Αγορά ζεύγους μπροστινών και κεντρικού ηχείου μέχρι 250-300 ευρώ.

music_lover

Senior Member
5 November 2007
412
Το sub θα αγοραστεί αργότερα. Ο περιορισμός είναι τα 250-300 ευρώ.

Δηλαδή θέλω να αγοράσω αριστερό,δεξί και κεντρικό ηχείο με maximum τιμής τα 250-300 ευρώ και για τα τρία ηχεία τα οποία φυσικά θα είναι της ίδιας σειράς για λόγους ομοιομορφίας του ήχου και θα παίζουν 60% ταινίες και 40% μουσική.

Δυνατότητα ακρόασης δεν υπάρχει,ο χώρος είναι 15 τετραγωνικά και η ενισχυτής ο RX-V473 της Yamaha. Επίσης τα ηχεία υποχρεωτικά να είναι ραφιού.

Έχω στα υπόψιν μερικά αλλά θα ήθελα πρώτα τις γνώμες των ειδικών.

Σας ευχαριστώ. :operator:

Δεν πειράζει το ότι το κεντρικό ηχείο είναι δυνατότερο από τα περιφερειακά?

Δεν πειράζει το ότι το κεντρικό ηχείο είναι δυνατότερο από τα περιφερειακά?

Δεν υπαρχει η εννοια δυνατοτερο ηχειο, η δυναμη ειναι θεμα του ενισχυτη, η αναγραφωμενη ισχυς του ηχειου ειναι η μεγιστη προτεινωμενη ισχυς απολαβης απο τον ενισχυτη. Ισα ισα που ειναι σχεδιασμενα να δουλευουν μαζι σαν τριαδα. Αν ειχες μεγαλυτερο χωρο θα σου λεγα το ιδιο κεντρικο αλλα με τα 301 μπροστινα. Σε αυτη την τιμη δεν νομιζω να υπαρχει κατι καλυτερο.

Εκτός από τα Heco Victa ειχα στα υπόψιν μου και τα εξής:

Μagnat Monitor Supreme 100 και Supreme 250

JBL Loft 30 και Loft 20

Crystal Audio BPS 2.0 και LCR

Wharfedale CR30-1 και 30-Center

Μπορείτε να μου τα βάλετε με σειρά ποιότητας?

Ευχαριστώ πολύ.

Ευχαριστώ και κάτι τελευταίο,αν ανέβαζα το ποσό λίγο παραπάνω,στα 350 ευρώ ας πούμε,θα μπορούσα να πάρω κάτι πολύ καλύτερο και αν ναι ποιό είναι αυτό?

παιδια επειδη ψαχνω κ εγω ηχεια περιπου σε αυτη τη τιμη κ πιθανοτατα με τον ιδιο yamaha πιστευεται οτι τα 301 που εχουν 6,5" γουφερ εχουν καποιο πλεονεκτημα απεναντι σε 2020i κ zensor 1 που εχουν 5" κ 5.25" αντιστοιχα η δεν εχει τοσο σημασια κ εχουν "καλυτερο" ηχο?

την ιδια απορια εχω και εγω..εν τω μεταξυ ειδα και τα roth audio oli 10 και c20, εχουν καλες κριτικες,τα βρισκεις στο amazon. τελος μου αρεσαν και τα ns-p9002 της yamaha,setακι, μπερδεμα!

βασικα φοβαμαι μηπως τα 301 της heco ( η τα 200 της magnat) με το 6.5 woofer τους μου γεμισουν μπαμ και μπουμ τον χωρο των 15τμ αλλα αφου λες οτι μπαινουν τοτε παει και αυτο το προβλημα.

Για 15 το 6.5 ίσως να είναι τσιμπημένο νομίζω κι εγώ. Αλλά στα 23 το θεωρώ ότι πρέπει. Μιλάω πάντα για χώρους με πλούσια επίπλωση.

βασικα φοβαμαι μηπως τα 301 της heco ( η τα 200 της magnat) με το 6.5 woofer τους μου γεμισουν μπαμ και μπουμ τον χωρο των 15τμ αλλα αφου λες οτι μπαινουν τοτε παει και αυτο το προβλημα.

ο χωρος ειναι καλος για τα 201 και οριακα μικρος για τα 301. Τα δευτερα τα βαζεις με μεγαλυτερο ρισκο.

αν βαλεις τα 201,το 101 για κεντρικο και το 251 για sub εισαι οκ με την ισσοροπια των ηχων που βγαζουν η πχ ενα μεγαλο sub θα καλυπτει τα υπολοιπα? το χαμηλωνεις θα μου πεις αφου εχει ρυθμιστη η τα ισορροπει ο ενισχυτης με το ypao,αλλα γιατι τα πηρες τοτε? θελω να πω πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια μεταξυ των ηχειων οσον αφορα το μεγεθος των μεγαφωνων και των watt που απαρτιζουν το συστημα η αυτο δεν ειναι απαραιτητο?