Αίτηση (petition) HD-DVD

ναι αλλα ο χρονικος περιορισμος για να μεινει με hd dvd αποκλειστικα απ' οτι καταλαβα λεει οτι τελειωσε?

αρα μπορει να γινει ουδετερη?

ναι αλλα ο χρονικος περιορισμος για να μεινει με hd dvd αποκλειστικα απ' οτι καταλαβα λεει οτι τελειωσε?

αρα μπορει να γινει ουδετερη?

Όσο μπορεί να γυρίσει και η γουόρνερ στο HDDVD ρε μεγάλε, μας έπρηξες το συκώτι πια. Έχεις δώσει στον βσαύρα τον κωδικό σου και γράφει και αυτός; τι να πώ πια με την ψύχωσή σας. Ουτε τα στρουμφάκια τοσο μπλε, έλεος ...... :afro: :flipout:

Παντως με το Petition δεν αξίζει να ασχοληθει κανεις σοβαρα.

Οι πωλησεις της Warner και στα δυο format είναι το πιο έγκυρο petition για την ιδια και αυτό θα ακολουθήσει.

Έγώ πάντως ένα δεν μπορώ να καταλάβω. προς τι ο "πόλεμος" μεταξύ μας. Διάβασα σε κάποιο Hi tech, ότι σε κάποια forum του εξωτερικού, μετά την προσφορά της tosh με τα 7 δισκάκια, έγινε χαμός και σφαχτήκανε. Για να ξεκαθαρίζω είμαι κάτοχος PS3 και ο λόγος είναι ότι δεν ήθελα να μπω στην μέση του πολέμου. Πήρα την παιχνιδομηχανή και είμαι καλυμένος για όποια έκβαση. Γενικά έχω σαν δεδομένο ότι το BD είναι ανώτερο τεχνολογικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά. Μην ξεχνάμε ότι κι το VHS που μας συντρόφευσε για αρκετά χρόνια κατώτερο ήταν στον ανάλογο πόλεμο. Απότι έχω καταλάβει και το HDDVD αν και κατώτερο (στα specs) την δουλειά του την κάνει και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις καλύτερα. Στο θέμα μας όμως δεν νομίζω ότι έχει τελειώσει τίποτε και αυτό γιατί η διείσδηση προχωράει με αργούς ρυθμούς στις πλατιές μάζες (που αυτές είναι που καθορίζουν την έκβαση). Όσον αφορά όμως την αίτηση δεν πρόκειται να την υπογράψω γιατί δεν πρόκειται να υποστηρίξω την μισητή στην προσπάθειά της καταστροφής της αγοράς. Θέλω HD τώρα και όχι με τον τρόπο που θέλει αυτή. Όχι ότι η άλλη μισητή (η like no other ντε) είναι καλύτερη, αλλά γιατί να πάρω μέρος σε μια μάχη που έτσι κ αλλιώς ότι και να κάνω δεν είμαι αυτός που θα καθορίσει την έκβασή του. Στο κάτω κάτω μόνο την ομάδα μου υποστηρίζω χωρίς λόγο και φανατικά (ακόμη και αυτό άλλαξε με τα χρόνια). Όλα τα άλλα τα υποστηρίζω σύμφωνα με τα συμφέροντά μου και ΠΟΤΕ φανατικά. Ότι και να πούμε εμείς και όσο και να τσακωνόμαστε οι εταιρίες θα κάνουν τα δικά τους πάντα με απώτερο σκοπό το κέρδος τους.

Για σενα τραγουδαω και για σενα μονο ζω !!!!
ΟΟΟΟΟ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!!!
Εχω τρελα..... στο μυαλο......
ΟΟΟΟΟ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!!!
Οπου και να παιζεις παντα θα σ' ακολουθω !!!!

Έγώ πάντως ένα δεν μπορώ να καταλάβω. προς τι ο "πόλεμος" μεταξύ μας. Διάβασα σε κάποιο Hi tech, ότι σε κάποια forum του εξωτερικού, ......Όλα τα άλλα τα υποστηρίζω σύμφωνα με τα συμφέροντά μου και ΠΟΤΕ φανατικά. Ότι και να πούμε εμείς και όσο και να τσακωνόμαστε οι εταιρίες θα κάνουν τα δικά τους πάντα με απώτερο σκοπό το κέρδος τους.

