Αγορά UHD TV σε 85''

brutal3012

Established Member
3 June 2011
141
Καλημέρα παιδιά,

φίλος που το φυσάει το χρήμα έχει τη φαεινή ιδέα να πάρει UHD TV σε 85''. Ποια να του προτείνω; Μεταξύ SONY(KD-85X9500) και SAMSUNG(UE85S9ST) είναι αλλά κάθε πρόταση δεκτή.
Σε κάθε περίπτωση αιτιολογείστε μου την επιλογή μοντέλου να μαθαίνω και εγώ ο αγνώμων κάτι.
Ευχαριστώ πολύ

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Λόγω αισθητικής την προτείνεις έναντι της SONY; Ή έχει και κάτι παραπάνω;

Η δικη μου γνώμη είναι , να κάνει λίγο υπομονή ο φίλος.
Θα μπορούσε άνετα σε ένα '' κάποιο '' χρονικό διάστημα ( κάποιο λέω γιατί δεν γνωρίζω ακριβώς το ποσο , κάποιος πιο πληροφορημένος ας με διόρθωση ) ώστε να πάρει 77 inches μεν , αλλα OLED και 4K δε από LG.Εκτος αν είναι ήδη στην αγορά το μοντέλο για το οποιο μilάο.
Αυτά από μένα...

Καλημέρα παιδιά,

φίλος που το φυσάει το χρήμα έχει τη φαεινή ιδέα να πάρει UHD TV σε 85''. Ποια να του προτείνω; Μεταξύ SONY(KD-85X9500) και SAMSUNG(UE85S9ST) είναι αλλά κάθε πρόταση δεκτή.
Σε κάθε περίπτωση αιτιολογείστε μου την επιλογή μοντέλου να μαθαίνω και εγώ ο αγνώμων κάτι.
Ευχαριστώ πολύ
Όποια και να πάρει το μέγεθος είναι εντυπωσιακό αλλά και το μόνο θετικό σε αυτές τις δύο, που όμως ταυτόχρονα σε αυτή εδώ τη περίπτωση γίνεται αρνητικό και να γιατί :
Υλικό για να απολαύσει το 4Κ δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό και δε θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα. Το υπάρχον υλικό σε SD που σίγουρα θα δει και από αυτό ( ίσως να είναι και το περισσότερο σε ποσοστό ) θα είναι τραγικό σε ποιότητα , εκτός και αν το βλέπει από 5μ και πάνω. Ακόμα και το HD υλικό δε θα είναι και ότι καλύτερο, με την επεξεργασία που θα πρέπει να υποστεί για να προσαρμοστεί στην ανάλυση αυτού του πάνελ και τέτοιου μεγέθους.
Αυτό λοιπόν που μένει είναι μια τεράστια και άκρως εντυπωσιακή τηλεόραση, αλλά μόνο όταν είναι σβηστή, ή αν τη βάλει σε χώρο τεράστιο που πρέπει να μπουν πολλοί, οπότε εκεί είναι άλλες οι προτεραιότητες.
Αν λοιπόν πρόκειται για σπίτι, όσο αφορά την ουσία του θέματος ( δηλ. τη θέαση ) τα πετάει τα λεφτά του, άρα λοιπόν ας επιλέξει με γνώμονα μόνο την εξωτερική αισθητική....

Να δει αν χωράει να περάσει απο την πόρτα του !

Πέρα απο την πλάκα οταν έχεις τόσα τι να ψάχνεις, αγοράζεις κι άμα δεν σου κανει την αλλάζεις. Ειναι σα να λέμε να πάρω λαμπο η Φερραρι...

Η και στην τελική κάτι άνθρωποι σαν και αυτόν που μάλλον κοιτάνε σε γκλαμουριά και όχι σε ποιότητα , p.x. Oled , τότε κοιτάνε και από Bang Olufsen μεριά μήπως και βρούν κάτι ικανοποιητικό στις inches που αποζητούν.
Αν και κακά τα ψέματα ακόμα και η B n Ο θα τον ικανοποίηση στο θέμα εικόνα και αναμφισβήτητα στο θέμα ήχο , που είναι και η κορυφαία εταιρία όσον αφορά τον ήχο.

