Αγορά TV/Player/Ενισχυτή/Ηχείων για Home Cinema

sakis2011

New member
25 July 2011
31
Αθήνα
Γεια σας και καλώς σας βρήκα!

Πρόκειται να στήσω το πρώτο μου Home Cinema και σκέφτομαι να διαθέσω ένα σοβαρό (για μένα) ποσό, της τάξης των 4-4,5Κ. Μετά από ένα ψάξιμο στο Internet και διάβασμα τεχνικών περιοδικών, κατάλαβα κάποια πράγματα και κατέληξα σε κάποιες επιλογές τις οποίες όμως θα ήθελα να συζητήσω και μαζί σας, πριν πάω να τα "σκάσω".

Ο χώρος μου είναι ένα μακρόστενο σαλόνι περίπου 6x3,3m σε μια πολυκατοικία. Περίπου 20 τετραγωνικά δηλαδή. Θα το χρησιμοποιώ κυρίως για ταινίες και λιγότερο για μουσική. Η τηλεόραση θα τοποθετηθεί στη μικρή διάσταση και απέναντί της ο καναπές των θεατών που θα ακουμπά στον τοίχο (τα πίσω ηχεία δεν μπορούν να μπουν πίσω από τον καναπέ). έχω υπολογίσει απόσταση οθόνης από τα μάτια των θεατών γύρω στα 2,8m. Σκέφτομαι να αγοράσω τα εξής:

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Σκέφτομαι την Samsung UE55D8000 (γύρω στα 2200)

Νομίζω ότι είναι καλύτερη από την LG 55LX9500 ενώ αποφάσισα να μην ασχοληθώ με λύσεις με παθητικά γυαλιά (LG 55LW650S).

ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ
Μάλλον τον Denon AVR-1912 (γύρω στα 650)

Toν προτιμώ από τον 1911 καθώς έχω iphone και θα πάρω ipad, οπότε θα χρησιμοποιήσω το AirPlay.

3D BLU RAY PLAYER
Εδώ δεν έχω τόσο κατασταλαγμένη άποψη. Σκέφτομαι να πάρω ή το Panasonic DMP-BDT300 (500) που προτείνουν οι περισσότεροι ή το Samsung BD-D8200 (350) που έχει και εγγραφή και θα ταιριάζει με την τηλεόραση. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί το BDT310 που είναι νεώτερο κάνει μόνο 220. Πού υστερεί;

Από τον Player θέλω να έχει όσο το δυνατό καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου και να παίζει πολλά φορμά (πχ mkv που θα κατεβάζω αλλά και τα παλιότερα divx/xvid κλπ) , αναγνωρίζοντας και εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους.

ΗΧΕΙΑ
Εδώ είμαι ακόμα χειρότερα μπερδεμένος. Θέλω αποδοτικά ηχεία και μάλλον μικρά (όχι δαπέδου). Έχω δει τα B&W MT-25 (1140) και τα Canton Movie CD 102 (450). Ποια από αυτά (ή άλλα) θα προτείνατε για το χώρο μου; Τα 2 περιφερειακά ηχεία σκέφτομαι ότι πρέπει να τοποθετηθούν στον τοίχο πίσω από τον καναπέ, αριστερά και δεξιά από τα άκρα του. Θα προτιμούσα να είναι ασύρματα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Γίνεται στα παραπάνω ηχεία με κάποιο πρόσθετο εξάρτημα ή πρέπει να πάμε σε άλλα ηχεία;

Ελπίζω μη σας κούρασα. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Όταν, με το καλό, στήσω το σύστημα στο οποίο θα καταλήξω, θα σας γράψω εντυπώσεις που ίσως βοηθήσουν κάποιον που θέλει να πάρει κάποιο από τα μηχανήματα που θα έχω αγοράσει.

Καλημέρα και καλώς ήρθες!

3D BLU RAY PLAYER
Εδώ δεν έχω τόσο κατασταλαγμένη άποψη. Σκέφτομαι να πάρω ή το Panasonic DMP-BDT300 (500) που προτείνουν οι περισσότεροι ή το Samsung BD-D8200 (350) που έχει και εγγραφή και θα ταιριάζει με την τηλεόραση. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί το BDT310 που είναι νεώτερο κάνει μόνο 220.

