Σε απομονώνουν από το περιβάλλον, τα "σφουγγαράκια" τους καλύπτουν τελείως τα αυτιά και σου φέρνουν δυσφορία, ενίοτε τα νιώθεις σαν να "φωνάζουν" μέσα στα αυτιά σου.
Όντας ερασιτέχνης DJ, έχω δυο ζευγάρια κλειστού τύπου. Έτυχε να τα δοκιμάσω για ακρόαση στο σπίτι, αλλά ήταν καταστροφή...
Το να απομονώνουν τους εξωτερικούς ήχους το θεωρώ θετικό και για αυτό κοιτάω για κλειστού τύπου. Ως τώρα μόνο ανοιχτού είχα.
Όταν λες ότι νιώθεις να φωνάζουν, τι εννοείς???
ανοιχτου θα ελεγα και εγω αν ειναι για σπιτι...επαιζα και εγω μουσικη σε μαγαζια στην επαρχια(οχι σε πανηγυρια) και εχω μια μικρη πειρα (και πικρη) απ του κλειστου....πιστεψε με δεν θα αισθανεσαι ανετα αν φορας ολον αυτον τον ογκο στο κεφαλι σου μετα το πρωτο τεταρτο...
το ειπες και μονος σου...η δουλεια τους ειναι να σε απομονωνουν απο τους εξωτερικους ηχους....κατι που ειναι χρησιμο σε ενα μαγαζι για να ακους τι προκειτε να βαλεις στο player και οχι την δυνατη μουσικη η τις φωνες απ τους θαμωνες...
οταν ομως βαλεις μουσικη στο σπιτι και κοιμουνται ολοι δεν υπαρχει κατι για να απομονωσεις....καλα ακουστικα ανοιχτου τυπου νομιζω οτι ειναι ιδανικα για μεσα στο σπιτι
Μετά από αρκετό ψάξιμο είδα ότι οι περισσότεροι που έχουν δοκιμάσει κλειστού τύπου ακουστικά τους αρέσει πολύ ο ήχος και βρίσκουν τα ακουστικά βολικά. Φυσικά υπάρχει και η άλλη άποψη. Οπότε από ότι κατάλαβα αλλά και διάβασα, εξαρτάται από το άτομο αν τον βολεύουν του κλειστού τύπου ακουστικά. Επίσης αρκετοί πρότειναν και το συγκεκριμένο μοντέλο που θέλω. Ακόμη να τονίσω αυτό που είπα και πιο πριν. Ότι δλδ θεωρώ θετικό ότι απομονώνει τους εξωτερικούς ήχους. Φυσικά δεν τους απομονώνει τελείως και για καλύτερη ηχομόνωση θα πρέπει να πάω σε κάνα καλό ακουστικό με noise cancelation. Αλλά θα χάσω τον καλό ήχο του Denon, καθώς δεν έχω βρει κάνα ακουστικό με noise cancelation και να είναι σε ανάλογα επίπεδα με τον Denon. Τέλος να πω ότι ήδη έχω ένα ογκώδες ακουστικό το οποίο ζυγίζει 320 γραμμάρια και δεν με ενοχλεί. Δλδ 30 γραμμάρι λιγότερο από το Denon. Οπότε δεν έχω πρόβλημα.
Οπότε... μήπως ξέρει κανείς κάνα μαγαζί να δοκιμάσω τα Denon D2000 ή κάνα παρόμοιο κλειστού τύπου??? Ή θέλει αρκετή ώρα μέχρι να γίνει άβολος ο ήχος??? Γιατί θεωρώ απίθανο να με αφήσουν με τις ώρες να τα φοράω. Ίσως θα μπορούσα να πάω σε κάνα μαγαζί με CD και να δοκιμάσω τα ακουστικά για να δω πως είναι. Λογικά τέτοιου είδους μαγαζιά πρέπει να έχουν κλειστού τύπου.
Νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ανοικτού τύπου είναι πολύ καλύτερα στις μεσο-υψηλες συχνότητες. Αν δεν είναι αναγκη να μην ενόχλεις καθόλου τους γύρω σου πάρε με ανοιχτου τύπου. Όπως και να έχει μια δοκιμη θα είναι καλή...
