ΑΓΟΡΑ UHD TV 55'-60'

myth0s

New member
28 April 2015
6
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!

ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΚΟΜΟΙΖΩ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΩ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΧΩ ΧΩΡΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ 55'-60'. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ FUTURE-PROOF ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΠΑΡΩ UHD TV. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕ ΤΑΙΝΕΙΕΣ ΚΤΛ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΤΟ BUDGET ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 1,500 -2,000 ΕΥΡΩ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΠΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ HIGH END (ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ 2014) ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΙΜΩΝ? ΚΟΙΤΑΩ ΤΟ ΣΚΡΟΥΤΖ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΚΡΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥς ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑ.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ: HD MOVIES ΑΠΟ HDD KAI ΑPPLE TV, AΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΤΕ ΤV (HD), PLAYSTATION 4 ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ TV.

ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ:), ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΜΕ ΕΠΙΡΕΑΖΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ. ΟΠΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΕ UHD & HD, ΤΟ SMART ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ CONNECTIVITY ME ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ 3D ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ..GOOD TO HAVE ΔΗΛΑΔΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΩ ΠΟΛΥ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΩ "ΒΑΘΟΣ" ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ "ΡΥΘΜΙΣΩ" ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ (NON-CURVED) ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ? ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ http://www.hdtvtest.co.uk ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ. ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ?

Samsung UE55HU7500
Sony KD-55X9005B (ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ REVIEW ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ)

ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ LG ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΕΝΤΥΠΩΣΗ..

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ! ΕΚΤΙΜΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Καλή ερώτηση..μουσειακό έκθεμα θα είναι, απλώς το δεδομένο είναι ότι αλλάζω τηλεoράσεις κάθε 5-6 χρόνια, οπότε κάθε φορά που κάνω μια αγορά θέλω να παίρνω ότι καλύτερο μπορώ με τα χρήματα που έχω να διαθέσω. Με αυτό ως δεδομένο και με την χρήση που ανέφερα στο αρχικό μου post, σκέφτηκα να είναι και 4Κ η τηλεόραση ώστε να μπορώ να βλέπω σε ταινίες κτλ σε 2 χρόνια. Δεν θα είναι βεβαίως η καλύτερη 4Κ αλλά θα είναι καλύτερη απο HD.

Αυτό που δεν ξέρω ειναι αν οι 4Κ έχουν "χειρότερο" HD (SD δεν πολυ βλέπω) που θα είναι η κανονική μου χρήση για τα επόμενα 2 χρόνια φαντάζομαι.

Οπότε οι συμβουλές σας και πιθανά μοντέλα που θα μου συστήνατε θα με βοηθούσαν πολυ!

Μια "καλή" 4Κ δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι καλύτερη από μια "καλή" full HD τηλεόραση. Η ανάλυση είναι από τα τελευταία που πρέπει να κοιτάζεις όσον αφορά τις δυνατότητες απεικόνισης μιας τηλεόρασης.

H τεχνολογία στις UHD δεν είναι ακόμη ώριμη ώστε να ευχαριστηθείς την αγορά που θα κάνεις πχ....

εχω την συγκεκριμενη τηλεοραση 15 μερες και μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα απογοητευμενος απο την σχεση τιμης αποδοσης.σε sd μεχρι και 1080p η ποιοτητα της εικονας ειναι κατω του μετριου με το upscale να ειναι σχεδον ανυπαρκτο.αλλο μεγαλο μειονεκτημα ειναι οι αντανακλασεις που κανει το πανελ και το αδυναμο internet αν δεν ειναι συνδεμενο με ethernet.σε αναλυση 4k ολα καλα αλλα δεν υπαρχει περιεχομενο παρα μονο trailer και το κακο ειναι οτι δεν αναμενεται στο κοντινο μελλον

μετα απο ενα μηνα χρησης μπορω να πω οτι δεν ικανοποιηθηκα απο την αποδοση της συγκεκριμενης τηλεορασης.πιστευα οτι θα αρκεστω στο οτι δεν ειναι 3d προκειμενου να εχω τελεια εικονα αλλα τελικα δεν ειδα καμια διαφορα απο την προηγουμενη που ειχα fhd.ισα ισα μπορω να πω οτι σε ποιοτητα τηλεοπτικων προγραμματων μεχρι και 1080p χανει πολυ ακομα και σε σχεση με πολυ φθηνοτερες τηλεορασεις.οι αντανακλασεις στο γυαλι ειναι αρκετες και η αντιθεση και το μαυρο πολυ κατωτερες απο την προηγουμενη sony που ειχα.απορω πως οι πωλητες καταφερνουν και μας πασαρουν τετοιες τηλεορασεις σε τετοιες τιμες...........

