Ακούω προτάσεις για hd camera με mic in

georgiosdam

New member
26 December 2008
7
Ψάχνω να πάρω hd κάμερα me mic in για συνεντεύξεις... (το 3d προαιρετικό) βασικά θα τραβάω videos σε μέρος σκοτεινό που αναβοσβήνουν τα φώτα... Βοήθεια παιδιά δεν ξέρω ποια να πάρω... Καλό θα ήταν να μην ξεφυγω και πολύ από τα 500 ευρώ. Οποιαδήποτε πρόταση δεκτή.

Η κάμερα θα είναι στο χέρι ή μιλάμε για σταθερές λήψεις από διαφορετικές γωνίες; Το γεγονός ότι θα τραβάς σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με κάνει να σε προτρέψω για φωτογραφική μηχανή που τραβάει HD σε συνδυασμό με έναν φακό 35mm-50mm και f/1.4. Κάποιες DSLR (με κυρίαρχες τις CANON) έχουν πολύ καλή συμπεριφορά σε τέτοιες συνθήκες αρκεί να μην κάνεις βίαιες κινήσεις στο χέρι. Επίσης δέχονται mic in, αλλά δεν παρέχουν phantom power 48V στο μικρόφωνο, οπότε τα μικρόφωνα πέτου θα χρειάζονται δική τους προενίσχυση. Τα αρχεία video που γράφουν μπορείς να τα επεξεργαστείς σε έναν Η/Υ 4ετίας, οπότε δεν θα πρεπει να σε προβληματίζει ιδιαίτερα το post production.

Η δική μου πρόταση θα ήταν μια μεταχειρισμένη canon 550D που μπορεί να την βρεις γύρω στα 500 ευρώ πια. Άλλο ένα 100άρικο για τον φακό, και μετά ότι θα σου κοστίσουν τα αξεσουάρ (τριπόδι, μικρόφωνο, καλώδια) που όμως θα τα χρειαστείς και για την videocamera.

Η καμερα θα ειναι στο χερι και θα τραβαω βιντεακια για το πως περναει ο κοσμος!!! Το μικροφωνο το θελω για να μπορουν να μου πουν το πως περασαν!! Καλη ιδεα η φωτογραφικη μηχανη!!! Αλλα η καμερα πιστευω θα ειναι πιο σωστη!! Ή κανω λαθος!!

Εχω βρει panasonic hdc-sd90 στα 550 ευρω καινουρια
Panasonic hdc-tm80 στα 400 ευρω καινουρια
Και canon hv30 μεταχειρισμενη απο παιδι στο forum στα 400 ευρω.
Τι προτεινετε ρε παιδια!!;;;; Ποια ειναι value for money;;;;;

Από αυτές που αναφέρεις έχω την HV20 (90% ίδια με την HV30) και είμαι σχετικά ευχαριστημένος, παίρνει έξτρα μικρόφωνο αλλά δεν δίνει phantom power πρέπει να παρεις κάποιο electret με μπαταρία και να φτιάξεις κατάλληλο καλώδιο. Αλλά σε χαμηλό φωτισμό οι λύσεις που εξετάζεις θα σου βγάζουν κοκκο. Ίσως πρέπει να αγοράσεις και ένα μικρό φως (φρέζο) που θα το προσαρμόσεις πάνω στην κάμερα και θα λειτουργεί σαν spot light. Έτσι ίσως το σώσεις...

Από αυτές που αναφέρεις έχω την HV20 (90% ίδια με την HV30) και είμαι σχετικά ευχαριστημένος, παίρνει έξτρα μικρόφωνο αλλά δεν δίνει phantom power πρέπει να παρεις κάποιο electret με μπαταρία και να φτιάξεις κατάλληλο καλώδιο. Αλλά σε χαμηλό φωτισμό οι λύσεις που εξετάζεις θα σου βγάζουν κοκκο. Ίσως πρέπει να αγοράσεις και ένα μικρό φως (φρέζο) που θα το προσαρμόσεις πάνω στην κάμερα και θα λειτουργεί σαν spot light. Έτσι ίσως το σώσεις...

Τι ειναι το phantom power? δηλαδη προτεινεις την canon?

Το phantom power είναι μια τροφοδοσία για πυκνωτικά μικρόφωνα που χρησιμοποιούνται στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Δεν πρόκειται να βρεις κάμερα στα λεφτά που συζητάς, η οποία να σου δίνει τέτοια τροφοδοσία για το μικρόφωνό σου, οπότε σε περίπτωση που θες να χρησιμοποιήσεις καλό μικρόφωνο, πρέπει είτε να έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτηθεί μόνο του από μπαταρία (electret mic) είτε να χρησιμοποιήσεις κάποιον προενισχυτή μικροφώνου.

Τώρα για την Canon, έγραψα ότι αυτήν έχω και για αυτήν έχω μόνο άποψη. Τις άλλες δεν τις έχω δει για να τις κρίνω. Από αυτά που έχω δεί στην δική μου κάμερα, σου δίνει καλή εικόνα (πολύ καλή για τα λεφτά της) αλλά όπως όλες οι consumer βιντεοκάμερες, έχει κι αυτή θέμα θορύβου στους χαμηλούς φωτισμούς. Επίσης γράφει σε κασέτα, οπότε ίσως είνα και αυτό ένα θέμα (η κάρτα μνήμης είναι πιο χρηστική).