Ακιδες η κατι αλλο, για βαση ηχειων?

enzo

New member
10 March 2009
48
Λοιπον. Με την αγορα των crystal audio tx-t2 δεν πηρα τις ακιδες που συνοδευουν το ηχειο.
Το ηξερα οτι δεν τις παιρνω γιατι ηταν εκθεσιακο κομματι. Η απορια μου ειναι η εξης.

Οι 8 ακιδες κοστιζουν 24 ευρω για αγορα.
Μιας και θα τα δωσω καποια στιγμη λεω μπας και εχετε καποια αποψη για καλυτερη(?) βαση.

Να παρω τις ακιδες της C/A ?
Να παρω αλλες ακιδες?
Να φτιαξω κανα σαντουιτσ υλικων και να βαλω πανω τα ηχεια?

Για να ακουσω αποψεις... Τι θα ειναι καλυτερο?

Το πατωμα ειναι πλακακι, και αυτη τη στιγμη τα εχω πανω σε χοντρα κομματια μοκετας για να μην καταστρεψω το ηχειο....
Απλα αισθανομαι το πατωμα να κοπαναει οταν ανεβαινει η ενταση
κατι που δεν πρεπει μιας και ο απο κατω θα ερθει με το δικανο να εκφρασει την ...χαρα του !!!!

Νομίζω ότι η μοκέτα και γενικά όποιο μαλακό υλικό είναι ό,τι χειρότερο για την πλήρη απόδοση των ηχείων.

Θα ξεκίναγα από τις ακίδες της ίδιας της εταιρείας μιας και έχουν λογικό κόστος και αν δεν πήγαινε κάτι καλά ή είχα όρεξη για πειράματα θα πήγαινα σε κάτι άλλο.

Το να μπουν τα ηχεια πανω σε σαντουιτσ απο φελλο, πλαστικο η κατι αλλο
το απορριπτουμε ε?
Σορρυ που ρωταω αλλα ψαχνοντας στο φορουμ, μπερδευτηκα λιγο.
Απαραιτητες οι ακιδες, και απο κατω τα υπολοιπα ε ?

Κατι για γρανιτη που διαβασα, προυποθετει ακιδες ?

Ευχαριστω

Τώρα που δεν έχει ακίδες, τι έχει; Κάποια ποδαράκια; Αν ναι από ποιο υλικό;

Σε κάθε περίπτωση, ο στοιχειώδης πειραματισμός είναι μονόδρομος.

Οι ακίδες είναι αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας όταν μιλάμε για ηχεία σε σκληρό υλικό όπως πλακάκι ή μάρμαρο.

Εγώ θα σου έλεγα να πας σε σάντουιτς ή και σκέτο λάστιχο.

Λες ε ? Αμ για αυτο ρωταω...
Τι σαντουιτσ προτεινεις ?

Απο λαστιχο μας κανει και σαμπρελα, η καποιο ειδικο ?

Τώρα που δεν έχει ακίδες, τι έχει; Κάποια ποδαράκια; Αν ναι από ποιο υλικό;

Το γραφω και στην αρχη. ΔΕΝ εχει ποδαρακια. Σκετο ηχειο πανω σε κομματι μοκετα
απλα για να μην καταστρεψω το ηχειο στην επαφη με το πατωμα.

Στοχος σε ιδανικη περιπτωση θα ειναι να απομονωθει το ηχειο απο το πατωμα οσο γινεται.
Τουλαχιστον να μην τρελλαινω τον απο κατω μου... πολυκατοικια ειπαμε.

Το να μπουν τα ηχεια πανω σε σαντουιτσ απο φελλο, πλαστικο η κατι αλλο
το απορριπτουμε ε?
Σορρυ που ρωταω αλλα ψαχνοντας στο φορουμ, μπερδευτηκα λιγο.
Απαραιτητες οι ακιδες, και απο κατω τα υπολοιπα ε ?

Κατι για γρανιτη που διαβασα, προυποθετει ακιδες ?

