Έχει περάσει η μόδα των προ :guitarist:
Φίλε μου... σαν να ακούς άλλο σύστημα!σκεψου πως παιζει για να μη γραφουν τιποτα...![]()
Τζον
παραλίγο να τον πετύχω τον ντραμερ
το πο@στη εσκυψε
του το σφύριξε ο μπασίστας που ειδε τη κίνηση
Σκέφτηκα που λες να τη σταθεροποιήσω, το έκανα κιόλας (με solid state regulator) αλλά ηχητικά δεν... Καλή εστίαση, αλλά τουλάχιστον εγω, είχα θέμα στα πρίμα. Βασικά είχα έτοιμη όλη τη συνταγή απ' τον προηγούμενο προ που τον παίδευα χρόνια, όχι μόνο σε σχηματικό αλλά κυρίως σε υλικά ώστε να συνεργάζονται αρμονικά, ή εν πάσει περιπτώσει, όπως θέλω. Απλά ο παλιός δεν ήταν καλοφτιαγμένος (πολλές δοκιμές, κόλλα-ξεκόλλα κτλ) και είχε 1 τρίοδο/κανάλι. Ripple δεν έχω μετρήσει αλλά απ' τη στιγμή που δεν μου κάνει θόρυβο ή κούνημα στα woofer (100db ευαισθησία με 75W τελικό) είναι μια χαρά για μένα. Πυκνωτής στην κάθοδο με τίποτα, δεν παίζει, αυτή είναι μόνο λύση ανάγκης και πάλι θα πρέπει να είναι πλαστικός (φαντάσου 470uF πλαστικό...) Βασικά χωρίς πυκνωτή έχει ουσιαστικά ανάδραση ρεύματος, πράγμα συνήθως θετικότατο. Grid stopper έχω δοκιμάσει επανειλλημένα αλλά η συγκεκριμένη λάμπα παίζει καλύτερα χωρίς. Το AC στα νήματα δίνει πιο "γλυκά" μεσαία, αλλά το μπάσο και το "πάτωμα" δεν έχει σχέση. Είναι πολύ καλύτερο με DC κι ακόμη καλύτερο με regulated DC (γιατί να παίζει και η τάση? 6.28 νταν). Τα μεσαία μπορούν να είναι ωραία και χωρίς αυτό το "γλύκισμα" του AC και σε αυτό συντελεί, ο Rifa (ηλεκτρολυτικός), ο Obbligato λαδιού και η ανόρθωση με λάμπα (εδώ πρέπει να πώ ότι σε περίπτωση 1 τριόδου/ανά κανάλι πολύ καλύτερη είναι η ECC99 σαν ανορθώτρια-μόνο γι' αυτό κάνει-αλλά εδώ δεν έφτανε το ρεύμα της για 4 τριόδους συνολικά). Α και το καλώδιο. Καλώδιο σήματος χρησιμοποιήθηκε ένα tinned πολύκλωνο-κερί-ύφασμα που έβαζε η Fender το 60 εσωτερικά στις κιθάρες. Όλα τα εξαρτήματα πρώτα δέθηκαν μεταξύ τους και μετά κολλήθηκαν ίσα ίσα για την οξείδωση που λέει ο λόγος. Γενικά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο σαν κύκλωμα και γι' αυτό δεν έχει αξία το σχηματικό από μόνο του. Αυτό το κύκλωμα παίζει πολύ καλά, με αυτά τα υλικά, αυτά τα καλώδια, αυτές τις αποστάσεις, αυτές τις κολλήσεις και με αυτή την υλοποίηση, σαν σύνολο. Όλα κύκλωμα είναι...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.