Το BDT-310 θα σε καλύψει απόλυτα .....

ΗΧΕΙΑ
Εδώ είμαι ακόμα χειρότερα μπερδεμένος. Θέλω αποδοτικά ηχεία και μάλλον μικρά (όχι δαπέδου). Έχω δει τα B&W MT-25 (1140) και τα Canton Movie CD 102 (450). Ποια από αυτά (ή άλλα) θα προτείνατε για το χώρο μου;

Αν προσανατολίζεσαι σε μικρά ηχεία δορυφόρους, εκτός των B&W μπορείς να δεις και τα εξής:

http://www.skroutz.gr/s/285064/Focal-Dome-5-1.html

http://www.skroutz.gr/s/349461/Mirage-Nanosat-5-1.html

http://www.skroutz.gr/s/349465/Mirage-MX-5-1-Home-Theater-System.html

http://www.skroutz.gr/s/282139/Kef-KHT3005se.html

Τα 2 περιφερειακά ηχεία σκέφτομαι ότι πρέπει να τοποθετηθούν στον τοίχο πίσω από τον καναπέ, αριστερά και δεξιά από τα άκρα του.

Οπως η διάταξη του σχήματος:

speakerplacement-5-1.gif

Θα προτιμούσα να είναι ασύρματα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Γίνεται στα παραπάνω ηχεία με κάποιο πρόσθετο εξάρτημα ή πρέπει να πάμε σε άλλα ηχεία;

Γίνονται ασύρματα με συσκευές όπως οι παρακάτω:

http://www.kef.com/GB/SurroundSound/Wireless/Wireless

http://www.crystalaudio.gr/ProductC...ayWl8g6pYqB84l9Btm5bW+4TlY0kMRKAEsdGOjkf8drYg==

http://www.crystalaudio.gr/ProductCatalog/Accessories/Wireless/Monoblock.aspx

Γεια σας και καλώς σας βρήκα!

Πρόκειται να στήσω το πρώτο μου Home Cinema και σκέφτομαι να διαθέσω ένα σοβαρό (για μένα) ποσό, της τάξης των 4-4,5Κ. Μετά από ένα ψάξιμο στο Internet και διάβασμα τεχνικών περιοδικών, κατάλαβα κάποια πράγματα και κατέληξα σε κάποιες επιλογές τις οποίες όμως θα ήθελα να συζητήσω και μαζί σας, πριν πάω να τα "σκάσω".

Ο χώρος μου είναι ένα μακρόστενο σαλόνι περίπου 6x3,3m σε μια πολυκατοικία. Περίπου 20 τετραγωνικά δηλαδή. Θα το χρησιμοποιώ κυρίως για ταινίες και λιγότερο για μουσική. Η τηλεόραση θα τοποθετηθεί στη μικρή διάσταση και απέναντί της ο καναπές των θεατών που θα ακουμπά στον τοίχο (τα πίσω ηχεία δεν μπορούν να μπουν πίσω από τον καναπέ). έχω υπολογίσει απόσταση οθόνης από τα μάτια των θεατών γύρω στα 2,8m. Σκέφτομαι να αγοράσω τα εξής:

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Σκέφτομαι την Samsung UE55D8000 (γύρω στα 2200)

Νομίζω ότι είναι καλύτερη από την LG 55LX9500 ενώ αποφάσισα να μην ασχοληθώ με λύσεις με παθητικά γυαλιά (LG 55LW650S).

ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ
Μάλλον τον Denon AVR-1912 (γύρω στα 650)

Toν προτιμώ από τον 1911 καθώς έχω iphone και θα πάρω ipad, οπότε θα χρησιμοποιήσω το AirPlay.

3D BLU RAY PLAYER
Εδώ δεν έχω τόσο κατασταλαγμένη άποψη. Σκέφτομαι να πάρω ή το Panasonic DMP-BDT300 (500) που προτείνουν οι περισσότεροι ή το Samsung BD-D8200 (350) που έχει και εγγραφή και θα ταιριάζει με την τηλεόραση. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί το BDT310 που είναι νεώτερο κάνει μόνο 220. Πού υστερεί;

Από τον Player θέλω να έχει όσο το δυνατό καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου και να παίζει πολλά φορμά (πχ mkv που θα κατεβάζω αλλά και τα παλιότερα divx/xvid κλπ) , αναγνωρίζοντας και εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους.