Ευχαριστω

Το θέμα δεν είναι πιο υλικό είναι το καλύτερο με βάση το τύπο του (την σύστασή του κτλ) αλλά πιο στην πραγματικότητα θα σου έδινε το καλύτερο επιθυμητό ηχητικό αποτέλεσμα.
Αυτό βεβαίως θέλει πειραματισμό.
Οι ακίδες που προτείνει ο κατασκευαστής του ηχείου θα ήταν μία σίγουρη λύση, και καλό θα ήταν να έβαζες κάτω από τις ακίδες “πιατάκια” για να προστατέψεις το πάτωμα.
Μεγάλη γκάμα και διάφορες λύσεις μπορείς να βρείς στο κατάστημα
RITSOS AUDIOVISUAL NECESSITIES στην Ομόνοια.

Λες ε ? Αμ για αυτο ρωταω...
Τι σαντουιτσ προτεινεις ?

Απο λαστιχο μας κανει και σαμπρελα, η καποιο ειδικο ?

Από σάντουιτς μπορείς να δοκιμάσεις στρώσεις από εναλλάξ φελλό και λάστιχο, βιομηχανικού τύπου (σχετικά σκληρό).

Στη θέση σου θα ξεκινούσα με σκέτο λάστιχο (μικρά κομμάτια, π.χ. 3χ3χ1cm). Προσθέτοντας φελλό θα αυξήσεις την απόσβεση, κάτι καλό για τον γείτονά σου, αλλά ίσως κακό για τον ήχο σου. Δοκίμασε και θα δεις.. Τα υλικά δεν έχουν μεγάλο κόστος.

Λοιπον. Με την αγορα των crystal audio tx-t2 δεν πηρα τις ακιδες που συνοδευουν το ηχειο.
Το ηξερα οτι δεν τις παιρνω γιατι ηταν εκθεσιακο κομματι. Η απορια μου ειναι η εξης.

Οι 8 ακιδες κοστιζουν 24 ευρω για αγορα.
Μιας και θα τα δωσω καποια στιγμη λεω μπας και εχετε καποια αποψη για καλυτερη(?) βαση.

Να παρω τις ακιδες της C/A ?
Να παρω αλλες ακιδες?
Να φτιαξω κανα σαντουιτσ υλικων και να βαλω πανω τα ηχεια?

Για να ακουσω αποψεις... Τι θα ειναι καλυτερο?

Το πατωμα ειναι πλακακι, και αυτη τη στιγμη τα εχω πανω σε χοντρα κομματια μοκετας για να μην καταστρεψω το ηχειο....
Απλα αισθανομαι το πατωμα να κοπαναει οταν ανεβαινει η ενταση
κατι που δεν πρεπει μιας και ο απο κατω θα ερθει με το δικανο να εκφρασει την ...χαρα του !!!!

Υπάρχουν πολλές λύσεις αγαπητέ enzo, κάποιες με μηδαμινά
αποτελέσματα, άλλες με μέτρια και άλλες με εξαιρετικά..
Το θέμα είναι το ποσό που μπορεί να διαθέσει κάποιος
για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αν ενδιαφέρεται
βέβαια για έτοιμα προιόντα που κυκλοφορούν..
Οι ακίδες κατ´εμέ δεν..

Οι ακίδες κατ´εμέ δεν..

Καταρχας ευχαριστω.... Ανεφερεις "διαφορες" λυσεις.
Κατι προσιτο, που θα δωσει κυριως μια (αποσβεση?) , εννοω να
μειωσει οσο γινεται κραδασμους χωρις να καταστρεψει τον ηχο
εχεις να προτεινεις ?

