αγορα universal player marantz dv6001?

SAKISKARAS

Established Member
1 November 2008
162
θα ήθελα την γνώμη σας για την αγορα του συγκεκριμένου dvd αν και η χρήση του θα είναι περισσοτερο για sacd & dvd-audio. το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από ενισχυτή pioneer vsx917, ηχεία τα q acoustics 1050 εμπρός και τα 1030 της ίδιας εταιρείας πίσω, μαζί και το κεντρικό της. γενικώς είμαι ευχαριστημένος από την απο τον ήχο, αν και στις υψηλές σταθμες έχω λίγο φύσημα, δεν ξέρω εάν φταίνε τα καλώδια, πολύ φτηνιάρικα, ή το ότι τώρα ακούω cd από ενα dvd της samsung

ευχαριστώ

Εγώ έχω πάρει το DV-7001 της marantz κυρίως για μουσικό player για DVD-Audio και SACD. Είναι καταπληκτικό! Φαντάζομαι και το DV-6001 να είναι κάπου κοντά σε απόδοση σε συγκρινόμενο με τον μεγάλο αδερφό του.

Κλάσεις ανώτερο το 7001 από το 6001.

Ξεχωριστή τροφοδοσία για εικόνα και ήχο.
3xCS4398 DAC.

Χρειάζεται να πω άλλα; Άλλο τα 120dB του 7001 που άνετα θα μπορούσε να αντικαταστήσει ένα CDplayer, άλλο τα 100 του 6001.
Κρίμα να μην έχεις ενισχυτή που να υποστηρίζει ήχο από HDMI. Τουλάχιστον εκεί ίσως έστελνες τα πάντα από κάποιο universal όπως αυτά της oppo ή pioneer.

Για να μην σε απογοητεύω, καλός ήχος από τις αναλογικές του 6001 συγκρινόμενο με τα της κατηγορίας του.

Στη θέση σου όμως θα κοίταζα για oppo που και ωραίο ήχο έχει από τις αναλογικές και σε μελλοντική αναβάθμιση ενισχυτή θα σου προσφέρει SACD από το HDMI, κάτι που το 6001 δεν κάνει.

τι διαφορά θα έχω εαν λαμβάνω τον ψηφιακό ήχο από την οπτική ίνα ή από την ομοαξονική και όχι από HDMI? αυτό για την ποιότητα των αναλογικών εξόδων το καταλαβαίνω.

τι διαφορά θα έχω εαν λαμβάνω τον ψηφιακό ήχο από την οπτική ίνα ή από την ομοαξονική και όχι από HDMI? αυτό για την ποιότητα των αναλογικών εξόδων το καταλαβαίνω.

Από το HDMI μπορείς να πάρεις επιπλέον πολυκάναλο LPCM (σε ενδιαφέρει για DVD-A) και DSD (SACD) που δεν μπορείς από τις άλλες ψηφιακές.
Επιπλέον, όταν στείλεις σε ψηφιακή μορφή τον ήχο σε έναν A/V έχεις πολύ καλύτερη και ακριβέστερη διαχείριση χαμηλών (bass management).

σ' ευχαριστώ pleo για τη διευκρίνηση, μου φαίνεται ότι πάω για άλλον ενισχυτή σε λίγο. το καλοκαίρι δηλαδή γιατί σε κανα μήνα περιμένω γεννητούρια (εξοδα ). -bye-