Ακάθρεφτη για πανοραμικές λήψεις;

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Παρατηρώ ότι ο μικρος μου γιος έχει αρχίσει να βλέπει τον κόσμο φωτογραφικά μόνο μέσα από πανοραμικές λήψεις, τις οποίες υλοποιεί με ένα Iphone 5c. Πάντως νιώθει κι ο ίδιος ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση το πανοραμικό κάδρο.

Γι αυτό σκέφτηκα να του αγοράσω μια ακάθρεφτη που να έχει τις καλύτερες επιδόσεις και να είναι εύκολη σε πανοραμικές λήψεις. Δηλαδή οπωσδήποτε να κάνει και λήψεις κάθετες κι όχι μόνο οριζόντιες, αν είναι δυνατόν να τραβά χωρίς να πατά κανείς το κλείστρο συνεχόμενα, να μην έχει πρόβλημα στην έκθεση του φωτός (το βλέπουμε συνήθως στον ουρανό σε περισσότερες από 150 μοίρες, κλπ.

Η Olympus EM5 σίγουρα δεν είναι καλή και απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, χθες το απόγευμα, καθώς το Iphone έβγαλε καλύτερες λήψεις τόσο στον Άγιο Πέτρο, όσο και στον Τίβεερη, εδώ στη Ρώμη που είμαστε από χθες.

Καλό θα ήταν να μείνουμε στο Μ4/3, αλλά αν οι ακάθρεφτες της SONY είναι πιο ευκολόχρηστες, δεν υπάρχει κανένα θέμα να κάνουμε το βήμα προς τα εκεί. Φυσικά παίζει και η περίπτωση της FUJI , αλλά μόνο με καλές επιδόσεις στο πανοραμικό.

καμια Olympus δεν κανει αυτοματη πανοραμικη αν αυτο ζητας ... απο μ43 μονο οι Panasonic και όχι ολες αλλά πρεπει να πατας το κλειστρο, την πιο φθηνη που μπορω να σου συστησω ειναι η GF7 +12-32 που Ελλαδα παιζει πολυ χαμηλά σε τιμη. Διαλεγεις portarait ή landscape, κλειδωνουν έκεθεση (εκει θελει προσοχή που θα κλειδωσεις την εκθεση γιατι αν αφησεις την μηχανη θα το κανει στο πρωτο καρε οποτε αν αυτο ειναι στα σκοτεινα θα καψεις τον ουρανο) και θελει προσοχή στην ροή - ταχυτητα - οριζοντιωση κατα την κινηση.

Re: Απάντηση: Ακάθρεφτη για πανοραμικές λήψεις;

Νομίζω ότι μια RX100IV θα σε καλύψει απόλυτα.
:flipout:

:flipout: :flipout: :flipout:

Πλάκα-πλάκα, η RX100IV έχει καλό panoramic mode, όπως νομίζω ιστορικά και όλες η Sony.
Θυμάμαι τραβούσα πολλές πανοραμικές με την Nex-7 πριν τέσσερα χρόνια.

Στην RX100IV που έχω μπροστά μου τώρα δεν χρειάζεται να κρατάς πατημένο το πλήκτρο και μάλιστα περιστρέφοντας τον επιλογέα κυκλικά, επιλέγεις όχι μόνο οριζόντια-κάθετη αλλά και προς όλες τις κατευθύνσεις, δηλαδή ακόμη και δεξιά προς τα αριστερά ή από κάτω προς τα πάνω.

Δεν μας είπες και μπάτζετ. Μεταχειρισμένες Nex-7 βλέπω να φεύγουν μέχρι και κάτω από 300 ευρώ.
Και με τους διπλούς επιλογείς καλό είναι να μάθει να επιλέγει ξεχωριστά ο γιος το διάφραγμα και την ταχύτητα και να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακάθρεφτη για πανοραμικές λήψεις;

selfie πανοραμική κάνει ? γιατι προσπαθω να βρω κατι που ΔΕΝ κάνει ...:flipout:

παρεπιμπτοντως η GF7 κάνει και αυτο (δεν το εχω δοκιμασει αλλά γιατι όχι αφου εχει οθονη selfie)

το budjet ειναι το Α και το Ω για να ξεκινήσεις το ψαξιμο ....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακάθρεφτη για πανοραμικές λήψεις;

Κάνει και panoramic selfie, αλλά υπάρχει μια σοβαρή έλλειψη:

Στο panoramic mode δεν δουλεύει το face/Eye AF. :flipout:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακάθρεφτη για πανοραμικές λήψεις;

:flipout: :flipout: :flipout:

Πλάκα-πλάκα, η RX100IV έχει καλό panoramic mode, όπως νομίζω ιστορικά και όλες η Sony.
Θυμάμαι τραβούσα πολλές πανοραμικές με την Nex-7 πριν τέσσερα χρόνια.

Στην RX100IV που έχω μπροστά μου τώρα δεν χρειάζεται να κρατάς πατημένο το πλήκτρο και μάλιστα περιστρέφοντας τον επιλογέα κυκλικά, επιλέγεις όχι μόνο οριζόντια-κάθετη αλλά και προς όλες τις κατευθύνσεις, δηλαδή ακόμη και δεξιά προς τα αριστερά ή από κάτω προς τα πάνω.

Δεν μας είπες και μπάτζετ. Μεταχειρισμένες Nex-7 βλέπω να φεύγουν μέχρι και κάτω από 300 ευρώ.
Και με τους διπλούς επιλογείς καλό είναι να μάθει να επιλέγει ξεχωριστά ο γιος το διάφραγμα και την ταχύτητα και να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτά.

Χαίρομαι που έχουμε ίδιο μήκος κύματος στο χιούμορ!

Αλλά τώρα που το λες, θυμάμαι το καταπληκτικό βιντεάκι του jared-polin-αφάνα στο youtube που κάνει το review και δείχνει τον τρόπο που κάνει πανόραμα από έναν ουρανοξύστη της νιουγιορκ και έχω πάθει πλάκα.
Βέβαια αυτός είναι ο τζαρεντπόλιν, και μηχανή απ'τα τζάμπο να του δώσεις διαμάντια θα βγάλει...

...εμείς τι κάνουμε είναι θέμα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακάθρεφτη για πανοραμικές λήψεις;

Το χιούμορ όταν είναι πραγματικό και γνήσιο χιούμορ όπως το δικό σου και του kbouk στο παρόν νήμα δεν χρειάζεται συστάσεις ούτε εξηγήσεις.

Last edited by a moderator:
νομίζω οποιαδήποτε απο τη σειρά nex- a έχει καλη πανοραμική λειτουργία.