Σωστά όλα αυτά που λέτε παιδιά και του έχω αναφέρει τα περί upscaling από SD κοκ. Σίγουρα μιλάμε και για glamour-ιά.
Όντως το OLED ίσως έχει νόημα αναμονής. Οπότε κρατάω από εσάς προς το παρόν το εξής σκορ B&O:1, Samsung:1, SONY:0

Καλοπροαίρετα μιλώντας πάντα , αν τον ενδιαφέρει η προσoπικη του ψυχαγωγία και η καλή εικόνα , καλο θα ήταν να βολευτεί προς το παρόν με μια ZT60 ( όσο υπάρχει ακόμα ) και να κάνει υπομονή για την 77άρα Oled 4K της LG

Last edited by a moderator:
Επιτρέψτε μου να κάνω μια ερώτηση...
Και την κάνω εδώ γιατί μέχρι αυτό το νήμα, δεν είχα συναντήσει κάποιον που θα προχωρούσε σε τέτοια αγορά ώστε να ρωτήσω...

Κάποιος λοιπόν που θα δώσει τέτοιο ποσό για τηλεόραση, γιατί δεν δίνει αντίστοιχο σε προβόλι/πανί?
Νομίζω ότι θα έπαιρνε x10 την απόλαυση.

Αν το έχει σκεφθεί και το απέρριψε σαν σενάριο, θα μπορούσαμε να μάθουμε γιατί?

Ευχαριστώ και συγνώμη για το ολίγον off topic.

Εγώ προτείνω να τις δει και να επιλέξει όποια είναι πιο εντυπωσιακή (pull mour effect) ή αν θέλουμε να το δούμε και πρακτικά όποια μεταφέρεται πιο εύκολα.Έτσι και αλλιώς για ποιότητα εικόνας δεν θυμάμαι να αφορούσε η ερώτηση.

Δεκτές όλες οι προτάσεις και παρόλο που SONY και Samsung είναι του λαού, αυτές ξέρει ο ενδιαφερόμενος. Η B&O είναι καλή πρόταση πάντως. Σας ευχαριστώ όλους λοιπόν.

Δεκτές όλες οι προτάσεις και παρόλο που SONY και Samsung είναι του λαού, αυτές ξέρει ο ενδιαφερόμενος. Η B&O είναι καλή πρόταση πάντως. Σας ευχαριστώ όλους λοιπόν.

Απάντησέ μου σε παρακαλώ αν έχει σκεφθεί και την λύση προβολέα.
Με το ποσό αυτό, η απόλαυση θα είναι πολλαπλάσια κατά την γνώμη μου.

Αν έχει όντως σκεφθεί το θέμα προβολέας, γιατί το "πέταξε"?

Όχι, η λύση προβολέας δεν του πέρασε από το μυαλό. Αν δεν κάνω λάθος οι direct LED στις αντίστοιχες ίντσες με έναν προβολέα θα αποδώσουν καλύτερα. Ο ίδιος πάντως πιστεύω πως όντως μια τηλεόραση παίζει καλύτερα πάλι βέβαια στις ίδιες ίντσες. Από την άλλη ο προβολέας δίνει και περισσότερες ίντσες. Αισθητικά, η τηλεόραση βέβαια έχει άλλο feeling.

Yperion, η ποιότητα εικόνας μας ενδιαφέρει (τον ενδιαφέρει δλδ) και επειδή είσαι από τα άτομα που έχω σε πολύ υψηλή εκτίμηση στο παρόν forum, θα ήθελα και τη γνώμη σου.

Ευχαριστώ πολύ Yperion, γιατί χθες έψαχνα reviews αλλά πάπαλα. Ο παλιός είναι αλλιώς λοιπόν.

Βέβαια αυτό είναι το review της περσινής KD84X9005, δε βρίσκω πουθενά της KD85X9500 γιατί αναμένεται και δεν έχει πέσει ακόμα στα έμπειρα δόντια των reviewers.