Ακουστικά AKG K240 (Studio/MKII και λοιπά)

AKG k240 S made in China?

Καλησπέρα σε όλους!
Έχω διαβάσει αρκετά για τα συγκεκριμένα ακουστικά και νομίζω οτι είναι αυτά που χρειάζομαι..
Αυτό που με απασχολεί όμως είναι οτι πλεον κατασκευάζονται στην Κίνα.
Διάβασα διάφορα αρνητικά για την κατασκευή τους όπως φθηνά πλαστικά που σπάνε,ξεκουμπώνουν καπάκια, κτλ.
Έχω διαβάσει πολύ καλα σχόλια από εδώ αλλα κυρίως για τα παλιότερα μοντέλα κ240 που ήταν σκυλιά.
Έχει κανείς κάποια άποψη για τα καινούργια?Αξίζει η αγορά τους?

Re: AKG k240 S made in China?

τα Κ240 όταν τα αγόρασα εγώ κόστιζαν 2500 δραχμές.
Αυτά γύρω στο 75.
(1975)

Αυτά ήταν πολλά λεφτά τότε.
Τωρα λόγω Κίνας....

Απάντηση: AKG k240 S made in China?

Καλησπέρα σε όλους!
Έχω διαβάσει αρκετά για τα συγκεκριμένα ακουστικά και νομίζω οτι είναι αυτά που χρειάζομαι..
Αυτό που με απασχολεί όμως είναι οτι πλεον κατασκευάζονται στην Κίνα.
Διάβασα διάφορα αρνητικά για την κατασκευή τους όπως φθηνά πλαστικά που σπάνε,ξεκουμπώνουν καπάκια, κτλ.
Έχω διαβάσει πολύ καλα σχόλια από εδώ αλλα κυρίως για τα παλιότερα μοντέλα κ240 που ήταν σκυλιά.
Έχει κανείς κάποια άποψη για τα καινούργια?Αξίζει η αγορά τους?

Είναι καλά ακουστικά,αγορασέ τα

Re: Απάντηση: AKG k240 S made in China?

οκ!
Θα προχωρήσω στην αγορά τους..Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Re: Αγορά closed back over ear ακουστικών

Εχτυπήθησαν τα Κ240. The end (προς το παρόν...)

Ήρθε η ώρα για έναν μίνι απολογισμό πάνω στη χρήση των AKG K240 MkII. Τα έχω τώρα 2 μήνες και κάνω καθημερινή χρήση μέσω laptop -> USB -> Audioengine D1.
Στην ουσία μια παρουσίαση των υπέρ και κατά. Τρέμε Μάνο :silly:

Θετικά
- Άνετα.
- Απομονώνουν πολύ ικανοποιητικά με αποτέλεσμα να μην ενοχλώ τους γύρω μου στο γραφείο (βασικός λόγος αγοράς). Είναι μεν semi-open και όχι closed back αλλά όντως δεν ακούγομαι.
- Διαχωρισμός οργάνων, soundstage

Αρνητικά
- Μετά από αρκετή ώρα ακρόασης (πάνω από μισή ώρα) σε κανονικές ή και χαμηλές εντάσεις και ανάλογα με την ηχογράφηση, αρχίζει να με πονάει το δεξί αυτί (στο οποίο έχω μια ευαισθησία). Είναι το treble peak της AKG στα 9.000 Hz; Δεν ξέρω, πάντως είναι ενοχλητικό.

The "Meh..." Part
- Ποιότητα κατασκευής: δείχνουν ΟΚ αλλά νιώθω ότι άμα τραβήξω τα cups λίγο περισσότερο προς τα κάτω, κάποιο πλαστικό μέρος θα σπάσει. Υποκειμενική και -μέχρι στιγμής- ανυπόστατη φοβία. Πάντως η όλη αίσθηση ανθεκτικότητας και ποιότητας κατασκευής που αφήνουν, υπολείπεται κατά πολύ των Sennheiser HD598.

-Flatness: Μονιτορίλα και άγιος ο θεός. Στην αρχή αγριεύτηκα, λέω πού πήγε η χαρά της ακρόασης, κανένας εξωραϊσμός; Σιγά σιγά όμως το αυτί συνηθίζει. Και σε κλασσική μουσική μου αρέσει κιόλας. Αλλά από την άλλη άμα έχεις γαλουχηθεί ηχητικά με Chario και με Proac, δεν σώνεσαι, το θες το μελωδικό το άκουσμα.

Αυτά. Και όπως λένε και στο χωριό μου YMMV ή αλλιώς περί ορέξεως...