ΗΧΕΙΑ
Εδώ είμαι ακόμα χειρότερα μπερδεμένος. Θέλω αποδοτικά ηχεία και μάλλον μικρά (όχι δαπέδου). Έχω δει τα B&W MT-25 (1140) και τα Canton Movie CD 102 (450). Ποια από αυτά (ή άλλα) θα προτείνατε για το χώρο μου; Τα 2 περιφερειακά ηχεία σκέφτομαι ότι πρέπει να τοποθετηθούν στον τοίχο πίσω από τον καναπέ, αριστερά και δεξιά από τα άκρα του. Θα προτιμούσα να είναι ασύρματα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Γίνεται στα παραπάνω ηχεία με κάποιο πρόσθετο εξάρτημα ή πρέπει να πάμε σε άλλα ηχεία;

Ελπίζω μη σας κούρασα. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Όταν, με το καλό, στήσω το σύστημα στο οποίο θα καταλήξω, θα σας γράψω εντυπώσεις που ίσως βοηθήσουν κάποιον που θέλει να πάρει κάποιο από τα μηχανήματα που θα έχω αγοράσει.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Στην θέση σου θα κοίταγα και σε plasma την Panasonic VT30

ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ
Κάτι σε pioneer

ΗΧΕΙΑ
Κοίτα και τα Klipsch

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, προσπάθησε να δεις την τηλεόραση που σκέφτεσαι να πάρεις πριν την αγορά της. Ιδανικά σε συνθήκες συνθήκες φωτισμού παρόμοιες με οικιακές.

Οι 55 ίντσες θα είναι σούπερ για θέαση ταινιών από τα 2.8 μέτρα, αλλα δεν υπάρχει τηλεόραση χωρίς ατέλειες/προβληματάκια (και η μικρή απόσταση θα τα μεγενθύνει) οπότε προσπάθησε να καταλήξεις με κάποια συσκευή της οποίας τα μειονεκτήματα δεν θα σε ενοχλούν.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

kblachos, σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου και για το σχεδιάγραμμα. Έχεις τοποθετήσει τα Left-Right με γωνία 22-30 μοιρών σε σχέση με το κεντρικό (εγώ νόμιζα ότι θα μπουν παράλληλα, 0 μοίρες δηλαδή σε σχέση με το κεντρικό) και τα πίσω ηχεία με γωνία 90 μοιρών (ενώ εγώ θα τα έβαζα με γωνία 180 μοιρών, να δείχνουν προς τον τοίχο που είναι η τηλεόραση). Κατάλαβα ότι όλα τα ηχεία πρέπει να δείχνουν το κεντρικό θεατή. Για την ασύρματη λύση, κατάλαβα ότι θέλω 400-500 ευρώ παραπάνω.

FragoulisNaval, τα Klipsch μου φαίνονται μεγάλα για το χώρο μου. Τα πίσω ηχεία θα τα βάλω στερεώσω στον τοίχο με κάποια βάση ενώ τα μπροστινά θα μπουν πάνω στο έπιπλο που θα είναι η τηλεόραση (το sub βέβαια θα πάει στο πάτωμα).

Για τα Samsung BD-D8200/8500/8900, τι γνώμη έχετε ως Player;

Εφόσον ο καναπές θα ακουμπάει στον τοίχο και δεν θα μπορείς να βάλεις ηχεία πίσω του, μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα παίρνοντας έναν 5.1 ενισχυτή και όχι 7.1 που διάλεξες.

jimakosk, σκέφτομαι ότι τον 7.1 ενισχυτή θα μπορώ να τον χρησιμοποιώ και αργότερα που θα αλλάξω σπίτι (και θα φροντίσω να έχω χώρο πίσω από τον καναπέ) και πιθανότατα θα έχουν αυξηθεί οι ταινίες με ήχο 7.1, οπότε τότε απλώς θα χρειάζεται να πάρω 2 έξτρα ηχεία.