Και επειδή μιλάμε για ακίδες εγώ στα ATC μου ακίδες χρησιμοποιώ, και επειδή έχω δοκιμάσει και πιο hi end λύσεις όπως πχ Symosium Rollerblock, Steelpoints, Golden sound super & large Cones, οι ακίδες μου έδωσαν το πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα.
Τις χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με τα πιατάκια της Audio Magic.
Επίσης έχω να πω ότι μερικές λύσεις από τις προηγούμενες που ανέφερα δεν δούλεψαν σωστά διότι “σήκωσαν “ ψηλότερα τα ηχεία με αποτέλεσμα να είναι σκέτη αποτυχία (έλλειψη σώματος).
Σημειωτέον το πάτωμα είναι μάρμαρο και ο χώρος είναι μετρίων διαστάσεων περίπου 30 τμ.
Για τον εαυτό μου έχω καταλήξει στα “σκληρά υλικά” με κορυφαία τα κεραμικά και τα αντικραδασμικά που συμπεριλαμβάνουν tungsten.
Σχεδόν από τα μέσα της δεκαετίας του 90' έχω δοκιμάσει αρκετά με την βοήθεια βέβαια και του Βαγγέλη Ρίτσου.
Στην περίπτωσή σου μόνο άν δοκιμάσεις θα αποφασίσεις, γιατί περί ορέξεως .......
Επίσης έχω να σου πω πρώτα στο μυαλό σου να έχεις πως θα παίξει καλύτερα το ηχείο σου και ύστερα αν θα είναι ικανοποιημένος και ο γείτονας, ειδάλλως λάθος που πήρες τα ηχεία και δεν αξίζει και να το συζητάμε.

Επίσης έχω να σου πω πρώτα στο μυαλό σου να έχεις πως θα παίξει καλύτερα το ηχείο σου και ύστερα αν θα είναι ικανοποιημένος και ο γείτονας, ειδάλλως λάθος που πήρες τα ηχεία και δεν αξίζει και να το συζητάμε.

Για τις προηγουμενες αποψεις σου, σε ευχαριστω πολυ που τις μοιραστηκες
μαζι μας... Πολυτιμη η γνωση, ειδικα απο ανθρωπους που
ειχαν την τυχη να δοκιμασουν πραγματα που αλλοι ουτε που τα ξερουν...

Οσο για το τελευταιο σχολιο, εχω να πω οτι παρολο που ΟΛΟΙ μας εχουμε ενα σπιτι
"των ονειρων μας" πολλες φορες αυτο δεν ειναι εφικτο...
Σιγουρα το να παιξει καλυτερα το ηχειο ειναι πρωτο μελημα, αλλα
αν δεν μπορουμε να ανεβασουμε ενταση γιατι "βαρανε" τα ηχεια το πατωμα
το βρισκεις λογικο ?

Μια χρυση τομη ζητησα. Περισσοτερο την ΓΝΩΣΗ σας ζητησα βασικα.
Αν οι ακιδες ειναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ και για απομωνωση του ηχειου.
Αν ενα σαντουιτσ θα καταστρεψει τον ηχο.
Αν ειναι μπουρδα αυτο που ζηταω και δεν γινεται....
Τετοια πραγματα...

Παντως ευχαριστω ΟΛΟΥΣ τους φιλους για τις συμβουλες τους... :aktion033:

Το τι θα κάνει στον ήχο σου το κάθε υλικό είναι και κάπως υποκειμενικό.

Άσε που υπάρχει και η πιθανότητα να μην ακούσεις καν διαφορά.

Γιαυτό σου λέμε, κάνε μερικές δοκιμές με υλικά που μπορείς να βρεις εύκολα.

Πάντα καλοπροαίρετα εγώ σου λέω να πειραματιστής, εμείς λέμε τις γνώμες μας αλλά μόνο εσύ μπορείς και μετά από δοκιμές να κρίνεις τι είναι το καλύτερο.
Και για να χαριτολογήσουμε στα 80's έπαιζα με σκληρά 15” :drummer: χοάνες και κόρνες επαγγελματικές όπως καταλαβαίνεις τους έχω “στρώσει” :rifle: τους γείτονες τι να πουν τώρα για τα 10”.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία!-bye-

Άν θέλεις να πειραματιστείς με αντικραδασμικες λύσεις κι όχι μόνο για τα ηχεία σου, για αρχή μπορείς να κοιτάξεις εδώ και εδώ για να πάρεις ιδέες από υλοποιήσεις συν-φορουμιτών-bye-.