Ακουστικά+DAC+AMP

anima

Established Member
15 December 2009
196
Φίλοι συμφορουμίτες,

Τα επόμενα χρόνια θα ταξιδεύω πολύ και δυστυχώς δεν μπορώ να κουβαλάω ηχεία και ενισχυτές μαζί μου.
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα καλό ανοιχτό ζευγάρι ακουστικών μαζί με ένα dac-ενισχυτή γραφείου (δεν με ενδιαφέρει αν θα ναι φορητό).

Αυτό που θα ήθελα είναι ποιότητα και μια καλή σχέση απόδοσης τιμής. Δεν με ενδιαφέρει να δώσω 500 ευρώ παραπάνω για το 5%...και εξηγούμαι... ένας fiio e17 μαζί με τα hd650 πάνω κάτω κοστίζουν 400eu. Έχω την δυνατότητα να δώσω τα διπλάσια αλλά θα τα δώσω μόνο αν υπάρχει σημαντική διαφορά.
Εντωμεταξύ ο κλάδος του ακουστικού - ενισχυτή έχει αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και κυκλοφορούν ένα σορό προϊόντα...άντε να διαλέξεις :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Πολύ καλός ο συνδυασμός e17/HD 650, αλλά εάν ακούς κλασσική/τζαζ γενικά πιο αργό μπάσο... και εαν ακούς σε μέτριες στάθμες...επίσης αν δεν είσαι φανατικός της χειρουργικής λεπτομέρειας...

Ο Ο2 είναι αρκετά καλύτερος σαν ενισχυτής και μπορεί να τον παραγγείλεις μαζί με το ODAC ανεβαίνει το κασέ όμως, σαν ενίσχυση είναι υποδειγματικό, αλλά μπορεί να μην σου πολυαρέσει το ODAC με τον πολύ λεπτομερή ήχο, που μπορεί να είναι ξερός ή ισχνός σε μερικές περιπτώσεις.

Τα HD 650 είναι από τα αγαπημένα μου ακουστικά.

Ο Matrix με το USB DAC, είναι καλή περίπτωση, από άποψη ενίσχυσης αλλά δεν έχω ακούσει το ενσωματωμένο DAC...

Τι άλλα έχεις ακούσει και τι άλλο μπορεί να σε ενδιαφέρει για να σε κατευθύνουμε...

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

'Εχω δοκιμάσει αρκετά ακουστικά, όλα έχουν τα μειονεκτήματά τους, τα μόνα που μου έχουν κάτσει καλά μέχρι 300 ευρώ είναι τα hd650.
Είναι άνετα, παίζουν όμορφα και έχουν και μπασάκι. Αν είχαν και την εμφάνιση των hd598 θα ήταν όνειρο :)

Πιο πολύ με προβληματίζει ποιο dac-amp θα πάρω...δεν με πειράζει να τα σκάσω (max 500eu) για κάτι καλό φτάνει να δω σημαντική διαφορά σε σχέση με τον e17.
Dac-amp δεν έχω δοκιμάσει κανένα...εκεί θέλω λίγη καθοδήγηση :)
Το καλύτερο για μένα, ίσως και για όλους θα ήταν να έβρισκα ένα dac-amp που να είναι μουσικό και να αναδεικνύει τις λεπτομέρειες.
Το υπερβολικά λεπτομερές-κλινικό δεν μου αρέσει γιατί συνήθως δεν είναι καθόλου "μουσικό".

Ακούσματα κυρίως ροκ-έντεχνο, jazz-κλασική δεν ακούω καθόλου.

κοιτα μηπως μπορεις να ακουσεις το Dragonfly της Α/quest!
ως εν/της ακουστικών δεν νομίζω πως ειναι ικανο να οδηγησει επαρκώς τα 650 αλλα μαζι με τον Ο2 πιθανως να ειναι ενα πολύ καλό σετ...
αρκετά -εως πολύ- καλα λόγια διαβάζω και για τον C421 της JDS Labs (οπως κ ο Ο2) αλλά δεν τον έχω ακουσει, τον αναφέρω γιατι μαζι με το D/fly πάλι ειναι μεσα στο budget που εχεις θεσει...

θα πάω μάλλον για combo odac+o2 και ο θεός βοηθός μιας και δεν το έχω ακούσει...
Διαβάζοντας το blog του δημιουργού (NwAvGuy) καταλαβαίνω ότι o τύπος αυτό που κάνει το αγαπάει οπότε θα χει κάνει καλή δουλειά.
Με εντυπωσίασαν επίσης οι γνώσεις του όσον αναφορά την ψυχοακουστική....είναι πολύ διαβασμένος και έχει άπειρο χιούμορ :))))