κι εγω υποστηρίζω οτι ο καταναλωτής εχει πάντα δίκιο.

δειτε εδω!

Ζητώ απο την υπηρεσία σας την διεξαγωγή έρευνας για τις πιθανές μονοπωλιακές εμπορικές συμπεριφορές της εταιρείας Warner Brothers σε σχέση με την διανομή ταινιών στα νεα μέσα υψηλής ευκρίνειας.
Η εταιρεία διανέμει αποκλειστικά τα προιόντα της μεσα απο το δίκτυο της Village Roadshow συμφωνα με αναφορά αποκλειστικότητας σε αυτήν την ιστοσελίδα:
http://www.villagecinemas.gr/index.asp?a_id=69&parent_id=47&news_id=121
Η εν λόγω εταιρεία, ενω στο παρελθον δεσμευτηκε απέναντι στους καταναλωτές να διανείμει τα κινηματογραφικά έργα της και στα δυο διαθέσιμα μέσα, >τo HD DVD που υποστηρίζεται απο το DVD forum, την ομαδα εταιρειών που δημιουργησε το γνωστό μας DVD,

αλλά και στο
>BluRay, ιδιοκτησιακό φορμά που δημιουργήθηκε απο την Sony ιαπωνίας,
χωρίς καμιά προειδοποίηση και χωρίς λογική περαν το οτι "η Sony διαθετει προεγκατεστημένη βαση παιχνιομηχανών εντος των οικιων των καταναλωτων (το PlayStation3, παιγνιομηχανή της οποίας η σχεδίαση, το λειτουργικό αλλά και ο τύπος δίσκου (το προαναφερθέν bluray) ειναι ιδιοκτησιακά, δεν διεπονταπο απο στανταρ κανενός διεθνους οργανισμου (π.χ. ISO - IEC - ETSI - IEEE ή άλλου)" αποφάσισε οτι εγκαταλείπει το "επίσημο" HD DVD και οτι στρέφεται αποκλειστικά στο ιδιοκτησιακό BluRay.

Φημες εικάζουν οτι η εν λόγω εταιρεία (Warner) δέχτηκε ενα εξωφρενικά μεγάλο ποσό (περίπου στα 500 εκατομμύρια δολλάρια ΗΠΑ) προκειμένου να προβεί σε αυτήν την αλλαγή πολιτικής. Πριν απο αυτήν την κίνηση, η παραγωγή των κινηματογραφικών στουντιο ηταν μοιρασμένη με το ενα φορμα να κατέχει το 50% της αγοράς, και το άλλο το υπόλοιπο, οπότε η αγορά ήταν υγιως ανταγωνιστική, με τον καταναλωτή να διαθέτει επιλογές. Ομως η απόφαση αυτή της Warner τερμάτισε αυτή την υγιή κατάσταση, ωθωντας το επίσημο φορμα σε παρακμή, καθως χρησιμοποιωντας την δεσπόζουσα θέση της στην αγορά, επετρεψε στον ευατό της να δεχθεί την προαναφερθείσα δωροδοκία και να πλήξει τον υγιή ανταγωνισμό που προυπήρχε, κακόβουλα και με σχετική διάθεση, οπως και τα διευθυντικά στελέχη της στις Η.Π.Α παραδέχονται. Ακόμα και ο ιδιος ο πρόεδρος της Sony απέφυγε επιμελώς να αρνηθεί επίσημα την εν λόγω δωροδοκία.
Η βιομηχανία του κινηματογράφου περιγράφει την κίνηση ως "θανάσιμο χτύπημα" στο φορμά HD DVD και οτι αντή "εξάλειψε τον ανταγωνισμό"!
Ουσιαστικά, μετα τον Μαιο του 2008 η εταιρεία Warner Bros θα διανείμει τους τίτλους της μόνο στο BluRay, επιτρέποντας στην Sony να διαχειρίζεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς υπο το οποίο σχεδιαστηκε και υλοποιείται το BluRay προς όφελός της, καθως εκλείποντος του ανταγωνισμού, κάθε παραγωγή που θα δημοσιευεται στο ιδιοκτησιακό φορμα της θα οφείλει δικαιώματα, που θα ανεβάζουν το κόστος ΚΑΘΕ παραγωγής. Κάθε συσκευή που θα μπορεί να αναπαράγει το εν λόγω φορματ θα πρέπει να αποζημιώνει την Sony ωστε να μην παραβιαζει τις κατοχυρωμένες πατέντες της, ενω οι κατασκευαστές δεν θα έχουν άλλη επιλογή.
Επίσης, σημαντικό είναι οτι πάνω απο 2 εκατομμύρια χρήστες του HD DVD παγκόσμια, πάνω απο 150.000 αναπαραγωγείς στην Ευρώπη, θα εχουν συσκευές HD-DVD που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Το παράξενο ειναι οτι η εγκατεστημένη βάση (πλην παιγνιομηχανών, καθως αυτές πωλουνται ως τέτοιες και όχι σαν οικιακοι αναπαραγωγείς ταινιων για το BluRay_ειναι μόλις 50.000!
Eνω την στιγμή της αγοράς τους σαν αγοραστές γνωριζαν με βάση τις ανακοινώσεις της Warner οτι οι ταινίες αυτής θα δυνατο να αναπαραχθουν σε αυτές, ξαφνικά η κατάσταση άλλαξε. Η εταιρεία ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση εγκατέλειψε τους αγοραστές με αχρηστα πλέον προιόντα που η ιδια εως τις 4 Ιανουαρίου 2008, προέτρεπε να αγοράσουν.

