Αγορά TV μόνο για ταινίες

babel

New member
2 January 2017
2
Καλή χρονιά σε όλους!

Ψάχνω τηλεόραση για ταινίες 40"-55", 400-500 . Απόσταση 2.5 - 4 μέτρα το πολύ. Στην αρχή ψαχνόμουν για προβολέα αλλά έχει πολλές παραμέτρους και δεν θέλω να μπω σε τόση διαδικασία και έξοδα και στο τέλος να έχω πάρει κάτι που δεν με καλύπτει/στήνεται σωστά για τον χώρο μου.

Συνήθως προτιμώ "απλές" ταινίες, χωρίς πολλά πιστολίδια, εκρήξεις κλπ. και σκοπεύω να τις βλέπω το βράδυ σε σκοτεινό σχετικά δωμάτιο. Αυτό πώς μεταφράζεται σε απαιτήσεις χαρακτηριστικών; Ότι δεν με ενδιαφέρει ο ρυθμός ανανέωσης αλλά να είναι VA panel για να έχω καλύτερο μαύρο; Ίσως να τα έχω μπουρδουκλώσει αλλά διαβάζω σκόρπια από δω και εκεί οπότε θέλω να τα βάλω σε μια σειρά και να τα σιγουρέψω:

1. Τα VA panel είναι καλύτερα από τα IPS για ταινίες αν δεν σε ενδιαφέρει τόσο η γωνία θέασης λόγω καλύετρου μαύρου. Αλήθεια πώς ψάχνω στο skroutz για VA panel; Δεν το χει στα φίλτρα και όταν βάζω "τηλεόραση va (panel)" μου βγάζει μόνο λίγα TV-monitor εώς 25".

2. 4Κ περιεχόμενο δεν υπάρχει ακόμα αλλά και να υπάρξει στο μέλλον δεν θα με πολυενδιαφέρει για το είδος ταινιών που βλέπω μέχρι να γίνει mainstream.

3. Aν είναι smart θα μπορεί να παίζει ταινίες με .srt υπότιτλους από στικάκι/εξωτερικό σκληρό. Αλήθεια αν ο σκληρός είναι διαμορφωμένος σε macOS filesystem το βλέπουν κανονικά οι τηλεοράσεις;

Αυτά τα ολίγα

Last edited:
Με 2.5 μέτρα ελάχιστη απόσταση θέασης καλό είναι να πας σε 50" τουλάχιστον και ιδανικό σε 55" εφόσον το επιτρέπει το budget. Με έως 500 ευρώ πάντως, δύσκολα θα ξεπεράσεις τις 48"-49", για κάποια όπως τη Sony WD650.

Re: Απάντηση: Αγορά TV μόνο για ταινίες

Με 2.5 μέτρα ελάχιστη απόσταση θέασης καλό είναι να πας σε 50" τουλάχιστον και ιδανικό σε 55" εφόσον το επιτρέπει το budget. Με έως 500 ευρώ πάντως, δύσκολα θα ξεπεράσεις τις 48"-49", για κάποια όπως τη Sony WD650.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Η Sony καλή φαίνεται αν και έχει μεγάλη βάση και δεν θα βολέψει με το έπιπλο. Οι Sony έχουν media player που να διαβάζει .srt υπότιτλους από στικάκι; Είχα μείνει στο ότι η Samsung το έκαναν απροβλημάτιστα αυτό αλλά έχουν περάσε χρόνια από τότε, μπορεί να άλλαξε η κατάσταση.

Η Samsung UE49K5500 τι λέει; Την είχε ο Κωτσόβολος στα 449 μέχρι προχθές αλλά ξανα ανέβηκε :(

Οι περισσότεροι ενσωματωμένοι players είναι αρκετοί αξιόλογοι πλέον, αν και δεν υποστηρίζουν όλα τα formats ήχου και εικόνας. Με τους υπότιτλους όμως, συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα. Καλή είναι και η K5500, ενώ η WD650 παίζει στα 450 ευρώ για την ώρα. Άμα μπορείς, ανέβασε το budget για κάποια μεγαλύτερη.