Αγορά TV μέχρι € 1100. Προβληματισμός με απόσταση θέασης.

pppanos

New member
29 June 2012
8
Καλησπέρα κι από εμένα κι ευχαριστώ για τις ήδη πολλές πληροφορίες που έχω διαβάσει στο forum.

Έχω καταλήξει από αυτά που διαβασά και ψιλό-είδα με budget 1000-1100 ευρώ στις Sony KDL-46HX750, Sony KDL-46HX850 (ανεβαίνοντας όμως αρκετα και ξεχνιέται και το budget και το vfm), Samsung PS51E6500, Panasonic TX-P50ST50E. Με το κυρίως δίλημμα μεταξύ 750 και Samsung. Η panasonic με τα προβλήματα που διάβασα θα μείνει πόθος...

Χρήση: Ταινίες/Αθλητικά και λιγότερο τηλεοπτικά κανάλια (70-30)
3d: θα ήθελα να υπάρχει αλλά δεν θα ψάξω για το καλύτερο.
Παίχνίδια μόνο αν προκύψει κάποια μεταστροφή στο μέλλον...
Όλα τα υπόλοιπα καλοδεχούμενα. Player έχω καταλάβει πως θα πρέπει να αγοράσω.
Απόσταση θέασης από 2 - 3.40 μέτρα (γωνιακός καναπές). Στα 3.4m είναι οι σε ευθεία θέσεις από την τηλεόραση.

Κυρίως με ενδιαφέρει η ποιότητα σε 2d.

Πρόβλημα ο χώρος και κυρίος τα 80cm μέγιστου ύψους που χωράει η σύνθεση του σαλονιού που κάνουν τις πλάσμα οριακές/δυασανόλογες οπτικά στο χώρο.

Μπήκα εδώ http://www.hdtvtest.co.uk/Article/How-Far-Should-I-Sit.php και είδα το θέμα απόστασης και μεγέθους. Αφου προκύπτει ότι (αν έχω καταλάβει σωστα) για 1080p οι 46 ιντσες είναι για 2 μέτρα και οι 50-51 για 2.1 μέτρα μήπως πρέπει να μην σκεφτώ καν το θέμα της 50αρας και άρα τον προβληματισμό του χώρου και να πάω κατευθείαν στην 46ΗΧ750; Αφού οπτικά δεν θα καταλάβω καμία διαφορά σε ποιότητα εικόνας σε αυτή την απόσταση (κυρίως στα 3,4 μέτρα) όσο καλύτερες (46ΗΧ850) ή μεγαλύτερες (πλάσμα) και αν είναι.

Τελευταίο και δεν σας κουράζω άλλο. Πως βγαίνει μία τηλεόραση highly recommended όταν παρουσιάζει τόσα προβλήματα στο πανελ της (ST50). Είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα ή εξετάζεται μόνο η απόδοση της τηλεόρασης στα test;;;

Ευχαριστώ για την υπομονή του διαβάσματος :BDBDG54:

Απάντηση: Αγορά TV μέχρι 1100. Προβληματισμός με απόσταση θέασης.

Αν θέλεις καλό value for money κοίτα τη Samsung E550. Χωρίς τη βάση χωράει κανονικά, δε ξέρω κατά πόσο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια επιτοίχια βάση ανεξάρτητα από την επιλογή που θα κάνεις.

Re: Απάντηση: Αγορά TV μέχρι 1100. Προβληματισμός με απόσταση θέασης.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα να πάω σε 50αρα κι ας μην καταλαβαίνω στο μάτι καμία διαφορά σε ποιότητα εικόνας??

Σε άλλη σου απάντηση στο forum αναφέρεις ότι όλες οι πλάσμα είναι 100 hz (!!). Κι εγώ που νόμιζα ότι αυτές τουλάχιστον που αναφερουν 600 hz είναι πραγματικά.

Λόγω μάυρου έχουν καλύτερη εικόνα δηλαδή? Γιατί η HX750 είναι 200 hz...

Όλες οι plasma στα 100 και οι LCD στα 50, 100 και 200. Ότι βλέπεις πάνω από αυτά τα νούμερα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Απάντηση: Αγορά TV μέχρι 1100. Προβληματισμός με απόσταση θέασης.

Αφου θα διαθεσεις γυρω στα 1000-1100, παρε την PS51E6500. Θα εχει καλυτερη αποδοση και λιγοτερες ανακλασεις σε σχεση με την Ε550, εαν ο χωρος σου ειναι φωτεινος ή αν εχεις κανενα παραθυρο απεναντι.

Re: Απάντηση: Αγορά TV μέχρι 1100. Προβληματισμός με απόσταση θέασης.

Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που την σκέφτομαι πιο πολύ από την 550 που μου προτείνει ο Μιχάλης. Αν και δεν ξέρω αν είναι τόσο ανησυχητικές οι ανακλάσεις της 550. Στα MM συγγρού που τις είδα δεν μπορεσα να καταλάβω πολλά και λόγω συνθηκών, φωτεινό περιβάλλον, και λόγω του ότι δεν ήταν διπλα δίπλα.

Για να μπορώ να συνδεθώ με τον υπολογιστή και να βλέπω ταινίες το wifi ειναι αυτό που θα χρησιμοποιήσω ή το dlna? H μία το χει η άλλη όχι (550 wifi ready).

Πιστεψε με, οι ανακλασεις της 550 ειναι πολυ εντονες. Ειδικα την ημερα. Στο λεω γιατι την εχω.

Ευχαριστώ Chris, να μειώνω τουλάχιστον τα διλήμματα που έχω.

Αν δεν την φοβόμουν ότι θα μου βγει θηρίο η 51Ε6500 για το χώρο που έχω μου φαίνεται πως θα είχα ήδη καταλήξει. Γι αυτό όμως σκέφτομαι σοβαρά την 46HX750. Ίσως είναι πιο πολύ στα κυβικά του χώρου μου. Εδώ κολλάω...

Δεν έχουν πολύ διαφορά στο μέγεθος. Απλά κοίτα πως θα την τοποθετήσεις γιατί ίσως με τη βάση δεν χωράει.