https://www.skroutz.gr/s/5296690/Samsung-UE55HU7200.html

Θα σου πρότεινα την Samsung 55H7000 , αν θέλεις να πας οπωσδήποτε σε UHD (παρόλα τα προβλήματα που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσεις) την Sony 55X8509...

https://www.skroutz.gr/s/6651566/Sony-KD-55X8509C.html

Δεν θα είναι βεβαίως η καλύτερη 4Κ αλλά θα είναι καλύτερη απο HD.

Με περίπου τη μισή αντίθεση από την HD, λίγο δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Άρα ουσιαστικά η συμβουλή σας είναι να πάω για HDΤV, και να αφήσω τις 4Κ για την επόμενη αγορά.

Μπορείτε να με καθοδηγήσετε σε μοντέλο για να έχω όσο καλύτερη ποιότητα εικόνας με βάση και την χρήση που θα της κάνω (HD MOVIES απο HDD και ΑPPLE TV, αθλητικοί αγώνες από ΟΤΕ ΤV (HD), PLAYSTATION 4)? Θα πάω να δώ την Samsung 55H7000 που προτείνει ο Yperion απλώς δεν με τρελαίνουν οι Curved :).

Δεν ξέρω αν υπάρχει 60αρα η ακόμα και 65άρα μέχρι 2,000 ΕΥΡ που να προτείνετε. Δηλαδή μιάς και δεν θα "πληρώσω" για UHD μήπως κοιτάξω και για κάτι μεγαλύτερο αν έχει νόημα.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Άρα ουσιαστικά η συμβουλή σας είναι να πάω για HDΤV, και να αφήσω τις 4Κ για την επόμενη αγορά.

Μπορείτε να με καθοδηγήσετε σε μοντέλο για να έχω όσο καλύτερη ποιότητα εικόνας με βάση και την χρήση που θα της κάνω (HD MOVIES απο HDD και ΑPPLE TV, αθλητικοί αγώνες από ΟΤΕ ΤV (HD), PLAYSTATION 4)? Θα πάω να δώ την Samsung 55H7000 που προτείνει ο Yperion απλώς δεν με τρελαίνουν οι Curved :).

Δεν ξέρω αν υπάρχει 60αρα η ακόμα και 65άρα μέχρι 2,000 ΕΥΡ που να προτείνετε. Δηλαδή μιάς και δεν θα "πληρώσω" για UHD μήπως κοιτάξω και για κάτι μεγαλύτερο αν έχει νόημα.
Αυτή που σου πρότεινε ο Yperion είναι εξαιρετική για αυτά που θες ( αφού βγάζεις από την εξίσωση την Digea, που εκεί απλά δεν είναι κορυφή ) και δεν είναι κυρτή, ευτυχώς. Πάρε τη όσο ακόμα τη βρίσκεις.

Τελικά την βρήκα την Samsung 55H7000 και ανυπομονώ να την χρησημοποιήσω. Υπάρχει κάποιος τρόπος να σιγουρέψω ότι ήταν "του κουτιού"? Δηλαδή μπορώ όταν την ανοίξω να δω τις ώρες λειτουργίας? Από το κατάστημα μου είπανε ότι είναι καινούργια, αλλά θέλω να το σιγουρέψω..

Ευχαριστώ πολύ!

Τελικά την βρήκα την Samsung 55H7000 και ανυπομονώ να την χρησημοποιήσω. Υπάρχει κάποιος τρόπος να σιγουρέψω ότι ήταν "του κουτιού"? Δηλαδή μπορώ όταν την ανοίξω να δω τις ώρες λειτουργίας? Από το κατάστημα μου είπανε ότι είναι καινούργια, αλλά θέλω να το σιγουρέψω..

Ευχαριστώ πολύ!

απο service setup...δεν το προτεινω...αντι να ψαχνεις εαν εχει ανοιχτει..ψαξε για γδαρσιματα,καμμενα πιξελ,clouding...αυτα σε ενδιαφερουν..

Ευχαριστώ πολύ!

Αν η συσκευασία είναι κλειστή (σακουλάκια κτλ) τότε 99% είναι καινούργια.