Οι τιμες των εν λόγω συσκευών στο ράφι, ξεκινουσαν απο 199 ευρώ, ενώ των αντίστοιχων BluRay απο 550. Οι καταναλωτές πλέον, προκειμένου να απολαυσουν υψηλής ευκρίνειας DVD, ειναι αναγκασμένοι να στραφουν στην λύση του πολύ ακριβότερου BluRay, καθως οπως προειπαμε η Sony Χρεωνει πολύ ακριβά τα δικαιωματα δημιουργίας συσκευων που θα μπορουν να το αναπαράγουν.
Το BluRay δεν ειναι ακόμα ολοκληρωμένο σαν φορματ. Βγαίνει σε πολλαπλές εκδόσεις, με αποτέλεσμα κάποιος που αγόρασε ενα μηχανημα ικανο προς αναπαραγωγή του πριν απο 1 χρόνο να μην μπορεί να αναπαράγει εξ ολοκλήρου (με όλα τα διαφημιζόμενα χαρακτηριστικά) τον δίσκο που μολις αγόρασε ως νέου "προφίλ". Τα προφίλ ειναι τα 1.0, 1.1, 2.0, και μια συσκευή 1.0 δεν μπορεί να απολαυσει εξτρα παροχές των δίσκων 2.0, τις οποίες ο καταναλωτής ουτως ή άλλως πληρώνει. Κατι τετοιο δεν συμβαίνει με το HD-DVD, καθως οι συσκευές ειναι πλήρεις απο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους, και μια παλιά συσκευή δεν υπολείπεται σε χαρακτηριστικά μιας η οποίας βρίσκεται τωρα στα ράφια των καταστημάτων.

Η απαίτηση μου, λοιπόν, σαν καταναλωτής, ειναι να μην επιτραπεί στην Warner Brothers η εισαγωγή, διαθεση και πώληση ή ενοικίαση καμίας ταινίας υψηλης ευκρίνειας αν αυτή δεν γίνει και στα 2 ανταγωνιστικά φορμά, ωστε οι καταναλωτές να μην υποχρεωθουν στην αγορά καμίας επιπλέον συσκευής εφ' οσον η εταιρεία εχει δεσμευτεί απέναντι στους καταναλωτές οτι θα υποστηρίξει και τα δύο, και εκείνοι την εμπιστευτηκαν επενδυοντας σε συσκευες, που, με την τρέχουσα κατάσταση, αχρηστευονται, και θα πρέπει να αντικατασταθουν με συγκεκριμένης εταιρείας, κατα κατάφωρη παραβίαση των όρων του ανταγωνισμου.
Το αυτό θα επιθυμούσα και για κάθε άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χωρο.

Για κάθε περαιτέρω επεξήγηση, αποδείξεις ή πληροφορία μην διστάσετε λεπτό να επικοινωνήσετε μαζί μου.
(ακολουθουν τα στοιχεία μου)

Πάει βουρ στην επιτροπή ανταγωνισμού.....:p:p:p

θα πρότεινα οσοι συμφωνουν να το στείλουν κι αυτοί.

Αν γίνει θέμα, δεν θα μπορουν να κάνουν αλλοιώς....:p:p