τρομαξα οτι θα ειναι χαλια στο xbox πχ ή κατι τετοιο...

κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ για τις επεξηγήσεις :D
νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα με το lag, έτσι νομίζω τουλάχιστον..άρα πάω για samsung!!
η f6400 με την f6320 που ανέφερα παραπάνω έχουν ουσιαστικές διαφορές?? απλά επειδή την 2η την βρίσκω πιο εύκολα και με πιο γρήγορη παράδοση

update: πήγα χθες να δοκιμάσω κυρίως την απόσταση για το αν θα με καλύπτουν οι 46".. όπως προείπα, η απόσταση θέασης στο σπίτι είναι περίπου 3 μέτρα. όπως είδα χθες τα πράγματα έχω την εντύπωση ότι ειδικά στις ταινίες δεν θα με καλύψουν οι 46" :( μήπως πρέπει να κοιτάξω 50" ή 55" καταλαβαίνω ότι το budget προφανώς θα ανέβει..άρα μιλάμε για 900 περίπου.

δεν έχω "κόλλημα" με κάποια συγκεκριμένη μάρκα, απλά από την μέχρι τώρα εμπειρία μου και ότι έχω διαβάσει νομίζω θα πρέπει να πάω προς Samsung, LG ή Sony αν και οι τελευταίες μάλλον βγαίνουν εκτός λόγω budget.. :S

σε αυτά τα λεφτά λοιπόν αξίζει η Samsung UE55F6400? ή μπορώ να βρω κάποια με καλύτερα χαρακτηριστικά ως προς το input lag και τον ρυθμό ανανέωσης?
επίσης να πάω στις 55" η θα είναι πολλές για καθημερινή χρήση και να προτιμήσω τις 50" ?
sorry αν σας μπερδεύω αλλά έχω μπερδευτεί και εγώ :P

Last edited:
Αν η κύρια χρήση είναι θέαση ταινιών HD τότε όχι απλά προτείνεται αλλά επιβάλλεται να πας σε 55" , για τα κανάλια της DIGEA και 46" σου είναι υπεραρκετή.

Αν η κύρια χρήση είναι θέαση ταινιών HD τότε όχι απλά προτείνεται αλλά επιβάλλεται να πας σε 55" , για τα κανάλια της DIGEA και 46" σου είναι υπεραρκετή.

ταινίες και σειρές είναι η βασική χρήση, μετά gaming, και μετά συμβατική tv..το μόνο που φοβάμαι είναι μην μπουκώσει ο χώρος και μετά το μετανιώσω :P φαντάσου ο χώρος που θα μπει είναι 1,60 σε μήκος και οι 55" είναι περίπου 1,20.. όχι τίποτα άλλο αλλά από τη μία μεριά έχει σώμα καλοριφέρ και από την άλλη τζάκι, μην την ψήσω την κακομοίρα τον χειμώνα, τόσα λεφτά θα δώσω :P

άρα να κοιτάξω σοβαρά την 55" την samsung F6400 εε? νομίζω υπάρχει και σε καλή τιμή αυτή την περίοδο! wifi dlna κλπ υποστηρίζει κανονικά να φανταστώ όπως και το μικρότερο μοντέλο εε?

αν δεν σας κάνει κόπο προτείνεται μου και μία 50" να την έχω στα υπ' όψιν μήπως και πάω σε αυτές τις ίντσες λόγω χώρου και μόνο..ευχαριστώ πολύ!!!