Tα απόλυτα ακουστικά σε πολύ λογική τιμή. Δεν θα χρειαστείς πιστεύω άλλα ακουστικά στη ζωή σου!
Έχω τα HD600 από το 2000 και είμαι ακόμα κατενθουσιασμένος. Ο ήχος είναι πραγματικά άψογος και αν ποτέ αλλάξω ηχεία, τις ακροάσεις των υποψηφίων ηχείων θα τις συγκρίνω με τα ακουστικά μου αφού το balance και η απόκριση τους από τις χαμηλώτερες μέχρι τις ψηλότερες συχνότητες είναι τέλεια!
Ριξε μια ματια και σ αυτά. Έχω τα αντίστοιχα Κ240 STUDIO (ίδια χαρακτηριστικά με αυτά, μάλλον παλιότερη έκδοσή τους) που πήρα πριν από μερικούς μήνες μετά από συμβουλή του κ. Παναγιωτίδη.
Όντως τα ευχαριστήθηκα πάρα πολύ από άποψη ήχου, είναι ημι-ανοιχτού τύπου, πάρα πολύ ξεκούραστα για παρατεταμένη και καθημερινή ακρόαση και πολύ ανθεκτική κατασκευή.
Προ καιρού είχα δοκιμάσει να ακούσω-φορέσω κάτι Beyerdynamic κλειστού τύπου της κατηγορίας των 100ευρώ (δε θυμάμαι μοντέλο). Δεν ήταν τόσο το βάρος, όσο ότι πίεζαν πάρα πολύ τα αυτιά προκειμένου να εφαρμόζουν καλά και να απομονώνουν, σε σημείο που δε μπορούσα να τα αντέξω πάνω από λίγα λεπτά. Επομένως αυτό είναι ακόμη ένα σημείο που πρέπει να προσέξεις πριν την αγορά.
Τα κλειστού τύπου εκτός απο DJ, προτιμούνται και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, προκειμένου να αποφευχθούν μικροφωνισμοί καθώς ο εκφωνητής που φοράει ακουστικά είναι κοντά σε μικρόφωνα, που σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά ευαίσθητα (πυκνωτικά μεγάλου διαφράγματος) και έχουν κι αρκετό gain.
Εγω πηρα πριν λιγο καιρο τα sennheiser PXC 300,που ειναι noise canceling.Στα 130 τα βρηκα και εχουν το πλεονεκτημα οτι ειναι σπαστα και ιδανικα και για ταξιδι.Το κυριο πλην τους οτι εχουν ενα σχετικα ογκωδες ενσωματωμενο χειριστηριο για την απομονωση θορυβου που λειτουργει με μπαταριες,αλλα αυτο για το σπιτι δεν πειραζει και τοσο.Εκανα μια συγκριση με αλλα αρκετα πιο ακριβα τοσο akg οσο και sennheiser(αλλα και κατι ακριβα bose) και με εξαιρεση τα hd650(που ειναι ομως σε αλλη κατηγορια και τιμη) δεν καταλαβα φοβερη διαφορα.
Εγώ είχα τα stanton DJpro 1000MKIIS και τώρα τα DJpro 2000 γιατί τα πρώτα τα έλιωσα...:music-smiley-004:
Δεν ξέρω τι λέτε για τα κλειστού τύπου αλλά εμένα με βολεύουν πάρα πολύ, ιδίως όταν το σφουγγάρι δεν ακουμπάει πάνω στο αυτί αλλά γύρω από αυτό (επάνω στο κόκκαλο όση ώρα και να τα φοράς δεν κουράζει).
Σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα (DJpro 1000 και 2000) τα δεύτερα είναι ένα κλικ καλύτερα σε ήχο, ενώ τα πρώτα ένα κλικ καλύτερα σε άνεση.
Προσοχή όμως. Ο ήχος είναι ελαφρώς χρωματισμένος (αν και ευχάριστα).
Τα Senheiser είναι καλύτερα σε αυτόν τον τομέα λόγω ουδετερότητας.